Клубове Дир.бг
powered by diri.bg
търси в Клубове diri.bg Разширено търсене

Вход
Име
Парола

Клубове
Dir.bg
Взаимопомощ
Горещи теми
Компютри и Интернет
Контакти
Култура и изкуство
Политика, Свят
Спорт
Техника
Градове
Религия и мистика
Фен клубове
Хоби, Развлечения
Общества
Я, архивите са живи
Клубове Дирене Регистрация Кой е тук Въпроси Списък Купувам / Продавам 16:07 31.12.25 
Автомобили
   >> Renault
*Кратък преглед

Страници по тази тема: 1 | 2 | (покажи всички)
Тема Renault Megane Cоаch 1.6 16V 98нови  
Автор_KlD_ (Нерегистриран)
Публикувано09.06.05 15:36

Здравейте,
Решил съм да купувам такава кола, какво мнение може да ми дадете за нея? Ориентировъчни цени за смяна на консумативите - масло, ремъци, филтри?
Конкретно съм се спрял на ето тази:
http://mobile.bg/perl/main.cgi?topmenu=2&leftmenu=1&act=11114515396678811&f1=details

Някой гледал ли я е?
Ще съм благодарен ако ме насочите на какво да обърна внимание при огледа и къде да я закарам да я прегледат преди да се пазарува.

Благодаря предварително

Тема Re: Renault Megane Cоаch 1.6 16V 98нови [re: _KlD_]  
АвторBнимaвaй !!! (Нерегистриран)
Публикувано09.06.05 17:35

Този двигател на снимката НЕ Е 16-клапанов.

Тема Re: Renault Megane Cоаch 1.6 16V 98 [re: Bнимaвaй !!!]  
Публикувано10.06.05 10:22

Да вчера гледах колата. Двигателя наистина не 16 а е 8 клапана. И не е внос от Германия, а от Италия. На външен вид изглежда добре, забелязах, че е сменян единия фар и едната част на декоративната решетка. Но като цяло не се забелязват други дефекти.
Много спешно ме интересува къде може да се закара тази кола на диагностика и на преглед на ходовата част. И как може да се разбере дали наистина е 98-ма година (по номера на рамата или ...) Имам опит с друга марка автомобили и не знам как стоят тези неща при Рено.

Автор David Morissy (несъвършен)
Публикувано10.06.05 11:34

Пич,

Няма да те плаша, но това с единия фар и част от декоративната решетка почти 100% значи, че колата е удряна и най-вероятно тук е изправяна. Преди време, когато аз търсих моята кола попаднах на подобна "кошница" от Италия. Колата си изглеждаше перфектно отвън. По нищо не можеше да забележиш удар. Само, че като я качихме на стенд веднага се разбра каква е работата. Беше докарана от Италия ударена и тук "майстор" я беше направил вънщно, но беше забравил да изправи изцяло засегнатия рог и удара ясно си личеше. Разказвам ти тази история за да разбереш колко е важно колата да се прегледа на стенд. Освен това, бих ти препоръчал задължително да й направиш диагностика на електронното управление на двигателя, както и газ-анализатор. Напоследък е пълно с добавки, които правят колата самолет в първите няколко десетки километра. Всички тези неща ще ти гарантират, че колата е читава. Колкото до сервиз - не искам да ти препоръчвам, защото работата "като за приятел" за мен е най-скапана. Добър вариант за ходовата част е сервиза на Веслец (има го в темата за белите сервизи), а за диагностика на електронното управление - Дунев спорт на 4-ти километър. Вярно е, че един преглед ще ти излезе около 30лв и ще ти отнеме поне 2 часа, но това е единсвения начин да бъдеш спокоен.
Що се отнася конкретно до тази кола, без да ангажирам някой с мнението си ще кажа, че не си заслужава. Попитай собсвеника дали има удар и ако ти каже, че няма въобще не продължавай разговора. Колкото до коли от Италия - ами те са си най-големите мърлячи в Евросъюза. И там, както тук е пълно с турбо-гъзари, което води до едно забележително "унищожаване" на новите автомобили. От приятели съм чувал, че един италианец кара колата на постоянна ръчка, докато колата може да върви и след това, без да я сервизира я продава. Състоянието на "италиаките" в България също го потвърждава

Един съвет: Ако видиш макар и най-малка разлика в пасването на различните елементи като калници, решетки и т.н, както и разлика във фарове, стопове и лайсни да знаеш, че колата почти сигурно е претърпяла удар.
Още един съвет: Ако ти кажат, че майстора ти може да провери колата на място не им вярвай. Някои големи дефекти се виждат само със съответната апаратура, а на място обикновено нямаш такава

Толкова от мен. Малко се поувлякох, но исках да те предпазя от моите грешки. Успех при търсенето и знай, че продавачите са по-заинтересовани да ти продадат колата, а не ти да вземеш точно тяхната

Тема Re: Renault Megane Cоаch 1.6 16V 98нови [re: David Morissy]  
Автор -TACHO- (ентусиаст)
Публикувано10.06.05 11:41

Мнението ти за колите от Италия може да се основава на даден опит, но не може да се каже така генерално, от там не стават за нищо.
Моята кола е от Италия и е в отлично тех. състояние.

