|
Страници по тази тема: 1 | 2 | (покажи всички)
Тема
|
Зимни гуми
|
|
Автор | Caндopиo (Нерегистриран) |
Публикувано | 28.09.04 02:06 |
|
Миналото лято си купих Рено 19 и ми го дадоха с 4 джанти със зинми гуми допълнително. Зимата сложих нови Дебика Фриго Дирекшънъл отпред, а отзад избрах по-добрите 2 от 4-те зимни - някакви си континентал, не запомних какви точно.
Дебиката ме слушаха много миналия зимен сезон - от Асеновград до Пампорово на киша/луга/сняг колата пореше стабилно като танк. На места умишлено изпробвах устойчивостта на колата - просто перфектно! По нанадолнище спирането беше завидно.......като се има в предвид, че спирачките на 19-ките са най зле от колите от началото на 90-те.
Задава се зима и бих желал да обменя мнения и информация с вас.
Някой има ли опит кои гуми са подходящо добри на сносна цена за замяна на износените континентал-ки?
Рових в интернет и се насочих основно към:
- LASSA - SNOWAYS II
- NOKIAN - (Hakapeliitta 2) - намерих при един гумаджия някакви Еуроек, английски рециклирани със същата шарка
- TIGAR - WinterA - чувал съм добри отзиви за летните гуми, а и като малък си спомням с едни тигар-ки минахме 60 000 км със заз-ката и зиме и лете.
- TOYO Winter S940 - не знам нищо за тях, сега карам с летни TOYO F8 и съм доволен
- Marangoni Meteo Grip
Ще ви чакам с мнения по темата!
Майор Костов да стане полковник Костов.......!
| |
Тема
|
Re: Зимни гуми
[re: Caндopиo]
|
|
Публикувано | 28.09.04 23:53 |
|
Никой ли не се унтересува от зимни гуми или карате кво да е - шарка да има да не лъзга?
Да Поставя въпроса така тогава:
Кой с кви гуми ще кара тази зима?
(А) С миналогодишните зимни
(Б) Няма да ги сменям щото съм с всесезонки
(В) Не съм си харесал още
Само да Ви чуе майор Костов.......!
| |
|
Добре де, ти сам пишеш че си много доволен от Дирекшънъла. Не ти ли минава през ума да ги сложиш отзад , а за отпред да си вземеш нови същите без да си правиш експерименти. Дебиката вярно е много добра зимна гума, не че и другите са лоши.
| |
|
Аз имам една двойка зимни Сава Ескимо, които търкалях отпред миналата зима. Мисля декември да си взема друга двойка зимни, с който да сменя едни стари мишелинки с които карам отзад. Насочил съм се към Континентал или Фулда ... но ще видим на какъв ъкъл ще съм и какво точно ще взема като му дойде времето. 
| |
Тема
|
[re: ESPACE]
|
|
Автор | Sandorio (Нерегистриран) |
Публикувано | 29.09.04 17:38 |
|
Далеч съм от мисълта, че Дирекшънъл-а са най-добрите и с тази тема исках да провокирам интереса ви и да обменим информация за отделните гуми - цени качества и т.н. А слагането на същата марка гуми отпред е най-лесното.
А между другото и нова информация:
Намерих на едно място в Пловдив Cormoran 175/70/13 по 69 лв. промо цена до края на месеца.
Похвалиха ми още и Матадор МР55 - баща ми кара ладата с такива, но той не намира нищо в тях. Гуми като гуми, както казва той
Видях и Vredestein, но те май влизат в категорията на скъпите гуми.
Един приятел си е взел Barum Polaris 2-ра употреба s 6 mm грайфер за 14 лв едната, но и това не го разбирам като вариант.
зимната гума е ефективна като нова и с пресен каучук.
| |
Тема
|
[re: Mилeн]
|
|
Автор | lagbac (Нерегистриран) |
Публикувано | 29.09.04 19:30 |
|
За мен най-добрия вариант за зимата е 4 броя еднакви ЗИМНИ гуми.
| |
|
Далеч съм от мисълта, че Дирекшънъл-а са най-добрите............
За цената си са едни от най добрите. А щом ти се експериментира, моля.
| |
Тема
|
[re: ESPACE]
|
|
Публикувано | 29.09.04 23:40 |
|
Ще споделя после....
Ти няма ли да шернеш някоя идея? Или не ти се занимава.....
| |
Тема
|
[re: Sandorio]
|
|
Публикувано | 29.09.04 23:46 |
|
Днес в един магазин ме надъхваха за гуми Tigar WinterA, могат и фактура да ми дадат. Голяма далавера спазарих - ще ми легне 2 гуми на цената на една. Да помислим прагматично все пак!
А както казваше един колега.....Если безплатно и гавно харошее.
| |
Тема
|
[re: Mилeн]
|
|
Публикувано | 30.09.04 00:12 |
|
Абе като си помисля много трезво, каква зима имаме ние тук, особено в полето на южна българия. Сняг има общо може би 10-15 дни в сезона. През останалото време е мокро и кишаво, а през нощта сковава лед когато е най-студено.
Според мен най-подходящи са зимни гуми с надлъжен канал за водата[image][/image]
Също така за студеното време гумите да са от по-мек каучук (с по-малко пластмаса и повече силикон).
Аз леда - нищо не помага освен шипове в протектора. До колкото знам те са забранени в БГ и затова ни остава само по внимателното каране.
А за 15-те дни със сняг ще върши работа всяка гума с повече напречни канали и малки малки къдрави бразди, които са ефективни при спирането - гумата се разтяга и те се отварят като увеличават контактната площ и от там сцеплението.
Това го гледах преди около 30 минути по DWelle....точно на момента[image][/image]
| |
|
Страници по тази тема: 1 | 2 | (покажи всички)
|
|
|