Клубове Дир.бг
powered by diri.bg
търси в Клубове diri.bg Разширено търсене

Вход
Име
Парола

Клубове
Dir.bg
Взаимопомощ
Горещи теми
Компютри и Интернет
Контакти
Култура и изкуство
Политика, Свят
Спорт
Техника
Градове
Религия и мистика
Фен клубове
Хоби, Развлечения
Общества
Я, архивите са живи
Клубове Дирене Регистрация Кой е тук Въпроси Списък Купувам / Продавам 19:22 05.07.25 
Фен клубове
   >> Руски клуб
*Кратък преглед

Страници по тази тема: 1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | (покажи всички)
Тема Българските и руските мъже-съпрузи  
Автор Бepeзka! ()
Публикувано25.12.05 15:41

Хайде да се опитаме да направим "сравнителен анализ" на достойнствата и недостатъците на руските и българските мъже. Не мога да се въздържа от тази твърде "моя" тема... Без претенции за изчерпателност и обективност, просто някои мои наблюдения...

Та какво ме провокира да повдигна въпроса: Преди няколоко дена се прибираме с междуградски автобус от работа една тумба колеги. Няма места за всички. Мъжете се бутат първи и сядат, а колежките им стоят прави. Аз бях седнала до колега и нарочно казах на правостоящата си колежка, че по средата на пътя ще се сменим, та да не стои тя права през цялото време, а тайно се надявах, че колегата до мен ще се засрами и ще стане. Уви, продължи да си седи и да си прави оглушки.

Та извод първи - българите не са кавалери. Смятам, че като цяло руснаците имат много по-кавалерско отношетие към жените изобщо от българите. Мисля, че българските мъже проявават кавалерско отношение само ако ухажват някоя конкретна жена.

Домакинската работа и участието на мъжете в нея. Тук съм абсолютно убедена, че руснаците помагат повече, а и ги бива повече. (Ако съм засегнала някое свястно българче - моля за извинение.) Кой българин пере? А дори и да го прави, никога няма да си признае пред приятелите, защото това ще развали имиджа му на мъжкар.
Готвенето. Според мен, уменията на българския мъж са главно в мятането на кюфтаци и пържоли на скарата. За по-сложните неща, като супи, например, не ги търси. А на всички рецепти от руската кухня ме е научил именно мъжът ми. И доста от приятелите ни в Русия също умеят да "состряпать" туй-онуй.

Лидерството в семейството. Тук със сигурност мога да кажа, че българинът много по-често е лидер в семейството. Кой българин си дава цялата заплата вкъщи? А често рускините са доста властни и успяват да прибират цялата заплата на мъжете си. Не че одобрявам, но според мен в руските семействата, по-често лидерството принадлежи на жената, а в българските на мъжа. Същото се отнася и до взимането на решения, засягащи цялото семейство.

Да продължим заедно нататък, ако искате. Интересно ми е какво мислите вие.
Пак казвам, не искам да засегна никого, хората са различни, това са само мои опити за обобщение на някои впечатления. Можем да продължим списъка с пиенето, домашното насилие и т.н.

Тема ХеХе!нови [re: Бepeзka!]  
Автор Mag (Голям будала)
Публикувано25.12.05 17:04

Все едно, че съм го писал аз.
Така е. Но не съвсем. Не совсем.
И ще ти кажа защо - рускините (и украинките) отстояват правото си!
Понимаеш? Докато българките се оставят да бъдат командвани.
Ами тогава кой е виновен за тази ситуация. Просто мъжете (българите) се възползват от слабостта на българките.
Можем ли и на тази тема да поговорим?
Интересен диалог ще се получи.
Аз лично бих участвал с удоволствие в една така дискусия.

Моля - не съм мачист и възпитанието ми е точно такова.

Тема Re: Българските и руските мъже-съпрузинови [re: Бepeзka!]  
Автор Last roman (PRAEFECTUS URBI)
Публикувано25.12.05 19:13

Руснаците и украинците много пият. Освен това са доста разглезени /на принципа - не хочешь? другую найду/... Рускините и украинките между другото са с изключително добро мнение за българите /от личен опит го казвам.../

Ad majorem pharmacie gloriam!

