|
Страници по тази тема: 1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | (покажи всички)
Тема
|
Kvo mislite za American college of sofia
|
|
Автор | umbopo (Нерегистриран) |
Публикувано | 18.07.05 14:08 |
|
mislq da kandidatstvam tam ama se 4udq kAK E
| |
Тема
|
Re: Kvo mislite za American college of sofia
[re: umbopo]
|
|
Автор |
Stefan-AstraG (benchmark) |
Публикувано | 19.07.05 14:20 |
|
Според мен е най-доброто училище в София. Дъщеря ми учи там и съм супер, супер доволен от начина на работа, наистина е много селиозно. Можеш да им погледнеш сайта www.acs.bg
| |
Тема
|
[re: Stefan-AstraG]
|
|
Автор | Polq (Нерегистриран) |
Публикувано | 19.07.05 20:09 |
|
И ние мислим да подадем документи следващата година...
Споделете малко повече за училището.Колко деца са в клас?Имат ли след училищни клубове,плащат ли се допълнително?Колко процента от децата ги приемат в университет?...Имат ли организирани лагери,екскурзии през лятото и др. ваканции? Преподавателите българи или чуженци са?
...При нас има малък проблем,че сина ни не е много добре с българския и ако не го приемат там трябва да учи в друго училище а той не иска,което прави връщането ни в Бг безсмислено:((
(за нас има значение мнението на децата,както и средата в която ще попаднат)
| |
Тема
|
[re: Polq]
|
|
Автор |
Stefan-AstraG (benchmark) |
Публикувано | 19.07.05 22:19 |
|
Наистина отговорите на тези въпроси ще намерите на сайта. Само ви уверявам, че това което ще хпочетете там е 1 към 1 с това, което е наистина. Ако все пак имате още въпроси, ще ви отговоря.
| |
Тема
|
|
|
Автор | roтинaтa (Нерегистриран) |
Публикувано | 21.07.05 12:03 |
|
Хубаво е да се учи, но в Американския колеж само ще се мъчиш. аз попринцип обичам ученето, но чак пък толкова!
| |
Тема
|
[re: roтинaтa]
|
|
Автор |
Magratea_ (гений) |
Публикувано | 21.07.05 18:34 |
|
Аз съм кандидатствала там и бях в резервите, но така и не се записах...мисля, че немската се оказа по-добрата алтернатива (поне за мен, може за другите да не е така ).
Май нещо ме хвана изключението...
| |
Тема
|
[re: Magratea_]
|
|
Автор | Stan (Нерегистриран) |
Публикувано | 22.07.05 18:09 |
|
Е, несравними са немската и колежа. Особено ако си от резервите, защото това значи, че за да завършиш освен че ще трябва да се съдереш от учене ваште трябва да приготвят едно 10.000 евро минимум за 5-те години (щото таксите се вдигат всяка година, например за тези, които са от първите 100 миналата са били 1750, тази са 1900, за резервите и миналата и тази са 4800 май).
Мисля, че целокупният българин е далеч от този стандарт, макар че знае ли човек, като си помисля, че една частна детска градина няма с такса под 2000 евро... А щом има такива цени, значи има кой да ги плаща.
Така че да учиш в немската без пари (или с пари за частни уроци) е отвсякъде по-евтино, а ако си съвестен и учиш (което е много трудно постижимо - да си зубър сред отворените) със сигурност ще успееш не по-зле от завършилите Американския.
Но, там явно залагат на имиджа както и на сертификацията за Ай-Би, която взеха скоро и са много горди, защото не напразно не помня кой беше казал, че 100-те бона в зелено такса за американски университет от бръшляновата лига или супер престижен английски се декомпозират на 5.000 разходи за образованието и 95.000 такса за възможностите да си в контакт с бъдещия елит на нацията, демек най-ценния капитал - познанства и връзки. А за съжаление у нас, както и по света, но там е в много по-малка степен, изобщо не е важно все още какво и колко знаеш, а кого познаваш... Не сте ли съгласни с това?
| |
Тема
|
Re: Обърках сметката....
[re: Stan]
|
|
Автор | Cтaн (Нерегистриран) |
Публикувано | 22.07.05 18:14 |
|
5 години по 5 бона са си 25.000, аз писах 10.000 евро. Цифра...
| |
Тема
|
|
|
Автор |
umbopo (непознат
) |
Публикувано | 27.07.05 14:33 |
|
Mnogo vi blagodarq!Nqkoi moje li da kaje za razpredelenieto na klasovete-po niwoto na angliiski li e ili po ne6to drugo?6toto v saita po4ti wsi4ko e na angliiski a az ne sum mnogo dobra
| |
Тема
|
|
|
Автор |
Eowyn_ (мрачна принцеса) |
Публикувано | 27.07.05 16:13 |
|
За английския- да, наистина е надеждно място да го научиш.
Но за литературата- забрави, никакъв шанс за развитие. Нивото е такова, каквото е нивото на математиката в НГДЕК
"Когато е в морето, човек никога не е сам".
Ъ. Хемингуей
| |
|
Страници по тази тема: 1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | (покажи всички)
|
|
|