Клубове Дир.бг
powered by diri.bg
търси в Клубове diri.bg Разширено търсене

Вход
Име
Парола

Клубове
Dir.bg
Взаимопомощ
Горещи теми
Компютри и Интернет
Контакти
Култура и изкуство
Политика, Свят
Спорт
Техника
Градове
Религия и мистика
Фен клубове
Хоби, Развлечения
Общества
Я, архивите са живи
Клубове Дирене Регистрация Кой е тук Въпроси Списък Купувам / Продавам 21:39 30.12.25 
Автомобили
   >> Renault
*Кратък преглед

Страници по тази тема: 1 | 2 | (покажи всички)
Тема Fabrichen imobilaizer na Lagunaнови  
АвторMETHOD (Нерегистриран)
Публикувано27.07.05 15:40

Problema e che vinagi, kogato otkliucha s alarmata i triabva da shtrakam po oshte dva pyti s kliucha na kolata. Ako niakoi ima ideia kak da go eliminiram toia imobilaizer v cialata systema she sym mnogo blagodaren.

Тема Re: Fabrichen imobilaizer na Lagunaнови [re: METHOD]  
Авторnjakoj (Нерегистриран)
Публикувано27.07.05 15:43

Ami otivash v Promobil i shte ti go mahnat.....makar che dalgo shte te razubezhdavat, ama shreshtu 100-ina leva kazaha,che mogat da go napravjat....

Публикувано28.07.05 21:36

E da tva e variant , no mai e nai-skypia i obshto vzeto ne mi dava jega ako imate ideia za neshto po pinizchiisko she sym blagodaren.

Тема Re: Fabrichen imobilaizer na Laguna [re: METHOD]  
Автор VladoR (любител)
Публикувано28.07.05 23:12

Ако искаш да стигнеш от София до Перник през Пловдив можеш да направиш следното:

Изкормваш фабричните електроники от ключа. Завираш ги някъде при блока на алармата. Плащаш си на алармаджията да ти направи едно електронно управление чрез дистанционното на алармата, което да играе ролята на натискане на бутона от фабричния имобилайзер.

Което ако нямаш 2-ри ключ с фабричен имобилайзер е доста по-евтина алтернатива, отколкото да си поръчваш 2-ро дисанционно в ПроМобил. А ако си караш с едно дистанционно, значи просто дърпаш дявола за опашката.

Автор David Morissy (несъвършен)
Публикувано29.07.05 10:42

Колега,

Смени си алармата с такава, която управлява имобилайзера . Това е най-чистия вариант. При мен е така и работи перфектно. Мисля, че алармата струваше 180лв. Отначало на мен ми се стори скъпа тази аларма, ама пича, който ми продаде колата ме убеди, че е по-добре с такава аларма, защото не износваш допълнително машинките на централното. Ако ти трябват координати, мисля че в колата ми е останала визитка от майстора, който я поставя.

Успех !

Fervent français d'automobiles

АвторHeno3HaT (Нерегистриран)
Публикувано30.07.05 20:49

Я стига глупости... ше изкормва ще сменя.... иди при алармаджията дето ти я е слагал и му кажи да ти сложи имобилайзера на алармата да не спира тока на ЕКУ-то ами да прекъсва веригата на бензиновата помпа и бобината (то е едно и също реле в лагуната0. Моята е така и никога не използвам ключа на колата само с алармата си действам а и на приятели са така............... бахти и алармаджиите как ги слагат тез аларми бе????

Тема Re: Fabrichen imobilaizer na Lagunaнови [re: Heno3HaT]  
Автор lagbac ()
Публикувано31.07.05 00:32

Твоята може да е така,ама на неговата НЯМА да стане.А ако отиде при алармаджийте и каже каквото си написал,всички дружно ще се посмеят

Публикувано31.07.05 11:38

Ami v kraiana smetka moje da mi dadete telefon na avtokradec ili alarmajia, koito e navytre v neshtata. Blagodaria
PS
Nemislia da iztrygvam kabeli :)

Тема Re: Fabrichen imobilaizer na Lagunaнови [re: lagbac]  
АвторHeno3HaT (Нерегистриран)
Публикувано03.08.05 20:37

Ще се смеят ама на куково лято. Аз съм видял много лагуни с аларми и хората си ползват фабричния само когато откачат акумулатора. ОК???
Та сега... имобилайзера на лагуната е вграден в ЕКУ-то и паленето се забранява ако се заключат вратите с ключа (декодера на имото изпраща сигнал до ЕКУ-то) или ако се е загубило захранването на ЕКУ. Ако си отключил вратите последно с дистанционното на ключа кода който се пази в ЕКУ е че паленето е разрешено и ще остане такъв докато не получи сигнал от декодера (дистанцата на ключа) да го забрани или докато ЕКУ не изгуби захранване 9тогава автоматично го забранява). Значи ако заключи колата с алармата а не с ключа и не се прекъсне захранването на постоянния плюс на ЕКУ-то паленето е разрешено. Ако не вярваш заключи колата с ключа от ключалката (не от дистанционното) и си остави прозореца отворен после бръкни през прозореца и виж че ще запали.
Проблема е че алармата или прекъсва захранването на ЕКУ 9имобилайзера и) или алармаджията е използвал каналите на фабричния декодер за да заключва вратите и бърка ЕКУ.
Дълго стана ама недей се изказва неподготвен щели да ми се смеят, моя що не ми се смее и колата не ще да и щракам ключа за да запаля???

Тема Re: Fabrichen imobilaizer na Lagunaнови [re: Heno3HaT]  
Авторlagbac (Нерегистриран)
Публикувано04.08.05 09:33

Бъркал съм през прозореца и не пали,освен това не пали и като постои изгасена с ключ на таблото известно време.Явно си зависи от имобилаизера,защото при фаза 1 са 2 вида доколкото знам.Колата за която ти говоря е 11.96. и е с динамичен код.Въпреки това има логика в това което си написал и ще го пробвам на някоя по стара Лагуна.

Страници по тази тема: 1 | 2 | (покажи всички)
*Кратък преглед
Клуб :  

Clubs.dir.bg е форум за дискусии. Dir.bg не носи отговорност за съдържанието и достоверността на публикуваните в дискусиите материали.

Никаква част от съдържанието на тази страница не може да бъде репродуцирана, записвана или предавана под каквато и да е форма или по какъвто и да е повод без писменото съгласие на Dir.bg
За Забележки, коментари и предложения ползвайте формата за Обратна връзка | Мобилна версия | Потребителско споразумение
© 2006-2025 Dir.bg Всички права запазени.