|
|
|
Тема
|
Рено 19 - промяна на оборотите
|
|
| Автор |
gangstafaceOO1 (непознат
) |
| Публикувано | 23.12.06 00:53 |
|
|
Реното е 19 моноинжекция GTS.Проблема е в това, че когато колата работи на обороти ги смъква до такава степен, че колата почва да гасне и аха да угасне и ги качва до 1500 някъде.Някой има ли идея от какво може да е?
| |
|
Тема
|
Re: Рено 19 - промяна на оборотите
[re: gangstafaceOO1]
|
|
| Автор | mandoff (Нерегистриран) |
| Публикувано | 23.12.06 11:36 |
|
|
значи и при мен е така обиколих една камара сервизи и се примирих вече,май модела им е такъв специално 19-ката и то моно.просто няма тихи обороти и на газ и на бензин -абе перкай си рендето и не се задълбочавай,ще изгубиш само пари
| |
|
Тема
|
[re: mandoff]
|
|
| Автор | lemmy (Нерегистриран) |
| Публикувано | 23.12.06 12:23 |
|
|
"значи и при мен е така обиколих една камара сервизи и се примирих вече,май модела им е такъв"
И аз имах същия модел Рено,ама като си смених МПХ-то и стана един друг!!!!
| |
|
Тема
|
[re: gangstafaceOO1]
|
|
| Автор | RS (Нерегистриран) |
| Публикувано | 24.12.06 14:56 |
|
|
Маркуча който води към Мап сензора (черен правоъгълник, на който пише GM отгоре)
ако е пукнат или е прекалено мек става точно това ... вземи си 50см дебелостенен маркуч с Фи 6мм и го смени и би трябвало да се оправи
тогава ще стабилизира оборотите
но ако след това прави опит да гасне след рязко пускане на газта от високи обороти трябва да се зачисти и контактора на стъпковия мотор и не е лошо да се види ламдата дали работи нормално ...
ако колата се кара на газ не се учудвам да е дала фира, защото зелевото изпарение си гърми и трещи както си иска в колектора и нататък по ауспуха....
| |
|
Тема
|
[re: mandoff]
|
|
| Автор | RS (Нерегистриран) |
| Публикувано | 24.12.06 15:00 |
|
|
то не е от модела, а от газта
самата специфика на горенето на зелето разказва играта на дросела и моноинжекцията ........... да не говорим за изпускателни клапани и компресорни сегменти ...
та тая евтиния не е никак евтиния, а си е направо съсипия ....
интересно ми е защо е тоя тормоз да се слага бидон със зеле (газ) на мотор който си харчи 7-8 на 100 градско ако си е в нормално състояние
| |
|
Тема
|
[re: RS]
|
|
| Автор |
gangstafaceOO1 (непознат
) |
| Публикувано | 27.12.06 02:11 |
|
|
Реното си е на А95 не е на газ
| |
|
Тема
|
[re: RS]
|
|
| Автор |
mkoev (непознат
) |
| Публикувано | 21.01.07 13:04 |
|
|
Здрасти и тук!
Точно писах за същия проблем във форума но викам и вас да ви питам. Виждам, че
RS има технически познания...или поне аз така си мисля и ще съм благодарен на отговор. Карам Рено Туинго 1,2 94г. моно-инж. . Когато колата е студена и паля 90% от случаите оборотите падат падат падат падат и или колата гасне или сама си ги стабилизира (чува се все едно леко форсираш на свободна скорост). Мога да избегна това нещо, когато леко изворсирам аз колата като почнат да падат оборотите. Смених (по съвет на автомеханиците):
ламбда сонда
мотор за празен ход
свещи
регулирах клапаните
доста компютърни тестове минах и ни един не каза какъв е тоз е*** проблем!
Сега чета тука за някакви маркучи сте писали ...колата от 1994 до 2003 не е правила подобен проблем... (на 60 000км е количката), поддържана е, не съм се опитвал да я карам като откачен просто, защото колата не е направена за високи обороти. Може би съм пропуснал да кажа нещо, но моля дайте ми някакъв съвет...на 100 майстора ходих всичките до един викат че ще я оправят и после всичите гледат умно в земята... (вкл. съм ходил в официалните сервизи на Рено във Варна).
| |
|
|
|
Че и на газ да беше пак нямаше да има проблем. Колегата много книжки за Москвич 408 е чел
Проблеми с гърмене може да има при отказ на собственика да си поддържа в добра кондиция запалителната система или при монтаж на уредбата от некадърен майстор.
Що се отнася до клапаните ... може, ама не и при Рено от това поколение (за 14, 16, 18 и прочие модели без живи роднини - не знам). Освен ако не смятаме, че изключенията потвърждават правилото. Ако не друго, то някакси не се сещам в този форум някой в последните 5 години да е изпищял от клапани.
А за оборотите от началния постинг: колега, не е зле преди да се пуска нова тема да се четат старите. Поне по тая тема изписаното е в индустриални количества. Апропо - като гледам в последните няколко дни няколко колеги от твоята партия (на нечетящите стари теми) все една и съща тема са нацвъкали ...
Редактирано от VladoR на 22.01.07 08:37.
| |
|
Тема
|
[re: mkoev]
|
|
| Автор |
VladoR (любител) |
| Публикувано | 22.01.07 08:50 |
|
|
Колега,
ако моторът е с повече от една бобина - те са статистически слабо място при Рено и често дефектират. Не е зле да се погледнат.
Ако моторът е с капачка и палец и още не си ги сменял от 1994-та година - беж към магазина.
А ако пък положиш малко усилие да се поровиш назад из темите ще установиш, че това е до болка позната мизерия при Рено без напълно ясна диагноза. В едни случаи понага едно, в други друго, а в много случаи - нищо. Лично аз съм водил на диагностика в ПроМобил в София Клио на позната на жена ми за диагностика. Моторът работеше като трактор. Едно "задкомпютърно устройство" в сервиза забоде тестера, пусна теста и накрая направи компетентно заключение от рода "Господине, компютърът не показва грешки. Вашията втомобил работи перфектно. Марш на касата!". Тъй като с диагностика на автомобили със се занимавал достатъчно дълго време (лъскава европейска марка, но не Рено) реших да рискувам и да се доверя на собствената си "полудигноза" и смених с ново моторчето за празния ход. И мизериите изчезнаха. Ти като гледам моторче си сменил, свещи си сменил ...
Собствената ми диагноза (която уви няма как да проверя) е, че има някаква фабрична мизерия с компютъра. Не дефект, а просто убействена капризност към някави (?) неблагоприятни фактори. Подобна мизерия има в "новите" бензинови двигателите на първите партиди C-класи на Мерцедес (девдестималките години), които на студено се държат доста неадекватно. Тъй че ако е така - пак нищо ново под слънцето.
Редактирано от VladoR на 22.01.07 08:56.
| |
|
|
|
|