Иначе и аз мисля, този меган въобще НЕ си струва парите.
Нито мотора е нещо особено, нито купето е най-малкото красиво, пък да не говорим за удобство, а като го погледна отзад, заправо ми се .... Пък е и с удар, който не се знае какви изкривявания е нанесъл.
ЗА тези пари може да се вземе нещо по-добро и по-голямо.

Тема Re: Renault Megane Cоаch 1.6 16V 98нови [re: David Morissy]  
Публикувано10.06.05 12:29

Много благодаря за изчерпателния отговор и за забележките, които споменаваш. На мен ми е ясно, че тая кола е имала удар, което колкото и да ми казва продавача, че не е така, не може да ме убеди. Без да претендирам за висока компетентност, нещата са напаснати добре, без очебийни разлики, фара съвсем случайно го мернах че е сменян и оттам открих и другите неща. Със сигурност колата, ще мине през цялостен технически преглед в сервиз, който аз искам, а не където те ми кажат. Това, което ме притеснява най-много е да се хване, ако двигателя е натъпкан с присадки, които както спомена след определен брой километри, колата просто ще стане куц кон. Ако няма проблеми с ходовата част и двигателя е в ред, няма проблем с колата. Като я запалиха вчера, държеше равномерен празен ход на 700 об/мин. Още вчера контрирах опитите на единия джамбазин да ми предложи сервиз, където да я прегледат. Въобще не става дума пък да я гледа "майстор" на място.

Още един път благодаря за изказаните мнения и препоръки. Колата ще бъде прегледана обстойно и ако нещо излезе съмнително няма да се пазарува.

Тема Re: Renault Megane Cоаch 1.6 16V 98нови [re: -TACHO-]  
Публикувано10.06.05 12:39

Прав си колега,

Всяко правило или натрупана статистика си има изключения
Статистиката сочи само, че _KID_ ще си намери по-трудно читава кола от Италия, отколкото от другите страни в евросъюза.

P.S.: Що се отнася до годината на производство, аз не знам 100% сигурен начин да се разбере. Един ориентир е малка цифра на стъклата. Намира се в долния десен ъгъл на стъкото. Тя показва последната цифра от годината на производство, но на стъклото, а не на целия автомобил. Пред нея се вижда поредица от точки. Примерно: ....7 значи 1997г. Обикновено тази година съвпада с годината на производство и на автомобила. Някои производители залагат годината на производсво и във VIN-а, но мисля че при Рено не е така.

Публикувано10.06.05 12:46

Колега,

Отиди в Дунев спорт. Там могат да ти направят добра диагностика и анализ на газовете. Анализа може да хване такива добавки, но не е сигурно. Диагностиката ще може да ти покаже отчетите на различните сензори. Те са важни, защото един специалист ще може да ги разтълкува. Освен това, ако има проблеми те трупат DTC(Diagnostic Trouble Codes) в комп-а и ще разбереш какво точно не работи.

Още веднъж успех с търсенето!

Автор -TACHO- (ентусиаст)
Публикувано10.06.05 13:12

Ами за годината на производство можеш да се ориентираш по етикетчетата на някой пластмасови детайли на колата (пепелници например).
А иначе прочети какво е писал ВладоР в темата за Автомобил на старо и ако спазиш всичко това, можеш и сам да се ориентираш дали колата е читава или не. Просто съветите са лесно изпълними и много точни за определяне на състоянието на колата дори и от лаик.

Публикувано10.06.05 13:21

Колега,

Не ти се меся, но бих ти препоръчал да погледнеш

. Досега двама мои познати си взеха коли от тази автокъща и са доволни. Естествено, не искам да прозвучи като реклама и ще кажа, че нямам нищо общо с автокъщата.

Успешен ден и приятен уикенд на всички колеги!

Страници по тази тема: 1 | 2 | (покажи всички)
*Кратък преглед
Клуб :  

Clubs.dir.bg е форум за дискусии. Dir.bg не носи отговорност за съдържанието и достоверността на публикуваните в дискусиите материали.

Никаква част от съдържанието на тази страница не може да бъде репродуцирана, записвана или предавана под каквато и да е форма или по какъвто и да е повод без писменото съгласие на Dir.bg
За Забележки, коментари и предложения ползвайте формата за Обратна връзка | Мобилна версия | Потребителско споразумение
© 2006-2025 Dir.bg Всички права запазени.