|
Тема
|
проблем с отоплението след поставяне на АГУ
|
|
Автор |
krasisz (любител) |
Публикувано | 04.12.09 16:01 |
|
моля помогнете!След поставяне на АГУ отоплението ми намаля.Някои казват че е неправилно свързване на изпарителя.А той е вързан :като е прекъснат горния маркуч на отоплителното радиаторче и оттам влиза и излиза през изпарителя към двигателя(където е канелата за обезвъздушаване).Така ли трябва да е?
| |
Тема
|
Re: проблем с отоплението след поставяне на АГУ
[re: krasisz]
|
|
Автор |
rade6ki (професионалист) |
Публикувано | 04.12.09 22:23 |
|
А да си сипвал разни стопчета в охладителната система?
| |
Тема
|
[re: krasisz]
|
|
Автор |
VladoR (любител) |
Публикувано | 07.12.09 08:33 |
|
Подкрепям тезата за неправилното свързване на изпарителя. По дебелите книги пише, че изпарител се връзва успоредно на парното, а не последователно.
Но със сигурност не ти е само това проблемът, т.е. при коректно работеща система ... дали си го вързал успоредно или последователно, не е от колосално значение.
Няма как да гадаем, ама ако вече си с китайско радиаторче на парното ... то и в нормални условия едвам насмогва да загррява въдуха за купето (и при това се постарах да се изразя максимално позитивно ).
| |
Тема
|
[re: VladoR]
|
|
Автор |
Mravoiad™ () |
Публикувано | 10.12.09 09:46 |
|
При Рено няма проблем изпарителя да се свърже последователно - парното няма кранче.Някъде другаде е проблема включително и лощо обезвъздушаване.При мене след монтажа на газовата - изпарителя е последователно свързан промени в парното нямаше.
| |
Тема
|
[re: Mravoiad™]
|
|
Автор |
VladoR (любител) |
Публикувано | 15.12.09 11:12 |
|
Не че има общо със случая, ама ако ти е запушено радиаторчето (а това при Рено не е супер необикновено явление от една възраст нататък), при последователно свързване ще имаш и недозагряване на изпарителя.
И пак опираме до това, че при изправни други системи болката не е в свързването на изпарителя.
Поздрави
В.
| |
|
Колега, кога е нормално да стане това и как да се познае? Струва ми се, че тази зима ми работи по-зле парното, трябват му някъде 2 км градско, преди да задуха прилично топло, и към 4, за да се развихри (Рено Меган 96, К7М). Може аз да си въобръзявам, но ми се струва, че миналата година беше по-добре.
| |
|
|
|
|