Клубове Дир.бг
powered by diri.bg
търси в Клубове diri.bg Разширено търсене

Вход
Име
Парола

Клубове
Dir.bg
Взаимопомощ
Горещи теми
Компютри и Интернет
Контакти
Култура и изкуство
Политика, Свят
Спорт
Техника
Градове
Религия и мистика
Фен клубове
Хоби, Развлечения
Общества
Я, архивите са живи
Клубове Дирене Регистрация Кой е тук Въпроси Списък Купувам / Продавам 21:26 15.07.25 
Автомобили
   >> Renault
*Кратък преглед

Страници по тази тема: 1 | 2 | 3 | (покажи всички)
Тема Борд. компютърнови  
АвторДизeлak (Нерегистриран)
Публикувано02.06.04 21:30

Питанката ми е има ли дизелови 19-ки с борд. комп.?
И може ли да се направи някаква самоделка която да показва моментния разход на гориво (нафта), както при колите с компютър?

Тема Re: Борд. компютърнови [re: Дизeлak]  
АвторMитko_1 (Нерегистриран)
Публикувано03.06.04 07:43

Колега мисля че неможе. При бензиновите има но има датчици на инжекциона от които и борд ком. взема инфо а при дизела няма от къде освен ако не е команреал.

Тема Re: Борд. компютър [re: Mитko_1]  
Публикувано03.06.04 15:04

Моментния и всякакъв друг разход съм го виждал на Фабия 1.9 SDi с компютър, а сигурно го има и на много други обикновенни дизели.

Тема Re: Борд. компютър [re: Дизeлak]  
АвторMitko_1 (Нерегистриран)
Публикувано04.06.04 07:58

Ми точно това е проблема че е с ЦПУ и ел. управление на помпата и следи оброти температура на мотора скорост и други такива а на по старите го няма.

Тема Re: Борд. компютър [re: Mitko_1]  
Публикувано04.06.04 14:34

Е да но то борд. комп. си е като екстра и само наи-скъпите го имат. Немисля че помпата е с ел. управление.
Несъм сигурен но споредмен разхода се получава от положението на гор. рейка, оборотите на двиг. и скоростта на автомобила. Е сега някой ако даде ел. схема как да се направи разходомер за R19D ще почерпя

АвторMitko-1 (Нерегистриран)
Публикувано04.06.04 20:01

Точно така е а при тебе скоростомера е на жило ,имаш ли оборотомер а реиката как щте я следиш? За да следиш положението на рейката помпата трябва да е с ел управление. Трябва магнитен датчик да следи обороти. Трябва и датчик за скороста . Вторите две са ясни има ги а помпата как ще стане? нема начин.

Тема Re: Борд. компютър [re: Mitko-1]  
Публикувано05.06.04 09:39

Из пдф-ите за клио видях че на някой помпи има монтиран един потенциометър на "рейката" но там пише само как се демонтира и монтира а не за какво служи :( пък и ел. схема ненамерих (то и да бях намерил едва ли щях да разбера нещо)
И google мълчи по въпроса... май ще зарежа тая моя амбиция :)

АвторNasko (Нерегистриран)
Публикувано06.06.04 09:19

Още през 1990 някой от заводите за електроника по онова време беше направил такова устойство в 2 варианта: със цифрова индикация и светодиодна стълбица. Имаше 2 сензора - за скорост и за поток (нещо като водомер ама по-малък и електронен). От 2-та сензора като вземеш показанията и ги разделиш (те са бр. импулси пропорционални на скоростта/разхода) в компютъра - получаваш разхода на гориво. А - "водомера" се монтира на горивопровода, без значение безин или нафта. Ако можеш да си намериш подходяш електронен "водомер" и можеш да запояваш едночипови компютри (и да ги програмираш) - готов си...

Тема Re: Борд. компютър [re: Nasko]  
АвторMитko_1 (Нерегистриран)
Публикувано07.06.04 08:28

колега помпата изгаря 30-45%максимум от форивото постъпващо в нея как ще вземеш точно колко?

Автор VladoR (любител)
Публикувано07.06.04 09:37

А дали е потенциометър или само прост шалтер за регистриране на положение? Аз лично на Клио съм виждал единствено шалтер ...

Страници по тази тема: 1 | 2 | 3 | (покажи всички)
*Кратък преглед
Клуб :  

Clubs.dir.bg е форум за дискусии. Dir.bg не носи отговорност за съдържанието и достоверността на публикуваните в дискусиите материали.

Никаква част от съдържанието на тази страница не може да бъде репродуцирана, записвана или предавана под каквато и да е форма или по какъвто и да е повод без писменото съгласие на Dir.bg
За Забележки, коментари и предложения ползвайте формата за Обратна връзка | Мобилна версия | Потребителско споразумение
© 2006-2025 Dir.bg Всички права запазени.