Клубове Дир.бг
powered by diri.bg
търси в Клубове diri.bg Разширено търсене

Вход
Име
Парола

Клубове
Dir.bg
Взаимопомощ
Горещи теми
Компютри и Интернет
Контакти
Култура и изкуство
Политика, Свят
Спорт
Техника
Градове
Религия и мистика
Фен клубове
Хоби, Развлечения
Общества
Я, архивите са живи
Клубове Дирене Регистрация Кой е тук Въпроси Списък Купувам / Продавам 22:18 04.11.25 
Автомобили
   >> Renault
*Кратък преглед

Страници по тази тема: 1 | 2 | 3 | (покажи всички)
Тема рено 19 теч хидравлична реиканови  
Авторkpacимиp (Нерегистриран)
Публикувано10.06.04 19:34

Рено 19 теч на хидравлично масло от маншоните на хидравлична реика.Какво трябва да се направи. Ремонт, смяна и ако е ремонт как и какво се ремонтира,защото нова на магазина е 600лв. Благодаря ви

Тема Re: рено 19 теч хидравлична реиканови [re: kpacимиp]  
Авторhristi (Нерегистриран)
Публикувано12.06.04 21:15

Здравей,
да не те плаша, но това наистина е много кофти проблем :(
Февруари смених рейката. В Промобил ми казаха към 700 лв и естествено се отказах от нова :) Но - ето какво направих ( майстора всъщност ) - свали рейката, много шибано е захваната - много трудно се сваля и много внимателно. И като си мислехме, че само маншоните ще смени :) Но като пообиколиш автоморгите, все някъде ще намериш. На различните модели 19-ки, са различни. Малка разлика, но има. Не е зле да си я носиш със себе си, ако не си много в час:) Цената им е към 150 лв. + разни гумени нещица, които са към 60, 70 лв :) На мен това ми костваше смяната. Но пък докато намеря майстор, беше ми писнало всеки ден по литър от 5,50 лв ATF май беше :)
Късмет ти желая !

Автор Connor (непознат )
Публикувано13.06.04 14:52

Приятелю,този проблем не бива да те безпокои толкова,защото е често срещан в автомобилите "RENAULT" не само в 19,а и във всички други.Ремонта на хидравликите ми е едно от любимите занимания и затова ще ти разясня проблема,за да знаеш с какво се сблъскваш.Теча се появява,когато не си обърнал навреме внимание,че маншоните ти са скъсани.От водата,която попада през скъсаните маншони ръждясва самата рейка и ръждата надира уплътнителите на цилиндъра.Какво правя аз?Шлайфам рейката,хромирам я монтирам нестандартни уплътнители,изчислени за работното налягане на хидравликата и повярвай ми проблема се решава за години напред.Гаранцията от мен е 1 година,но за 6 години нямам рекламации.Цялата операция излиза около 120 лв. с новите маншони.Реиката втора употрба е добро решение,но проблема е,че не и знаеш състоянието и няма ли скоро да се наложи да правиш и нея

Тема Re: рено 19 теч хидравлична реиканови [re: Connor]  
Авторhristi (Нерегистриран)
Публикувано14.06.04 00:09

Благодаря ти,
че се включи в темата. За съжаление, вече е късно за моята, но би могъл да оставиш e-mail, ако имаме проблеми занапред. Като си спомня какви нерви и какво тичане беше :(((
Много се притеснявах, като сложим другата, дали няма и тя да протече :) Но слава богу, излезе свястна

Тема Re: рено 19 теч хидравлична реиканови [re: Connor]  
АвторnR21 (Нерегистриран)
Публикувано06.07.04 16:46

Колега Connor дай някакви координати за да се свържем с теб, че май скоро на едната 21 ще се наложи да се прави рейката ( оставя петна от хидравлично масло на паркинга).
Предварително благодаря!

АвторDidi (Нерегистриран)
Публикувано10.07.04 21:34

Моля те Connor дай някакви кординати и с хидрамличната рейка на моето Рено 19 има проблем и в сервиза ми събщиха сума която ме същиса.

Авторdad_tgv (Нерегистриран)
Публикувано13.07.04 15:20

Ako махнеш хидравликата няма ли да ти излезе по- евтино.
Между другото няма особена разлика между хидравлика и такава, на която хидравликата е махната.
Поне що се отнася до 19- ките. Карал съм и двата вида.

Тема Re: рено 19 теч хидравлична реиканови [re: dad_tgv]  
АвторnR21 (Нерегистриран)
Публикувано14.07.04 13:50

Колега чел ли си баснята на Лафонтен за лисицата и гроздето? 19 с хидравлика, която си карал, сигурен ли си, че е била в ред(хидравликата)?
Разликата в града особено при паркиране е огромна!

Тема Re: рено 19 теч хидравлична реика [re: nR21]  
Авторdad_tgv (Нерегистриран)
Публикувано14.07.04 18:30

Ами тази с хидравликата е мойта- колко е в ред незнам !
Другата е на един колега и според мен ако има разлика не е огромна.
Може наистина и моята да не е в ред.
Другата с хидравлика, която карам е Лагуна- там разликата вече наистина е огромна.

Тема Re: рено 19 теч хидравлична реиканови [re: dad_tgv]  
Автор VladoR (любител)
Публикувано15.07.04 12:43

На 19-ка с читава хидравлика можеш да навиеш волана на място от едното до другото крайно положение с един пръст (и без паразитни шумове).

Страници по тази тема: 1 | 2 | 3 | (покажи всички)
*Кратък преглед
Клуб :  

Clubs.dir.bg е форум за дискусии. Dir.bg не носи отговорност за съдържанието и достоверността на публикуваните в дискусиите материали.

Никаква част от съдържанието на тази страница не може да бъде репродуцирана, записвана или предавана под каквато и да е форма или по какъвто и да е повод без писменото съгласие на Dir.bg
За Забележки, коментари и предложения ползвайте формата за Обратна връзка | Мобилна версия | Потребителско споразумение
© 2006-2025 Dir.bg Всички права запазени.