Клубове Дир.бг
powered by diri.bg
търси в Клубове diri.bg Разширено търсене

Вход
Име
Парола

Клубове
Dir.bg
Взаимопомощ
Горещи теми
Компютри и Интернет
Контакти
Култура и изкуство
Политика, Свят
Спорт
Техника
Градове
Религия и мистика
Фен клубове
Хоби, Развлечения
Общества
Я, архивите са живи
Клубове Дирене Регистрация Кой е тук Въпроси Списък Купувам / Продавам 12:55 03.11.25 
Автомобили
   >> Renault
*Кратък преглед

Страници по тази тема: 1 | 2 | 3 | (покажи всички)
Тема Ванът - Рено Сценикнови  
АвторJV (Нерегистриран)
Публикувано26.01.08 17:27

Здравейте!
Реших да си купя ван и доста харесах Рено Меган Сценик. Просторен, много комфортен салон, харесва ми на външен вид.
Не знам обаче как е технически. Изчетох тук във форума доста противоречиви мнения, а ми се иска да си го купя.
Моля да ми дадете някои насоки, тъй като не съм много наясно с този модел:
- тази, която ми предлагат е 2002 година, 1.6 - 16 V, бензин, 110 к.с., цената е 11 200 лв., металик, има 4 Ейрбега, климатик,халогени, имобилайзер, серво, вътре е доста запазена, но:
- за това купе - не са ли малко тези к.с.? и изобщо 1.6 - 110 коня - ми се струва слабичка или бъркам?
- как е шумоизолацията?
- на какви обороти - какво да очаквам?
- бензинът по-добрият избор ли е от дизела?
- колко е пластмасата вътре? в една тема по-долу четох, че бил толкова лек около 1.2 тона, щото бил пълен с пластмаса, и някой беше дал сравнение с голф-2ка, че бил по-тежък. толкова ли е пластмасов? не се ли чупи тая пластмаса? това не го ли прави по-паянтов?
- освен това, четох тук във форума, че на всичките сценици, воланите били счупени, изтъркани и пр. що така?
- вярно ли е че имат проблеми и с ключалките?
Това са ми въпросите.
Та затова - да купувам или не?

Тема Re: Ванът - Рено Сценикнови [re: JV]  
АвторИвaнoв (Нерегистриран)
Публикувано26.01.08 22:51

Здравей колега!
Прочетох какво си написал и искам да ти кажа следното: Вчера си купих Меган-Сценик 1,6/90к.с./. Аз за разлика от теб нямам такива финансови възможности, поради това моя е 97г. Минах до момента с него около 150км. и утре отивам на регистрация в КАТ. Послушай ме! Сменил съм за 14год. около 15автомобила и си мисля, че повече няма да се кача на ЛЕКА КОЛА!!! УСПЕХ!

Тема Re: Ванът - Рено Сценикнови [re: Ивaнoв]  
АвторF (Нерегистриран)
Публикувано27.01.08 18:06

1.6 - 110 к.с. не са ли малко за това купе?

Тема Re: Ванът - Рено Сценикнови [re: F]  
Авторmisacho (Нерегистриран)
Публикувано27.01.08 23:16

vsqka kola si ima kusuri.Az se pribrah sas Scenic ot France predi 10 dena.Vzel sam go za prodan.Nqmam za sega nikakvi zabelejki.I toi e 1.6 benzin.Predi imah edin megane,sedan,96 problema mu be6e samo v edin lager otzad.

Тема Re: Ванът - Рено Сценикнови [re: Ивaнoв]  
Автор VladoR (любител)
Публикувано28.01.08 08:16

Без да искам да засегна някого, ама това ако е ИСТИНСКИ ван, то аз съм кистински КОСМОНАФТ.

Този "ван" има повече от "обикновения" меган предимно височина (на салона, на багажника и клиренс). Така индиректно отговарям и на колегата, дето се притеснява за теглото - ами толкова, няма от къде да дойде повече.

За 4-те еърбега: дано на никого не се наложи да ги ползва, щото с тия меки/тънки ламарини ... справка - снoщи новините.

---------------------------------------------------------------------------------------------------

И все пак - по вкус и цвет товарищ нет - да са им честити на колегите новите придобивки и много безаварийни километри!

Тема Re: Ванът - Рено Сценик [re: VladoR]  
АвторJV (Нерегистриран)
Публикувано28.01.08 09:37

Принципно не съм спортист на пътя, и дано никога не ми се налага да се отварят айрбеците. Другите да си трошат главите.

В отговор на:

тия меки/тънки ламарини ... справка - снoщи новините.

Нямам никаква представа относно ламарините и тяхната дебелина. Минал съм през други марки - лада, пежо, ауди, сега съм с пасат - но не съм намирал съществена разлика в това. Реното толкова ли е зле откъм ламарина?

Авторmisacho (Нерегистриран)
Публикувано28.01.08 12:32

Na scenic-a pone tozi do 1999 saqmo prednite kalnici sa mu plastnasovi.Vie kvo iskate ot tozi klas,normalno.Koito ne mu otarva da si vzeme Cayenne.Za tezi pari tova e.Scenika e perfekten.

Тема Re: Ванът - Рено Сценикнови [re: misacho]  
Автор VladoR (любител)
Публикувано28.01.08 13:16

За едно си прав: за толкова пари толкова!

Що се отнася дали е перфектен ... ванът нали уж е по-обемна семейна кола?

Извинявай, ама това разстояние над главата ми (аз съм само 185 см, 98кг) за чий ми е? Ще ти дойде времето, ще видиш - жена ти като тръгнете за някъде (море, екскурзия тинтири-минтири) и като натовари на бебето детска количка и столче за хранене и багажериите на бебето (дрехи, храни) и туто-финито с мястото в "багажника". Пък за детското колело за второто дете още нищо не сме казали. Или вътре в салона ще пътувате с багажа върху вас ... то сигуро затова има толкова място над главите.

Не се заяждам. Просто казвам, ЗАЩО това според мен е подигравка с думичката "ван".

Успех на единия колега с избора, а на другия с продажбата!

Редактирано от VladoR на 28.01.08 13:17.

Авторmilen (Нерегистриран)
Публикувано28.01.08 14:39

Преди двайсетина дни купихме Сеник 1.6, 90к.с. 98-ма година. Впечатленията ми са отлични. Идеална семейна кола. Разбирам, че си се ориентирал към следващия модел. И аз мислих да направя така , но като се разрових малко, установих, че различията са пренебрежимо малки, а разликата в цената е сериозна.
Това, което може да очакваш като дефект (ако вече не е развалена) е тракащата клапа за разпределение на въздуха в купето. Това е проблем при много от Рената. Да ги питаш защо са сложили пластмасови зъбчатки:)!
Купувай...не го мисли :)

Тема Re: Ванът - Рено Сценикнови [re: VladoR]  
Автор ESPACE (MPV)
Публикувано03.02.08 11:10

Напълно си прав, едно комби е по обемно от Сеника. Излишно висок с малък багажник за класа към който предендира да принадлежи.

Страници по тази тема: 1 | 2 | 3 | (покажи всички)
*Кратък преглед
Клуб :  

Clubs.dir.bg е форум за дискусии. Dir.bg не носи отговорност за съдържанието и достоверността на публикуваните в дискусиите материали.

Никаква част от съдържанието на тази страница не може да бъде репродуцирана, записвана или предавана под каквато и да е форма или по какъвто и да е повод без писменото съгласие на Dir.bg
За Забележки, коментари и предложения ползвайте формата за Обратна връзка | Мобилна версия | Потребителско споразумение
© 2006-2025 Dir.bg Всички права запазени.