|
|
|
Тема
|
Бензина изветрява ли?
|
|
| Автор |
Smile (мълчалива) |
| Публикувано | 25.01.05 09:52 |
|
|
Знам, че е много тъп въпроса. карам Рено-19 GTS.
Бях на сервиз, защото като понапълня резервоара и започва а мирише на бензин (оплаквах се преди време). Онези не ми повярваха когато отидох с почти празен резервоар, та го напълних и видяха, е резервоара има дупка някъдеси. Източиха безнина, поправиха го..и т.н. обаче след това като върнаха обратно бензина на колата й се загуби мощността. Обясниха ми, че понеже бил сипан в голям съд, той се изпарил и затова не наема така бързо. Аз естествено не съм много наясно дали ме баламосват.
Някой да ми обясни?
Редактирано от Smile на 25.01.05 09:52.
| |
|
|
|
Бе май те баламосват,ама нека някой който е по в час с химията да каже.
| |
|
Тема
|
Re: Бензина изветрява ли?
[re: Smile]
|
|
| Автор |
HlTMAN (The DarkSoul) |
| Публикувано | 25.01.05 11:06 |
|
|
Доколкото знам само се изпарява ..
не изветрява kakто спирт или ракия както са ти обяснили на теб :)
WWell BE COOL
| |
|
Тема
|
[re: HlTMAN]
|
|
| Автор | nR21 (Нерегистриран) |
| Публикувано | 25.01.05 14:58 |
|
|
Че изветрява е истина , само да беше уточнил за какъв период бензин е стоял във въпросния съд! Преди години имах проблем с една бензинова косачка която беше стояла две години и бензин коийто беше в резервоара не ставаше за нищо, тоест беше изветрял!
| |
|
Тема
|
|
|
| Автор | мичo (Нерегистриран) |
| Публикувано | 25.01.05 20:32 |
|
|
Някой може да си е напьлнил една тубичка от твоя бензин и да го е разредил с нещо. .А може да са разбьзикали нещо друго знам ли?Има една трьбичка за вентилация на резервоара и ако са е запушили може да се образува вакум и да се мьчи помпата.Може да пробваш като отваряш капачката на резервоара ,дали прави псст.
| |
|
Тема
|
[re: мичo]
|
|
| Автор | aзo (Нерегистриран) |
| Публикувано | 26.01.05 14:03 |
|
|
да, изветрява, по-летливите съставки се изпаряват първи, а те са и най-горящи, така че може и много да са го развалили така
| |
|
Тема
|
|
|
| Автор |
erix (neizvesten:)) |
| Публикувано | 27.01.05 13:57 |
|
|
Изветрява, безоловния повече от оловния.
| |
|
|
|
|