|
|
Страници по тази тема: 1 | 2 | 3 | (покажи всички)
|
Тема
|
св. Валентин
|
|
| Автор |
Пъpпъл (марципанена) |
| Публикувано | 12.02.10 09:23 |
|
|
не е наш празник.
не съм израснала с него.
не го чуствам.
не се готвя за него.
не купувам сърчица.
не очаквам сърчица.
..................................
и въпреки всичко, си мислех тази сутрин докато си взимах кафе и гледах изобилието от Валентиновска украса в магазинчето-кое пък му е толкова лошото.
Да, разбира се, хубаво е да сме специални без повод, но какво пречи и да е с повод.
Да си поговорим за жестовете, празниците, любовта и въобще за всичко в романтичния котекст. ...като изходим от тезата, че прекаленият светец и Богу не е драг.
Думи, думи и нищо повече
| |
|
Тема
|
Re: св. Валентин
[re: Пъpпъл]
|
|
| Автор |
Roxy (bittersweet) |
| Публикувано | 12.02.10 10:43 |
|
|
Любовта е повод сама по себе си, така че жест "без повод" би значело ако непознат на улицата ти подари цветя, примерно (по някаква си негова причина, дето не я знаеш или ако са му вързали тенекия). Колкото до празниците, ако са привнесени, препочитам карнавалните, защото имат повече собствено настроение - като Хелоуин например. Отива си и на сезона... Разните валентински плюшове са ми като безкраен детски магазин, нищо повече. Ако говорим за разцъфващо червено по улиците, вече чакам сергиите с мартеници, известяващи за близката пролет. И пролетните празници обичам - това си е любовен сезон (колко традиционно...), Цветница и Гергьовден - с цветя и свежо настроение, слънчевата кулминация на летните, и така - до последните празнични поредици в септември... Все време, в което можеш да направиш нещо по-специално за празника, да отидеш на място, свързано с него, да усетиш духа. Коледните са семейни, заедно с Нова година и снега са онова, което разнообразява зимата, прави я по-светла и пъстра извън студеното униние...
Колкото до 14.02, предпочитам да празнувам Трифон Зарезан. Така или иначе, често духът-помощник на влюбените е добрият дух на алкохола. Редактирано от Roxy на 12.02.10 10:44.
| |
|
Тема
|
|
|
| Автор |
*Paл* (слънчева) |
| Публикувано | 12.02.10 10:43 |
|
|
Да, св. Валентин е католически празник. На мен обаче еуфорията на влюбените не ми пречи (дали пък защото съм си перманентно влюбена...). Много по-важен е смисъла - да покажем обичта си на този който се е престрашил да крачи заедно с нас. И 8 март е феминистки празник в самия си замисъл.
Същността, заряда, сърцето са по-важни от външната обвивка на празника, какъвто и да е той. С две думи - обичайте се.
| |
|
|
|
Аз вече написах мнението си във фацето по въпроса. Тази тенденциозност не ме кефи най-общо казано.
Господ красота ми даде
и отпреде, и отзаде
| |
|
|
|
| |
|
Тема
|
|
|
| Автор |
Capa_ () |
| Публикувано | 12.02.10 10:55 |
|
|
Ще празнувам нашия си езически празник
| |
|
|
|
А тъй, това исках да кажа.
Господ красота ми даде
и отпреде, и отзаде
| |
|
Тема
|
св. Валентин...
|
|
| Автор |
Boждa (born of hope) |
| Публикувано | 12.02.10 15:08 |
|
|
не ме кефи, но половинката го харесва. Аз пък харесвам нея, следователно ще сготвя нещо много вкусно и ще си обръщаме внимание...
| |
|
Тема
|
Re: св. Валентин...
[re: Boждa]
|
|
| Автор |
*Paл* (слънчева) |
| Публикувано | 12.02.10 15:14 |
|
|
Това имах пред вид и аз.
| |
|
|
|
| |
|
Страници по тази тема: 1 | 2 | 3 | (покажи всички)
|
|
|