|
Страници по тази тема: 1 | 2 | 3 | 4 | (покажи всички)
Тема
|
Лабиринтът на иронията
|
|
Автор |
Capa_ () |
Публикувано | 10.02.10 08:42 |
|
Вчера си говорихме с един добър и ерудиран човек за иронията и той ми каза, че не я харесва и не я прилага, защото e кофти поведение, с което човек цели да постави себе си над другия, за да го осмее с чувство на превъзходство.
Вие харесвате ли иронията? Прилагате ли я често и как я приемате, когато се сблъсквате с нея?
Смятате ли, че човек, който изпитва нужда да я използва, е прикрит, има скрити неща, които го правят уязвим и затова има нужда да почувства превъзходство над недобре рапиращия?
Как възприемате хората, които размахват с умение рапирата на присмеха?
Жени, харесвате ли тази черта в един мъж и действа ли ви романтично?
| |
Тема
|
Re: Лабиринтът на иронията
[re: Capa_]
|
|
Автор |
бeзпътeн (обективен) |
Публикувано | 10.02.10 09:28 |
|
Иронията, в т.ч. и само-иронията, е ценен похват в общуването и мисленето, някак облекчава мисловния процес, освежава съзнанието. Когато е лек бъзик, не е заредена с прекалено много злоба, а е по-скоро дружелюбна закачка.
Добрата ирония е елегантност и стил. Мисля, че човек може да прилага ирония много добре тогава, когато е способен и на само-ирония. За да може да се бъзика с другите - да може да го прави и със себе си; щото в крайна сметка никой не е перфектен и човек трябва да вижда и собствените си грешки, да ги приема и да се учи от тях. Ако е способен да се бъзика също и със себе си, това показва, че иронията не идва от някакво чувство за превъзходство, а си е приятелска закачка, побутване.
| |
Тема
|
|
|
Автор |
DaCat (дзвер) |
Публикувано | 10.02.10 09:37 |
|
Малко да обърна темата - много харесвам самоиронията, смятам че само уверените в себе си хора могат да я ползват.
Понякога ми се случва да съм иронична, но само след като съм обяснила 20 пъти за какво иде реч и ответната страна си прави оглушки. Не, че много се харесвам такава, не и че един дръвник може да разбере кога е иронизиран, трябва си малко мозък и чувствителност за това.
Before you attempt to beat the odds, be sure you can survive the odds beating you.Редактирано от DaCat на 10.02.10 09:37.
| |
Тема
|
|
|
Автор |
Boждa (born of hope) |
Публикувано | 10.02.10 10:03 |
|
Не смятам, че кофти поведение....харесвам иронията. Разбира, се ако е насочена към мен много зависи от човека дали ще се засмея или обиден ще излея целия си гняв върху него. Аз обичам да я използвам, а жени които умело боравят с думите много ми харесват...
| |
Тема
|
|
|
Автор |
moorea (sea princess) |
Публикувано | 10.02.10 11:22 |
|
Чувството ти за хумор е мерител за интелигентност.
Не мога да спра да харесвам интелигентни мъже.
Да,и е доказателство за превъзходство.По мои наблюдение свръхинтелигентните нямат необходимост да се доказват,нито да скриват уязвимост,те просто са...и затова понякога или доста често остават недоразбрани.
Добро утро на всички!
I`m blonde so please,speak slowly!
| |
Тема
|
[re: бeзпътeн]
|
|
Автор |
Capa_ () |
Публикувано | 10.02.10 11:29 |
|
А когато те иронизират, стремейки се да изтъкнат някой твой недостатък? Ти обиждаш ли се или приемаш това като конструктивна критика и започваш да самоиронизираш този си недостатък?
| |
Тема
|
[re: DaCat]
|
|
Автор |
Capa_ () |
Публикувано | 10.02.10 11:31 |
|
Има хора, които от добродушие не схващат иронията и е жестоко да го правиш, но да-човек, който има самочувствието до арогантност да е някой си, а не схваща иронията, си я заслужава.
Малко хора успяват да се самоиронизират искрено, а не показно.
| |
Тема
|
[re: Boждa]
|
|
Автор |
Capa_ () |
Публикувано | 10.02.10 11:32 |
|
Ти намираш баланса. Респект!
| |
Тема
|
[re: moorea]
|
|
Автор |
Capa_ () |
Публикувано | 10.02.10 11:34 |
|
Иронията и чувството за хумор не се припокриват изцяло.
Иначе за останалото си абсолютно права. Такива хора не се страхуват да отстояват позиции и го правят с финес, а понякога дори арогантността в иронизирането може да им прости човек.
Кво утро, вече е обяд, Мооренкова.
| |
Тема
|
|
|
Автор |
DaCat (дзвер) |
Публикувано | 10.02.10 12:11 |
|
Добродушните никога не иронизирам, то си личи, когато един човек е блага, понякога до наивност, душа.
Такива са рядкост, уви.
Before you attempt to beat the odds, be sure you can survive the odds beating you.
| |
|
Страници по тази тема: 1 | 2 | 3 | 4 | (покажи всички)
|
|
|