Клубове Дир.бг
powered by diri.bg
търси в Клубове diri.bg Разширено търсене

Вход
Име
Парола

Клубове
Dir.bg
Взаимопомощ
Горещи теми
Компютри и Интернет
Контакти
Култура и изкуство
Политика, Свят
Спорт
Техника
Градове
Религия и мистика
Фен клубове
Хоби, Развлечения
Общества
Я, архивите са живи
Клубове Дирене Регистрация Кой е тук Въпроси Списък Купувам / Продавам 20:12 14.07.25 
Непрофесионални
   >> Романтични души
*Кратък преглед

Страници по тази тема: 1 | 2 | 3 | 4 | (покажи всички)
Тема Лабиринтът на ирониятанови  
Автор Capa_ ()
Публикувано10.02.10 08:42

Вчера си говорихме с един добър и ерудиран човек за иронията и той ми каза, че не я харесва и не я прилага, защото e кофти поведение, с което човек цели да постави себе си над другия, за да го осмее с чувство на превъзходство.
Вие харесвате ли иронията? Прилагате ли я често и как я приемате, когато се сблъсквате с нея?
Смятате ли, че човек, който изпитва нужда да я използва, е прикрит, има скрити неща, които го правят уязвим и затова има нужда да почувства превъзходство над недобре рапиращия?
Как възприемате хората, които размахват с умение рапирата на присмеха?
Жени, харесвате ли тази черта в един мъж и действа ли ви романтично?

Тема Re: Лабиринтът на ирониятанови [re: Capa_]  
Автор бeзпътeн (обективен)
Публикувано10.02.10 09:28

Иронията, в т.ч. и само-иронията, е ценен похват в общуването и мисленето, някак облекчава мисловния процес, освежава съзнанието. Когато е лек бъзик, не е заредена с прекалено много злоба, а е по-скоро дружелюбна закачка.

Добрата ирония е елегантност и стил. Мисля, че човек може да прилага ирония много добре тогава, когато е способен и на само-ирония. За да може да се бъзика с другите - да може да го прави и със себе си; щото в крайна сметка никой не е перфектен и човек трябва да вижда и собствените си грешки, да ги приема и да се учи от тях. Ако е способен да се бъзика също и със себе си, това показва, че иронията не идва от някакво чувство за превъзходство, а си е приятелска закачка, побутване.

Тема Re: Лабиринтът на иронията [re: Capa_]  
Автор DaCat (дзвер)
Публикувано10.02.10 09:37

Малко да обърна темата - много харесвам самоиронията, смятам че само уверените в себе си хора могат да я ползват.
Понякога ми се случва да съм иронична, но само след като съм обяснила 20 пъти за какво иде реч и ответната страна си прави оглушки. Не, че много се харесвам такава, не и че един дръвник може да разбере кога е иронизиран, трябва си малко мозък и чувствителност за това.

Before you attempt to beat the odds, be sure you can survive the odds beating you.

Редактирано от DaCat на 10.02.10 09:37.

Автор Boждa (born of hope)
Публикувано10.02.10 10:03

Не смятам, че кофти поведение....харесвам иронията. Разбира, се ако е насочена към мен много зависи от човека дали ще се засмея или обиден ще излея целия си гняв върху него. Аз обичам да я използвам, а жени които умело боравят с думите много ми харесват...

Автор moorea (sea princess)
Публикувано10.02.10 11:22

Чувството ти за хумор е мерител за интелигентност.
Не мога да спра да харесвам интелигентни мъже.
Да,и е доказателство за превъзходство.По мои наблюдение свръхинтелигентните нямат необходимост да се доказват,нито да скриват уязвимост,те просто са...и затова понякога или доста често остават недоразбрани.
Добро утро на всички!

I`m blonde so please,speak slowly!

Тема Re: Лабиринтът на ирониятанови [re: бeзпътeн]  
Автор Capa_ ()
Публикувано10.02.10 11:29

А когато те иронизират, стремейки се да изтъкнат някой твой недостатък? Ти обиждаш ли се или приемаш това като конструктивна критика и започваш да самоиронизираш този си недостатък?

Тема Re: Лабиринтът на ирониятанови [re: DaCat]  
Автор Capa_ ()
Публикувано10.02.10 11:31

Има хора, които от добродушие не схващат иронията и е жестоко да го правиш, но да-човек, който има самочувствието до арогантност да е някой си, а не схваща иронията, си я заслужава.
Малко хора успяват да се самоиронизират искрено, а не показно.

Тема Re: Лабиринтът на ирониятанови [re: Boждa]  
Автор Capa_ ()
Публикувано10.02.10 11:32

Ти намираш баланса. Респект!

Тема Re: Лабиринтът на ирониятанови [re: moorea]  
Автор Capa_ ()
Публикувано10.02.10 11:34

Иронията и чувството за хумор не се припокриват изцяло.
Иначе за останалото си абсолютно права. Такива хора не се страхуват да отстояват позиции и го правят с финес, а понякога дори арогантността в иронизирането може да им прости човек.

Кво утро, вече е обяд, Мооренкова.

Автор DaCat (дзвер)
Публикувано10.02.10 12:11

Добродушните никога не иронизирам, то си личи, когато един човек е блага, понякога до наивност, душа.
Такива са рядкост, уви.

Before you attempt to beat the odds, be sure you can survive the odds beating you.

Страници по тази тема: 1 | 2 | 3 | 4 | (покажи всички)
*Кратък преглед
Клуб :  

Clubs.dir.bg е форум за дискусии. Dir.bg не носи отговорност за съдържанието и достоверността на публикуваните в дискусиите материали.

Никаква част от съдържанието на тази страница не може да бъде репродуцирана, записвана или предавана под каквато и да е форма или по какъвто и да е повод без писменото съгласие на Dir.bg
За Забележки, коментари и предложения ползвайте формата за Обратна връзка | Мобилна версия | Потребителско споразумение
© 2006-2025 Dir.bg Всички права запазени.