|
Страници по тази тема: 1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | 9 | 10 | 11 | 12 | 13 | (покажи всички)
Тема
|
Завинаги твоя...
|
|
Автор |
Capa_ () |
Публикувано | 13.01.10 18:25 |
|
Това бяха думите ми, когато давах обета си пред 200 роднини, познати и непознати, на брачната церемония преди17 г.
Какво ме наведе на тази мисъл? Вчера говорих с бившия си по телефона и си зададох отново въпросът, който отлагах във времето, защото не ми стискаше да чуя отговора.
Какво/кое ни помагаше през годините на брака да сме заедно и кое ни "помогна" да се разделим?
Различните компоненти на брака, например-секс, пари, общуване, доверие, приятелство...може да добавите и други компоненти, та как бихте ги подредили по важност за да бъде един брак/съжителство издръжливо на уинд оф чейндж?
За да не се разпадне? И на липсата на кое би се разпаднал или причинил повече проблеми в семейството ви?
Много въпроси ме занимават напоследък и затова на първа страница се набивам много на очи, извинявам се, за което.
| |
Тема
|
Re: Завинаги твоя...
[re: Capa_]
|
|
Автор |
Capa_ () |
Публикувано | 13.01.10 18:42 |
|
Сега ще отговоря на въпросите, които съм задала.
Като проценти давам на секса 50%, доверие-20%, приятелство, пари и др.30%.
При моето семейство процентът на секса беше критично намалял, на което отдавам и проблемите с останалите компоненти и логичното следствие-развод.
| |
Тема
|
|
|
Автор |
moorea (sea princess) |
Публикувано | 13.01.10 18:44 |
|
Секс и доверие,за друго значимо не се сещам.
Сексът заема площ около 80%.Всичко останало е суета...и измислени клишета за обяснение на липсващото звено.
I`m blonde so please,speak slowly!
| |
Тема
|
[re: moorea]
|
|
Автор |
Capa_ () |
Публикувано | 13.01.10 18:50 |
|
И аз мисля така от позицията на настоящето, осмисляйки подценяването на секса от моя страна тогава.
| |
Тема
|
|
|
Автор |
Vulpes (червена лисица) |
Публикувано | 13.01.10 18:56 |
|
Тц, не може да е толкова просто.
| |
Тема
|
[re: Vulpes]
|
|
Автор |
Capa_ () |
Публикувано | 13.01.10 19:02 |
|
Понякога нещата са толкова прости, че чак не ми се иска да вярвам, че е така, опитвайки се да нахраня естествената ми наклонност към усложняване сложността на сложното.
| |
Тема
|
|
|
Автор |
Публикувано | 13.01.10 19:11 |
|
Към сложността на сложното определено се развива зависимост. Мозъкът свиква и се пристрастява към работа със сложнотии, и съвсем естествено започва да усложнява простите неща - ей така за кеф, колкото да не скучае
А за секса - при мен неговото наличие, качество и количесво винаги са били резултат от всичко останало. Само ако можех да си отговоря на въпроса какво е "всичко останало"...
| |
Тема
|
|
|
Автор |
moorea (sea princess) |
Публикувано | 13.01.10 19:19 |
|
Странно,при мен е причина,а не резултат.
Сексът е причината да се чувствам обичана,спокойна,удовлетворена.И да продължавам да съм с човека,който ми го дава.Всичко друго е изместено на заден план.
I`m blonde so please,speak slowly!
| |
Тема
|
|
|
Автор |
Capa_ () |
Публикувано | 13.01.10 19:26 |
|
Да разбирам ли, че ти би правила секс само след наличието на къщата, колата, шопинга т.е. сигурността, примерно? А не го ли правим, защото обичаме човека, защото сме се влюбили до полуда в него и искаме да му дадем тялото си, душата си, мечтите си, всичко. Тоест сексът се явява доверие на кредит, което вече впоследствие се превръща в депозит взависимост от практикуването му и достатъчното му ползване. Ако отсътва се изисква обратно с лихвите /болка, отхвърляне, раздяла/.Но ако е в наличност на 100 %, доверието ще се увеличава, желанието да изкарваме парички и да се грижим за половинката ескалира и въобще сексът е един велик катализатор на усмивки и просперитет с останалите компоненти.
Хахаха, аз го издигнах направо в култ.
| |
Тема
|
[re: moorea]
|
|
Автор |
Публикувано | 13.01.10 19:27 |
|
Не спирам да опитвам да обърна нещата, но не става. Тъпо.
| |
|
Страници по тази тема: 1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | 9 | 10 | 11 | 12 | 13 | (покажи всички)
|
|
|