Клубове Дир.бг
powered by diri.bg
търси в Клубове diri.bg Разширено търсене

Вход
Име
Парола

Клубове
Dir.bg
Взаимопомощ
Горещи теми
Компютри и Интернет
Контакти
Култура и изкуство
Политика, Свят
Спорт
Техника
Градове
Религия и мистика
Фен клубове
Хоби, Развлечения
Общества
Я, архивите са живи
Клубове Дирене Регистрация Кой е тук Въпроси Списък Купувам / Продавам 19:39 17.07.25 
Автомобили
   >> Renault
*Кратък преглед

Тема Рено -19 heеееееееееlpнови  
Автор frolic (engeneer)
Публикувано08.08.05 08:52

Някой може ли да помогне?
Преди година заредих "Шел ВиПауър" и от тогава имам проблем със запалването.
Като завъртя ключа на контакт, се чува остър писклив звук в моторния отсек, в момента когато трябва да се впръска горивото. Именно тогава, когото се появява този звук не постъпва бензин и автомобила не запалва.Като оставя колата за около 2 или 3 часа и отново пробвам, звукът от подкачващата помпа вече е по глух и няма проблем с паленето.
Проблема се появява без някаква закономерност. Случва се обаче и когато не съм ползвал автомобила един ден, пак да ми погоди мръсния номер.
Най отвратителното от всичко е ,че като повикам сервизен техник и той дойде, колата след престоя вече пали без проблем и на практика нищо неможе да се установи.
За периода от една година това се е случило 5 или 6 пъти, но лично мен ме притеснява, зощото ми се налага да пътувам и всеки път като изгася двигателя си мисля ще мога ли да птегля отново.
Ако някой може да даде съвет ще съм много благодарен........

Тема Re: Рено -19 heеееееееееlpнови [re: frolic]  
Автор19 (Нерегистриран)
Публикувано08.08.05 17:10

Здравй,

Аз не сам от големите "капацитети" тук в клуба,затова ще ми е интересно какво ще кажат другите,но все пак мисля да споделя нещо
От постинга ти който про4етох, ми се струва,4е проблемът е малко вероятно да е "Шел ВиПауър" Аз бих заложил на стартера!! Преди няколко години ми се е слу4вало същото на "Москви4а" Верно,4е не е Рено,ама принципът е един. Та се оказа,4е няакакви "4ет4ци" недавали контакт и от там идваше този гаден звук при палене. И беше също без закономерност!! Един пат стане-друг пат не!! Но неке и другите да 4уем!! Успех в отстраняването на проблема!

Тема Re: Рено -19 heеееееееееlpнови [re: frolic]  
Автормичo (Нерегистриран)
Публикувано08.08.05 21:00

Ако найстина пролема не е в стартера, това "виене" може да е от релетата дето са в кутията на левия калник. Едното от тях е за бензиновата помпа. Може да проследиш кабелите които отиват там и да видиш дали няма някьде протрито или прогорено.

Тема moje bi e pompata ili nqkoe rele no nadali starter [re: frolic]  
Автор Gorchev (минаващ)
Публикувано10.08.05 19:26

Az ne sum s Renault ama vse pak 6te se opitam da pomogna.
Podka4va6tata pompa otpred li e (obiknovenno sa otzad ama da pitam vse pak puk i na nqkoi marki ima po dve - otpred i otzad).Stava duma 4e kato dade6 na kontakt se vklu4va pompata za malko dokato digne nalqgane i posle idva momenta da zavurti6.I ako ne vdiga nalqgane suotvetno ne pali.Sega vuprosa ve4e e dali zvuka e ot pompata (ako e otpred sigurno 6te e ot neq).I ako e ot neq zna4i ili ostava na suho purviq put ili puk e zapo4nala da si zaminava.Oba4e puk nqmam obqsnenie za6to ako ostava na suho sled 2 4asa pali sled kato nqma otkade da i doide benzina ot samosebe si.
Nai-dobre hvani nqkoi poznat da dade na kontakt dokato si pod kapaka i vij koe to4no izdava zvuka i ve4e kakva e pri4inata - dalo problema e rele,pompata ili nqkoi drug brumbuzluk.
Ako be6e ot startera 6te6e da se 4uva zvuka v momenta kogato zavurti6 dvigatelq a dokolkoto te razbrah se 4uva kato dade6 na kontakt.Ako bqha 4etki za edna godina otdavna da sa zaminali dotolkova 4e da ne moje6 da pali6 izob6to a i tehniq zvuk e edin dra6te6t gaden.
Uspeh!

