Клубове Дир.бг
powered by diri.bg
търси в Клубове diri.bg Разширено търсене

Вход
Име
Парола

Клубове
Dir.bg
Взаимопомощ
Горещи теми
Компютри и Интернет
Контакти
Култура и изкуство
Политика, Свят
Спорт
Техника
Градове
Религия и мистика
Фен клубове
Хоби, Развлечения
Общества
Я, архивите са живи
Клубове Дирене Регистрация Кой е тук Въпроси Списък Купувам / Продавам 13:06 29.11.25 
Автомобили
   >> Renault
*Кратък преглед

Тема Семеринг на скороститенови  
Автор sentinell (amantes amentes)
Публикувано19.07.07 23:30

Имам РЕНО ЕКСПРЕС 92 г. с двигател 1,4 енерджи.Мястото,където щангата за превключване на скоростите влиза в кутията е омаслено.Кварталния майстор ми каза,че за смяната му е необходимо сваляне и разглобяване на кутията ,защото семеринга бил "вътрешен".Този ремонт в неговия сервиз струва 200 лева.Моля споделете ,ако знаете нещо по въпроса.Благодаря.

EXALCO COMPETITOR

Тема Re: Семеринг на скороститенови [re: sentinell]  
Авторgreenhorn (Нерегистриран)
Публикувано20.07.07 02:42

Здравей,
Положението с мястото което описваш е същото и при мен, и който и майстор да го види ми казва че е лошо и трябва да се прави! На мен обаче ми казаха 500лв. тъй като както казваш наистина ремонта не е лек и трябва да се разглабя цялата ск. кутия. При това обаче на мен един от майсторите ми каза че в 99% от случаите се чупели някакви лагери в кутията при разглабянето й с които и цената на ремонта ставала около 400-500лв. (само едно уточнение, аз карам Клио 92г. 1.2Е

). Та аз се отказах да правя такъв ремонт и майстора ме посъветва само да следя маслото в кутията тъй като ако намалеело нивото скоростите на Рено били по слаби и щяли да се прецакат много бързо без масло. И аз си го следя редовно като на около 5000км ми се налага да доливам по 100-150мл. масло което според мен си е направо нищожно количество изтекло такова. То докато не изтече 1л . А иначе погледнато отвън положението не изглежда да е розово ама еи на - факти , аз така си карам и нямам никакво намерение да го правя това . Айде със здраве и много безаварийни километри на всички Реналджии

Тема Re: Семеринг на скороститенови [re: greenhorn]  
Автор mishutka (непознат )
Публикувано16.09.07 21:57

А като не знам какво ми е маслото в скоростите, какво да си купя да доливам? Знам че по принцип се слага Елф 75/80 май беше, но ако моето е някакво различно ....?

Тема Re: Семеринг на скоростите [re: mishutka]  
Публикувано17.09.07 19:08

Ами щом не знаеш какво ти е маслото в кутията, явно не си го сипвал ти, т.е. хубаво ще е да си го смениш първоначално изцяло, а след това ще знаеш какво да доливаш. Аз лично не съм го сменял само доливам наливно TRJ трансмисионно масло от ПроМобил, и нямам проблеми засега вече близо година. Сигурно на теория може да се пресече маслото ако се смесят или нешо такова, ако не е вече пресечено де, не знам, не съм химик

.
Наливното TRJ май го взех на 11-12 лв. така че няма да е много скъпо да се смени изцяло.
Успех!

Тема Re: Семеринг на скороститенови [re: greenhorn]  
Публикувано17.09.07 21:52

Маслото в скоростите е сменено миналото лято, след ремонт на скоростите - 100% съм сигурен защото колата я взех от близки. Маслото е бистро и засега догоре, но ще се наложи да се долива рано или късно, а не знам какво са сипали в сервиза.

Тема Re: Семеринг на скороститенови [re: mishutka]  
Публикувано18.09.07 15:50

Като му дойде времето да долливаш ще му мислиш, може и да не ти се наложи!
А иначе няма май какво много да му мислиш, купи си едно литърче трансмисионно масло от Промобил (там ще ти кажат какво точно трябва) и сипвай, пък ще видиш какво ще се получи

. Ако се получи някоя гадна реакция ще смениш цялото и това е .
Успех!

Тема Re: Семеринг на скороститенови [re: sentinell]  
Публикувано18.09.07 16:09

Ми, май така ще стане. Интересно, доста е омазано отдолу, точно където влиза лоста, пък маслото в скоростите е на 1-2 мм под ръба, демек добре си е според мен.

Тема Re: Семеринг на скороститенови [re: mishutka]  
Публикувано19.09.07 16:14

Ами да, и моята е много омазана на същото място ама на 2000-3000км. градско каране изтича по 50-100ml масло , което не е никакъв проблем. Карай си колата и не му мисли толкова според мене докато не изтече поне 500ml може и изобщо да не се усети!

*Кратък преглед
Клуб :  

Clubs.dir.bg е форум за дискусии. Dir.bg не носи отговорност за съдържанието и достоверността на публикуваните в дискусиите материали.

Никаква част от съдържанието на тази страница не може да бъде репродуцирана, записвана или предавана под каквато и да е форма или по какъвто и да е повод без писменото съгласие на Dir.bg
За Забележки, коментари и предложения ползвайте формата за Обратна връзка | Мобилна версия | Потребителско споразумение
© 2006-2025 Dir.bg Всички права запазени.