Тема Всичконови [re: Бepeзka!]  
Автор kent (елф)
Публикувано25.12.05 22:22

туй за мъжете и в частност за съпрузите, ми се струва много зверски обобщено. Според мен, всичко зависи от манталитета и възпитанието на мъжа /пък и на жената/ и от......колкото и да е смешно от ".....широты самой натуры..." / туй последното е залог да се разчупи нарадапсихологическата черупка в която всеки е израсъл. / Брей че сложно се изразих/
П.П. Мойта е лесна - по нечетни дати съм Български Ганю, а по четни.....основно се занимавам с ..."Давай посидим..." , "...Ну, как неплохо посидели..." и "....в чем, же смысл жизни, этой треклятой...".
П.П.1. Поздрави от Варна и Весели празници

<P ID="edit"><FONT class="small"><EM>Редактирано от kent на 25.12.05 22:35.</EM></FONT></P>

Редактирано от kent на 25.12.05 23:01.

Автор Лeko диxaниe (свежа)
Публикувано25.12.05 23:26

...Хм, здравейте . Не мога да устоя на изкушението да напиша нещо по темата...Самата аз съм българка, бъдещият ми съпруг е руснак, освен личните си впечатления от нашите отношения, все пак не съм сляпа и за тенденциите в нашето и тяхното общество.
Докато четях постинга на Березка, все едно четях свои редове - напълно съм съгласна с написаното от нея, то се потвърждава напълно в моята връзка и в отношението на руснаците, които познавам, а те не са малко . Кавалери - да, добри кулинари - да, лидерството в семейството - мое . Бих добавила и друго не по-малко важно - прекрасни любовници , изпитващи истинско уважение към жената. Иначе бих могла да добавя като щрих и по-особеното отношение не само към жената, а към нещата изобщо - по-задълбоченото и философско гледище към живота.
Но! ето тук е именно и може би един от най-големите недостатъци на мн. руски мъже - прекалено "душевното" отношение и известната пасивност, що се отнася до дейности по добиването на материални блага :) Затова, ако сте чули за добро отношение на рускините и украинките към българите, то не е толкова заради прекрасната душевност на нашите мъже, а заради това, че обикновено българите са достатъчно прагматични и могат да ги осигурят по-добре материално. Не един наблюдател на нашата народност е отбелязвал това - българинът е гъвкав, адаптивен, прагматичен, активен, що се отнася до материалното. Предполагам, че за една жена, която цял живот е живяла в лишения, такъв мъж би бил мечта, затова донякъде ги разбирам.

А иначе за това, че подобни обобщения са неприемливи - да, разбира се, така е. Но тези обобщения просто се правят на база по-често срещана тенденция...Обсъждайки тук, ние не лепваме етикети на българина или руснака, а очертаваме по-често срещания образ.
,,,за пиенето - българите не падаме по-долу от руснаците и украинците :) Интересното е не количеството (защото е подобно), а по-скоро причината и начина на пиене. Не знам как да го опиша, но вие сте били в компании на представители на нашия и техния народ и със сигурност ще забележите разликите при пиянството на едните и другите. Както беше казал мъжа ми - "При нас пиянството е веселие, при вас - простотия"...
...матриархатът там и патриархатът тук - да, съвсем различни сме в това отношение...И е прав този, който каза, че българките сме покорни, просто родителският модел се повтаря от дъщерята. Българката е покорна, тя възпитава и покорна дъщеря, моделът се репродуцира и така. Мъжът запазва неуважението си и грубостта към жена си, остава "мъжкар", жената си мълчи, за да бъде материално задоволена и това е цялата история на тяхната "любов". За съжаление, това е факт и на съвременното бг общество, не мога да цитирам точни цифри, но жените в БГ са масово малтретирани в семейството. За какво мъжко отношение да говорим тогава? В Русия, както добре знаете, жените (както се шегуваме с мъжа ми) често се раждат вече преминали курс за обучение на манипулиране на тиган по мъжка глава - но да ви кажа честно, предпочитам по-силния физически мъж да изпитва тези удари от едно нежно женско тяло, както често се случва у нас.

Извинявам се за безкрайно дългия пост, но темата е интересна...Надявам се не само за нас с Березка, които сме пристрастни на пръв поглед, но и обективни, ако човек действително се огледа внимателно около себе си

Весела Коледа на всички ви и много усмивки:)))

Най-изящното у човека е душата.

