Клубове Дир.бг
powered by diri.bg
търси в Клубове diri.bg Разширено търсене

Вход
Име
Парола

Клубове
Dir.bg
Взаимопомощ
Горещи теми
Компютри и Интернет
Контакти
Култура и изкуство
Политика, Свят
Спорт
Техника
Градове
Религия и мистика
Фен клубове
Хоби, Развлечения
Общества
Я, архивите са живи
Клубове Дирене Регистрация Кой е тук Въпроси Списък Купувам / Продавам 19:07 03.11.25 
Автомобили
   >> Renault
*Кратък преглед

Тема Рено дизел - какво по-точно? Или пък Пежо 406?нови  
АвторПП (Нерегистриран)
Публикувано28.11.05 00:12

Здравейте колеги !

Вече няколко години карам дезилово Рено-19 от второто поколение. Общо взето съм доста доволен, но съм решил да подновя семейния авто парк и се чудя с какво точно ?!
Иска ми се да е нещо след '98г. и да е по-голяма от 19-ката. То вариантите май са Меган или Лагуна.
Аз май по- съм склонен на Лагуната, но не мога да си отговоря на въпроса кой дизелов двигател е по-добър - 2.2, 2.2 тди или 1.9 дти - дци. Може и да е ставало дума за това преди, но трябва да е било доста отдавна - попрегледах доста теми и не намерих много неща.
Какви са предимствата и недостатъците им? А от гледна точка на поддръжка - как стоят нещата?
Ще съм благодарен, ако споделите опит и мнения?
Мисля още и върху варианта Пежо 406 - пак дизел, но не мога да преценя Лагуната какви предимства/недостатъци има в сравнение с Пежо.
Ще попитам и представители от клуба на Пежо за тяхното мнение.
Благодаря предварително за всички мнения !!!

Поздрави !
ПП

Тема Re: Рено дизел - какво по-точно? Или пък Пежо 406?нови [re: ПП]  
Автор VladoR (любител)
Публикувано29.11.05 13:42

Това точно 1.9 е доразработка на стария изключително здрав мотор 1.9.

2.2 е чисто нова за рено за времето си разработка, без преки предшественици.

Кой идиот ще развива нов мотор, който да замени с доработка на стария още преди фейслифта на модела? Не че някой ще ти го каже официално, ама тук нещата намирисват ... и то не в полза на 2.2 мотора. Просто ако всичко е точно, то няма икономическа логика.

Редактирано от VladoR на 29.11.05 13:43.

Тема Re: Рено дизел - какво по-точно? Или пък Пежо 406? [re: VladoR]  
Автор Piqndurnik (Pijnal powechko)
Публикувано29.11.05 17:32

Чувал съм, че бил пуснат временно за да компенсирал недостига на мощност от стария 1.9, докато разработят Common-Rail.
Ама пак си е съмнително де...

Наздраве

Тема Re: Рено дизел - какво по-точно? Или пък Пежо 406?нови [re: Piqndurnik]  
Автормичo (Нерегистриран)
Публикувано29.11.05 20:30

И според мен 1.9 ще идва малко мальк за лагуната по новите изисквания за мощност\тежест на купето.
Иначе имаше едно сравнение в тея германските журнали между лагуна,406,и ситроен ксара (мисля), и лагуната беше на пьрво място.Като плюсовете и бяха ,ниска цена ,ниськ разход ,и комфорт.На пежото куцаше комфорта, а ситроена беше скьп. Но сравняваха бензинови версии и то НОВИ. При втората рька има субективни фактори.А освен това Пежо се славят с дизелите си.Така че

Тема Re: Рено дизел - какво по-точно? Или пък Пежо 406?нови [re: VladoR]  
АвторПП (Нерегистриран)
Публикувано29.11.05 22:37

Струва ми се, че съм чувал това мнение. А може и да съм го чел преди време във форума. Ако е било твое - Благодаря ти, че го споделяш пак.
Като логика - върви. Странно е да се инвестира в нещо и то да не извърви нормалния жизнен цикъл на аналогичен продукт.
А имаш ли идея този 2.2 има ли някакви по-специфични нужди от към поддръжката? Нещо, което да го прави трудно и скъпо обслужваем?
Казаха ми, че някакъв демпфер имало, който се сменял на около 100 хил. и операцията била към хилядарка. Чувал ли си за нещо подобно?

Тема Re: Рено дизел - какво по-точно? Или пък Пежо 406?нови [re: Piqndurnik]  
АвторПП (Нерегистриран)
Публикувано29.11.05 22:46

Като се замисля, не е невъзможно това да е причината. Все пак може да са очаквали, че ще им отнеме повече време за пускането на новото поколение дизелов мотор.
А има ли монтиран Common Rail на старото купе - това, което е с кръглите халогени и фар с две секции+мигач на едно?
Или са само 2.2 и 1.9 dti ?

Тема Re: Рено дизел - какво по-точно? Или пък Пежо 406?нови [re: мичo]  
АвторПП (Нерегистриран)
Публикувано29.11.05 22:55

Това сравнение е доста ценна информация.
А за дизела на Пежо - много се говори, че е най добрия френски дизел. Но ако изключим новото поколение дизели и направим сравнението за старите турбо дизелови мотори не знам дали нещата са в полза на Пежо.
Един познат, който работи за гаранционен сервиз на Пежо до преди 2 години ми каза, че е бил свидетел на отварянето на 2 мотора 2.1 дти едва на около 200 хил. км. , а и двата са били директно за втори ремонт.
Това малко ме смущава - уж голяма кубатура, доста мощност- 109к.с. пък явно не е понася големи натоварвания.
Е, може да причината да е само в шофьора, но ...

Автор VladoR (любител)
Публикувано30.11.05 08:09

Нямам никаква допълнителна информация. По спомен от колега, който се беше включил в дискусията преди и твърдеше, че е от системата на ПроМобил, съм спомням 2 неща за 2.2-мотора:
1. Смяна на подгревни свещи = приключение
2. Имало някаква ремъчна шайба, която не била на шпонка, а на конус с лепило и имало случаи на саморазвиване
Но това е "преразказ по картинка", т.е. не претендирам за достоверност.

Автор Piqndurnik (Pijnal powechko)
Публикувано30.11.05 14:37

От 1999 г. пускат Laguna 1.9 dCi, 107 к.с. (79 kW), 1870 cm³. Не зная номера на двигателя. С такива параметри има и Laguna II до 2002 г. включително. Много е възможно двигателя да е и същия.

Наздраве

Тема Re: Рено дизел - какво по-точно? Или пък Пежо 406?нови [re: VladoR]  
АвторПП (Нерегистриран)
Публикувано01.12.05 21:51

Благодаря за това, което сподели. Никак не е малко.
Аз също клоня към варианта 1.9 дти, че е с по-ниска цена, а и не е за пренебрегване факта, че за 98 к.с данъка ще е 3-4 пъти по-нисък от този на над 110 к.с. 2.2 турбо мотор.
10х отново Владо Р!

И без произшествия през предстоящата зима !!!

*Кратък преглед
Клуб :  

Clubs.dir.bg е форум за дискусии. Dir.bg не носи отговорност за съдържанието и достоверността на публикуваните в дискусиите материали.

Никаква част от съдържанието на тази страница не може да бъде репродуцирана, записвана или предавана под каквато и да е форма или по какъвто и да е повод без писменото съгласие на Dir.bg
За Забележки, коментари и предложения ползвайте формата за Обратна връзка | Мобилна версия | Потребителско споразумение
© 2006-2025 Dir.bg Всички права запазени.