|
Тема
|
Кофти нотариус в София - не ходете там
|
|
Автор |
VladoR (любител) |
Публикувано | 29.11.05 13:36 |
|
Колеги,
не ходете при нотариус
Румяна Радева - Ряпова, рег.н-р 104
София, бул.Христо Ботев 159
Намира се в близост до Централна гарата.
И скубе предимно с хора от провинцията, че им е по-лесно да не влизат в центъра.
Защо? При прехвърляне на кола играе комбина с оценителя и лъже неопитните клиенти жестоко!
1. Оценили са 9-ка дизел 84-та без половината си карантии (глава, ГНП, алтернатор, стартер и куп други неща) за 3.000 лв.
Било уж по Шваке, защото в талона пишело първоначална регистрация 91-ва година - ами че доскоро в КАТ в талона като първоначална регистрация пишеха годината на вноса в България, а не годината на производство - това оценителите не може да не го знаят. За Шваке-то с което работят да не говорим - това Шваке явно е издание от преди 10 години, защото сега Клио-то на съпругата ми, което е дизел, но 1.9 а не 1.6, с не по-малко екстри и също 91-ва по действащото Шваке не струва 3.000 лв. Щото като си правя каското ужким също по Шваке работят. И имат интерес да ми забият висока оценка. Ама го оценяват на 2600 лв, и при това преди почти 1 година.
2. Нотариуската си е позволила да преправи цената в договора от 300 на 3.000 лв. Това е недопустимо. Продавачът може да продаде колата и за 1 лв, важното е да си плати таксите според оценките по т.1, за която вече се изяснихме. От тази промяна следва теоретчиески, че ако сте закупили този автомобил същата година за 500 лв (по договор) и тази 'нотариуска' ви закове сега с 3.000 лв дължите на държавата и данък върху 'печалбата'.
Балдъзата ми за съжаление се е хванала и не се е отказала от сделката при тази нотариуска и на тази оценка. Не правете същата грешка.
| |
|
Този нотариус не се е променил и след 10 години. Препоръчаха ми го, но жестото съжалих и повече няма да стъпя там. Още от улицата те подхващат някакви мутри, взимат ти лични карти, документи, плащаш на тях, после отиваш и плащаш пак на нотариуса. Явно тая нотариуска е по-скоро служителка на мутрите, отколкото те на нея, трябва да питам могат ли мутри от улицата да ми вземат личната карта и ЕГН-то. Освен това за една продажба на кола се подписвахме пред четири различни женки, всичките надути и прости, никаква информация не получаваш, само като вадиш парите тогава се посъбуждат. Знам, че подпис се слага само пред нотариус, там обаче си правят каквото решат явно, за закона им е все тая. А това че чакаш час и половина минимум е повече от ясно. Не ходете там, по-скапано обслужване едва ли има някъде другаде.
| |
|
|
|
|