Тема Re: moje bi e pompata ili nqkoe rele no nadali starterнови [re: Gorchev]  
Автор frolic (engeneer)
Публикувано12.08.05 12:19

Първия път като направи този номер оглеждах. Звука идва отпред, където е дюзата на моноинжекцията.
Почвам да си мисля, дали в резервоара ми не плуват разни боклуци и от време на време да застават на сондата и това да е причина да не качва бензин.

Тема da nqma bokluci po pompata,filtri i t.n.?нови [re: frolic]  
Автор Gorchev (минаващ)
Публикувано12.08.05 19:31

Ami da ti kaja vuzmojno e.Su6to moje da e zadrusten i filtara (pri pompata moje bi ima).Ama bi trqbvalo da pravi problemi i dokato kara6 za6toto togava su6to smu4e benzin :).Imal sum takuv problem s edna Zastava - pali6 i si raboti,dava6 gaz forsira se,trugva6 - vurvi,ama kato doide malko bair4e i umira.Prosto nqma mo6tnost.Ta se zapo4na s 4istene na karburatora,remonten komplekt za nego - ne se opravi,posle 4isto nova benzinova pompa,posle nov benzinoprovod i taka dootzad stignahme.I v rezervoara se okaza 4e ima pove4e bokluk otkolkoto benzin i prosto ne i sitga kato se natovari.Zatova vij si filtara i pompata danebi da ima nqkakvi boklu4eta.Zvuka moje bi e ot injektora ako ostava na suho ama ne sum 4uval injektor da izdava nqkakuv zvuk kato e prazen ama koi znae.a proverqval li si injektora danebi da ima toi nqkakuv problem.V smisal da nqma nqkakvo boklu4e po trubata kum nego i t.n. za6toto i da se zapu6i otzad sondata spored men 6te6e da ima benzin pone da zapali6 za malko.Keto me navejda na misalta danebi da ima zapu6vane nqkude otpred.

Редактирано от Gorchev на 12.08.05 19:32.

Тема Re: moje bi e pompata ili nqkoe rele no nadali staнови [re: frolic]  
Автормичo (Нерегистриран)
Публикувано13.08.05 21:56

Може наистина да е от инжектора който остава на сухо ,ама защо. Иначе стьпковото моторче издава един такьв звук и е до инжектора ама то не трябва да издава звуци когато дадеш на контакт(то избрьмчава след като загасиш щото отваря дроселовата клапа за да може след това да запалиш)

Тема Re: moje bi e pompata ili nqkoe rele no nadali staнови [re: мичo]  
Автор Gorchev (минаващ)
Публикувано14.08.05 11:01

Emi ne e qsno za6to moje da nqma benzin.zna4i qvno samata pompa ne ka4va do injektora ili puk ne6to e zapu6eno.Druga pri4ina ne vijdam.

Тема Re: moje bi e pompata ili nqkoe rele no nadali staнови [re: Gorchev]  
Автор frolic (engeneer)
Публикувано10.09.05 17:23

Не ми остава нищо друго освен да я карам докато откаже тотално и не се разбере накря какъв е проблема. Пиша доста късно след всичко казано по моето запитване, ама така се случи. Ако разбера каква е причината за тези гадни номера със запалването - със сигурност ще споделя!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Тема Re: za6to ne....нови [re: frolic]  
Автор _mimo_ (непознат )
Публикувано15.09.05 12:02

privet!!! pro4etox do tuk vsi4ko po temata i spored men e vazmojno da ima problem s klapana koito podarja postoianno naliagane v gorivnata magistrala!!!vazmojno e da se otvaria pri prekaleno nisko naliagane (kakto be6e pri men) v rezultat na koeto niama palene!!!za6to nesi proveri6 pri davane na kontakt dali preminava prez vaprosnia klapan benzin v posoka kam rezervoara?taka pone 6te eliminira6 pompa i zapu6en filtar! i vse pak... ni6to nese znae!!!

*Кратък преглед
Клуб :  

Clubs.dir.bg е форум за дискусии. Dir.bg не носи отговорност за съдържанието и достоверността на публикуваните в дискусиите материали.

Никаква част от съдържанието на тази страница не може да бъде репродуцирана, записвана или предавана под каквато и да е форма или по какъвто и да е повод без писменото съгласие на Dir.bg
За Забележки, коментари и предложения ползвайте формата за Обратна връзка | Мобилна версия | Потребителско споразумение
© 2006-2025 Dir.bg Всички права запазени.