Тема Re: Българските и руските мъже-съпрузинови [re: Лeko диxaниe]  
Автор Бepeзka! ()
Публикувано26.12.05 00:32

Мило мочмиче, приеми моите поздравления!

Желаем вам не ведать бед,
Не знать ни горя, ни ненастья,
И чтоб хватило на 100 лет
Здоровья, бодрости и счастья.

Много ми хареса твоя пост. Особено това за пиянството - точно така е, много точно казано.
Да се опитам да коментирам и останалото. Що се касае до пасивността - ами моят мъж периодично ми провежда монолог на тема: "Що не си останеш вкъщи, спри да бачкаш". И при това е готов сам да работи денонощно и го прави: работи и в почивните дни и освен на основната си работа и на друго място. Ама аз не давам независимостта си - може семки да продавам, но домакиня, която само си седи вкъщи никога няма да стана, независимо от материалното положение на семейството. (Това,според мен, е също отличителна черта на българката - рускините много по-често с удоволствие си остават вкъщи, ако могат да си го позволят). Но като цяло, може би си права. Трудно ми е да преценя.
Що се отнася до любовните умения - ами нямам кой знае каква база за сравнение. Но съм свършвала единствено със собствения си мъж, сигурно затова и съм се омъжила за него
И пак в тази връзка - много по-често съм срещала болезнено ревниви мъже-българи и смятам, че руснаците са по-толерантни и по-разумни.
И накрая, мисля, че младото поколение българи вече е с едно по-разумно и по-зряло отношение към живота като цяло.

П.П. Видях, че си новорегистрирана. Добре дошла в нашия клуб! Дано да ти хареса тук.

Редактирано от Бepeзka! на 26.12.05 00:40.

Автор 6okolad (горчив)
Публикувано26.12.05 03:30

Здравейте!Аз сам нов член на клуба и ще ми бъде много приятно да общувам с вас!Омъжена сам за българин,но съм живяла доста години в Москва(14),а имам и роднини със такива смесени бракове,затова си позволявам да кажа моето виждане.Доста от българските "тъмни балкански субекти" би трябвало да бъдат събрани с определен(!) тип руски жени за да оценят каква е българката!И доста неща биха се променили в бълг.семейства ако мъжете ни се попиеха някои неща от руснаците!Голямата ми ученическа любов остана в Москва и за съжаление не е удобно да му звъня по тел.Но ако имах имеила му с удоволствие бих си говорила с НЕГО,защото спортните теми у дома ме изтощиха!Желая ви весели празници и много сбъднати желания!!!

Тема Re: ХеХе!нови [re: Mag]  
Автор Бepeзka! ()
Публикувано26.12.05 08:44

Ще оглавя движение за освобождение на българската жена!

Тема Re: Българските и руските мъже-съпрузинови [re: Last roman]  
Автор Бepeзka! ()
Публикувано26.12.05 08:55

Да коментирам принципа "не хочешь - другую найду". Ами както знаеш в Русия има недостиг на мъже. Особено сред по-възрастното поколение. Вероятно следствие от войните. И затова там жените са се борили за мъж със зъби и нокти. Разказвали са ми случай, когато две жени са се биели на улицата за мъртво пиян мъж, който лежал в някаква локва.

А ти с какво мнение си за рускините и украинките?

Тема Re: Всичконови [re: kent]  
Автор Бepeзka! ()
Публикувано26.12.05 08:59

Не се впрягай, бе човек!

Пловдив поздравява Варна! Много я обичам!

Страници по тази тема: 1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | (покажи всички)
*Кратък преглед
Клуб :  

Clubs.dir.bg е форум за дискусии. Dir.bg не носи отговорност за съдържанието и достоверността на публикуваните в дискусиите материали.

Никаква част от съдържанието на тази страница не може да бъде репродуцирана, записвана или предавана под каквато и да е форма или по какъвто и да е повод без писменото съгласие на Dir.bg
За Забележки, коментари и предложения ползвайте формата за Обратна връзка | Мобилна версия | Потребителско споразумение
© 2006-2025 Dir.bg Всички права запазени.