|
Страници по тази тема: 1 | 2 | (покажи всички)
Тема
|
вибраций в купето
|
|
Автор | roro (Нерегистриран) |
Публикувано | 27.09.04 15:02 |
|
Здравейте фенове на Рено.От 1 месец имам много странен проблем с моето Рено 19 1.7i ,вибраций в купето .Вибрацийте се появяват в движение и при спрял автомобил от 2 до 3 хил. оборота.Над и под тези обороти вибрацийте изчезват.Сменени са 2 тампона(на скоростите и задния),прегледах цялата ауспухова система но нищо не открих както аз така и в сервизите.Имам някакви съмнения в съединителя защото е сменен преди 2 месеца но незнам дали сам прав.Когато се натовари автомобила, вибрацийте са по силни.Интересното е,че извън колата не се чуват никакав шумове или признаци за нешто нередно.Благодаря ВИ предварително за всякакви ваши идеи
| |
Тема
|
Re: вибраций в купето
[re: roro]
|
|
Автор | roro (Нерегистриран) |
Публикувано | 28.09.04 09:01 |
|
Май съм го загазил яката с тая кола.Моля насочете ме къде да гледам и какво да проверя още!
Благодаря!
| |
Тема
|
|
|
Автор | Sandorio (Нерегистриран) |
Публикувано | 28.09.04 11:50 |
|
Ne znam, bratko, kakvo e, no maj-ne otiva rabotata na dobre - dano da ne sym prav.
Shto me se chuvat otvyn spored men e neshto po dvigatelia. I rabotata mi namirisva na njakakuv vid excentrik, kojto se poluchava - ili ot mahovika ili ot kolianov val. Ne iskam da te plasha, ne sum vidial kolata, samo moga da gadaja.
Ako ne e mnogo osezaemo vibriraneto - pogledni, molia niakoj remuk da ne e iznosen i da iska smiana.......
Ajde, pa uspeh i da e malkia djavol!
| |
Тема
|
[re: Sandorio]
|
|
Автор | nR21 (Нерегистриран) |
Публикувано | 28.09.04 13:20 |
|
Сега първо не плаши човека, щото ако това което си го писал е вярно то защо при високи обороти изчезва? Ако е от маховика при високи обороти то не само ще тресе а направо вибрационна болест ще те хване да не говорим , че отдавна да е сгъсал нещо и да е станала голяма беля (чети постинга внимателно преди да предполагаш най-страшното)!
Та на въпроса- аз на 21 цата имам същия проблем и след дълго лутане и разпитване на "майстори" казващи ми че най-вероятно маховика ми е грешно зацепен се оказа че проблема е от гърнетата ! Както бях писал преди време (пусках постинг) направих основен ремонт на двигателя и след като я запалихме установих че вибрацията я има отново, тогава майстора който я прави влезе под нея в канала и ме накара да я задържа на 2500 оборота и започна да бърника нешо и изведнъж вибрациите изчезнаха! Оказаха се гърнетата, които предишния собственик беше сменял, и са напасвани от някой пишман ауспухаджия, скоро и аз смених средното гърне и пак го напасваха та вибрацията се позасили и в най - скоро време ще трябва да отсраня и този проблем! Провери си ауспуховата система(аз залагам на това) отиди на канал един да влезе под колата а другия да я задържи на обороти където се появява вибрацията и започнете да бутате или теглите гърнетата и тръбите! Иначе тази вибрация е отвратителна и уморяваща! 
| |
Тема
|
[re: nR21]
|
|
Публикувано | 28.09.04 15:31 |
|
А, забравих, в подкрепа на моята теза щом като я натовариш и вибрацията се засилва то със сигурност не е от маховик и т.н. а от гърнета или някой тампон!
| |
Тема
|
[re: nR21]
|
|
Автор | Sandorio (Нерегистриран) |
Публикувано | 28.09.04 16:45 |
|
Ne sum celial da plasha choveka.... pri men vibraciite idvaha ot tova che kato se poothlabiat tamponite na auspusitre i gyrnetata trubite se opirat v zadnia most i kolata reve kato che e sys sportno gyrne. Pri poslednata smiana na tamponite, shtoto mi omrazna da go pravia prez 2 meseca, pomolih picha-auspuhdjija da mi izvie malko gurneto nagore za da ne opira v mosta i sega chakam da vidia kolko vreme shte izkarat novite tamponi....
Rezonansa predizvikva vibraciite, a rezonansa se nuzdae to4no opredeleni uslovia: moment na masata, chestota, respektivno oboroti i disbalans. Poneze vsi4ko e konstanta a samo oborotite sa promenliva v-na v daden diapazon se postiga maksimum na zavisimostta i efekta e - vibracii. S drugi dumi - pri po-visoka chestota ne e zadylzitelno da se usilvat vibraciite. Ne sym tehnik no si go obiasniavam ot matematiko-fizichna gledna to4ka.
Dano da ne se okaze naj-tezkoto!
Kasmet i uspeh i na dvamata vi!
| |
Тема
|
[re: Sandorio]
|
|
Автор | sandorio (Нерегистриран) |
Публикувано | 28.09.04 16:58 |
|
Po princip mojem da si govorim mnogo, no diagnostikata ot razstojanie e malko trudna. Naj-dobre e GOGO da pregleda oshte edin pat eventualnite prichini, kato ima predvid kazanoto i pisanoto po temata....istinata e njakade tam.
ajde i sys zdrave!
| |
Тема
|
[re: sandorio]
|
|
Публикувано | 28.09.04 17:08 |
|
Напълно си прав, ние си казахме мненията и дано да сме му били полезни! А, иначе дано не съм те обидил, а ако е така извинявай!
| |
Тема
|
|
|
Автор | MlRON (Нерегистриран) |
Публикувано | 28.09.04 20:58 |
|
NE ZNAM DRUGITE KAKVO SA TI KAZALI. LI4NO MOETO MNENIE [NE ISKAM DA TE PLA6A DOPALNITELNO] E 4E IMA6 PROBLEM S DVIGATELIA.NE SAM 100% SIGUREN NO OBARNI PO GOLIAMO VNIMANIE NA DVIGATELIA. IMA6 LI NE6TO ZA SMENIANE PO NEGO
USPEH
| |
Тема
|
[re: MlRON]
|
|
Автор |
-TACHO- (новак) |
Публикувано | 28.09.04 21:20 |
|
Здрасти пич.
Искам да ти обърна внимание, че в този форум е прието да се пише с малки букви.
А писането с големи означава, че крещиш.
Надявам се, че ще се соъбразиш с това "правило".
| |
|
Страници по тази тема: 1 | 2 | (покажи всички)
|
|
|