Клубове Дир.бг
powered by diri.bg
търси в Клубове diri.bg Разширено търсене

Вход
Име
Парола

Клубове
Dir.bg
Взаимопомощ
Горещи теми
Компютри и Интернет
Контакти
Култура и изкуство
Политика, Свят
Спорт
Техника
Градове
Религия и мистика
Фен клубове
Хоби, Развлечения
Общества
Я, архивите са живи
Клубове Дирене Регистрация Кой е тук Въпроси Списък Купувам / Продавам 20:02 15.07.25 
Автомобили
   >> Renault
*Кратък преглед

Страници по тази тема: 1 | 2 | (покажи всички)
Тема дали е прегряла?нови  
АвторReno19 (Нерегистриран)
Публикувано07.02.05 11:09

здравейте! сутринта в този див студ като тръгнах по околовръстното с моето Ренде 19 1.8mpi забелязах, че парното ми духа студено?!?!? след около 3-4 минути започна да духа топло, но като погледнах стрелката за темп. на водата и ми стана лошо- беше се изправила във вертикално положение!!!
спрях, отворих капака и видях че от казанчето се издига пара и леко шурти вода. поизчаках няколко минути и пак тръгнах. стрелката се поотклони леко от вертикалното си положение, но пак беше доста високо. вече когато минах още 6-7 км. почна на излиза пара от капака на колата, но така или иначе бях стигнал на работа. въпросе сега е - дали съм я прегрял, дали ми е бил замръзнал антифриза, дали перката е отказала да се включи и т.н. какви поразии може да са станали? някакви предположения какво точно да направя?
благодаря!

Тема Re: дали е прегряла?нови [re: Reno19]  
Автор Mravoiad™Модератор ()
Публикувано07.02.05 12:10

Вероятно е замръзнал антифриза.Но в това няма нищо хубаво.В момента е около -5 градуса и би трябвало да е отпуснал.Тичай при колата и виж какво е положението.Доливаш антифриз,желателно концентрат.Обезвъздушаваш и се молиш да не е станала по-голяма беля.

Тема Re: дали е прегряла?нови [re: Mravoiad™]  
Публикувано07.02.05 12:14

как ще разбера дали е станала по-голяма беля? преди малко ходих до колата, долях и антифриз и я запалих. работи, поизчаках я малко, загря нормално

Публикувано07.02.05 12:37

Ми то довечера като се прибираш ще се появи ако има.Обезвъздуши я задължително.

Публикувано07.02.05 12:42

обезвъздушаването ставаше като я пусна да работи и наливам в казанчето, като съм го вдигнал по-височко или се лъжа?

Автор -TACHO- (член)
Публикувано07.02.05 12:52

Или пък ти е блолирал термостата в затворено положение и затова ти е вдигната температурата, или пък ти е заседнал някакъв боклук в термостата и спира пътя на охл. течност.
Последното ми се е случвало с една Шкода преди 6 години. При спускане в сняг в Хаинбуаз на втора скорост без никаква газ и - 10 -15 градуса навън колата вдигна 120 градуса и бучеше като самолет. Веднага извадих термостата и видях, че парче силикон от предишен ремонт на водна помпа е попаднал в термостата, не е могъл да премине и е запушил пътя на течността.
Та виж си и термостата, ако с наливане на антифриз нещата не се оправят.

Тема Re: дали е прегряла?нови [re: -TACHO-]  
АвторBEG (Нерегистриран)
Публикувано07.02.05 12:56

Виж дали има колебания в празния ход. Отвори казанчето и виж дали излизат мехурчета, сложи си ръкато отгоре и виж дали се усеща някакво налягане.
А относно проблема, термостат, перка, замръзване, водна помпа, ремък за задвижване на водната помпа...

Тема Re: дали е прегряла?нови [re: BEG]  
Автор clyde (познат)
Публикувано08.02.05 08:43

Ако започне да ти губи антифриз, да надува водните съединения (и съответно да ги къса), ако през аспуха започва да прави голям конденз и ако когато отвориш казанчето с антифриза и когато колата работи да прави антифриза на пяна - работата е ясна ГАрНИТУрА НА ГлАВАТА. Дано да си късметлия и да не е това.

Be cool !!!

Публикувано08.02.05 10:13

Какво стана с колата?Надявам се голямото зло да ти се е разминало.

Авторedodo (Нерегистриран)
Публикувано08.02.05 12:39

И на мен ми се случи същото тази сутрин. Беше замръзнал Радиатора. Може ли да ми кажете как се източва водата от радиатора?

Страници по тази тема: 1 | 2 | (покажи всички)
*Кратък преглед
Клуб :  

Clubs.dir.bg е форум за дискусии. Dir.bg не носи отговорност за съдържанието и достоверността на публикуваните в дискусиите материали.

Никаква част от съдържанието на тази страница не може да бъде репродуцирана, записвана или предавана под каквато и да е форма или по какъвто и да е повод без писменото съгласие на Dir.bg
За Забележки, коментари и предложения ползвайте формата за Обратна връзка | Мобилна версия | Потребителско споразумение
© 2006-2025 Dir.bg Всички права запазени.