|
Страници по тази тема: 1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | 9 | 10 | 11 | 12 | 13 | >> (покажи всички)
Тема
|
Противоположностите се привличат?
|
|
Автор |
Пъpпъл (марципанена) |
Публикувано | 13.08.08 13:49 |
|
Що за глупост е тази фраза?
Няма такова нещо според мен, противоположностите може да се привлекат, но такава връзка няма да оцелее, (според мен).
Рутината след н-тата година на една връзка е по-вероятно да дойде и в двата случая-и при противоположностите и при приличащите си хора.
В такъв случай няма ли да е по-лесно за съжителство, когато хората има общи интереси, когато си импонират взаимно, когато си приличат по това, което искат, към което се стремят, което ги радва и прави щастливи?
та както се пееше в една песничка-"а дали е така, кой ще ми каже".
Дайте акъл.
| |
Тема
|
Re: Противоположностите се привличат?
[re: Пъpпъл]
|
|
Автор |
Last Roman (PRAEFECTUS URBI) |
Публикувано | 13.08.08 13:55 |
|
не е глупост, а закономерност. Едномислещите хора си писват бързо, а противоречивата половинка винаги е готова да ти поднесе поредната изненада.
| |
Тема
|
[re: Last Roman]
|
|
Автор |
Пъpпъл (марципанена) |
Публикувано | 13.08.08 14:04 |
|
е не е така.
ако двама души искат едно и също нещо, никой не е казал, че ще го постигнат по един и същ начин, но поне гледат в една посока.
какво се прави ако единият иска кръчми вечер, другият тих битовизъм; единият иска да пести пари, другият пилее с широки пръсти; единият се стреми към кариера, другият мечтае да се стои кротко на чиновническата си работа, където няма развитие, няма текучество, няма амбиции...?
аз по-различно ги схващам нещата.
| |
Тема
|
|
|
Автор |
borimiri (член) |
Публикувано | 13.08.08 14:10 |
|
темата закономерно подвежда и търкулва разговора към разномнения - мисля че всички мнения досега са правилни - и всички бъдещи ще са правилни защото колкото двойки влюбени и разлюбени има по света толкова различни закономерности може да се изтъкнат
може наистина статистически да има преобладаващи сценарии във взаимоотношенията между разнополови но аз все се надявам на индивидуалното в случая два различни индивида - различни един от друг и от всички останали - колкото и да са близки интересите и мирогледите им все пак са два различни свята
няма унифицирани рецепти освен ако не се осланяте на статистика - искам да се радвам на малките проценти изключения защото ги има и са красиви
Редактирано от borimiri на 13.08.08 14:11.
| |
Тема
|
[re: borimiri]
|
|
Автор |
Пъpпъл (марципанена) |
Публикувано | 13.08.08 14:16 |
|
аз статистика не правя, а лични наблюдения на хората около мен.
приятелка, която ще се развежда след месец-няма драми, няма скандали, разбрали са се со кротце, со благо. причината прословутото "несходство в характерите". клиширано ли е? да.
познавам ги като двойка от дестина години-никога не са си приличали особено-винаги са искали различни неща, но се обичаха.
победи ли любовта? мне.
много компромиси, които в един момент удавиха всичко.
иначе разбира се, не обобщавам, просто разсъждавам на кое бих заложила аз в крайна сметка, ако приемем, че играем игра и си избираме червените или черните. аз залагам на "непротивоположностите".
| |
Тема
|
|
|
Автор |
Публикувано | 13.08.08 14:19 |
|
всеки човек схваща нещата по различен начин, но не виждам смисъла да генерализираш, тъй като твърдението ти има множество изключения - т. е. е невярно.
| |
Тема
|
|
|
Автор |
Пъpпъл (марципанена) |
Публикувано | 13.08.08 14:24 |
|
наличието на изключения не прави едно твърдение невярно.
по-долу съм написала, че не обобщавам.
но това е моята истина, за която аз намирам доказателства.
за другото-противоположностите- според МЕН съществува след време индивидуален начин на живот на всеки на хората и формална връзка.
| |
Тема
|
|
|
Автор |
Публикувано | 13.08.08 14:42 |
|
всеки си има своя истина. Твоята истина не е моя.
| |
Тема
|
|
|
Автор |
Пъpпъл (медче) |
Публикувано | 13.08.08 14:46 |
|
обясни ми как ще действа това с противоположнистите на практика? сериозно.
не се заяждам с теб, нали знаеш, че на по-малки не мога да навредя.
| |
Тема
|
|
|
Автор |
borimiri (член) |
Публикувано | 13.08.08 15:02 |
|
съгласен съм с това което показват наблюденията ти
наличието на истории в които различни ярки и неомръзващи си двойки все пак се разпадат и на еднакви двойки които пак се разпадат и на същите две категории двойки които пък остават заедно (те си знаят как) ме кара да мисля че при всички случаи любовта продължава относително кратко - колкото да се родят деца - след това неминуемо умира за да се роди нова любов с друг партньор за да е по-разнообразна и оцеляваща популацията - НО ние хитро сме се противопоставили на тази "природосъобразна" хедонистична програма от ниско ниво чрез моногамната си социална/морална подредба - може би срещата на ниската програма с наученото социално гледище ражда този сблъсък на мнения?
| |
|
Страници по тази тема: 1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | 9 | 10 | 11 | 12 | 13 | >> (покажи всички)
|
|
|