Клубове Дир.бг
powered by diri.bg
търси в Клубове diri.bg Разширено търсене

Вход
Име
Парола

Клубове
Dir.bg
Взаимопомощ
Горещи теми
Компютри и Интернет
Контакти
Култура и изкуство
Политика, Свят
Спорт
Техника
Градове
Религия и мистика
Фен клубове
Хоби, Развлечения
Общества
Я, архивите са живи
Клубове Дирене Регистрация Кой е тук Въпроси Списък Купувам / Продавам 18:51 17.07.25 
Автомобили
   >> Renault
Всички теми Следваща тема *Кратък преглед

Тема Режим на двигателя на Renault Megane  
Автор Rutcho (Бирата)
Публикувано28.06.04 15:46

Здравейте, колеги!
Повече от четири години (120 000км ) карам Renault Megane 2.0 и като изключим нормалната поддръжка, не се е налагал сериозен ремонт. Нямам никакви забележки към возията с едно изключение:
При ниски обороти при маневриране на паркинг колата има склонността да гасне.
Същото важи и при потегляне с по-малко газ, което понякога можа да създаде опасна ситуация. Това се наблюдава както при студен двигател, така и след като съм карал стотици километри и го има от самото начало. Изглежда има някакъв проблем при подаване на горивото при ниски обороти, защото когато е в движение, колата има много ряз.
Та въпросите ми са:
Това нормално ли е при този модел?
Ако не, има ли някой идея какво точно може да е?
И най-накрая, има ли читав сервиз, където да може да се оправи?

Ich bin ein Bild von Stein und Zeit

Тема Re: Режим на двигателя на Renault Meganeнови [re: Rutcho]  
Автор V1OO ()
Публикувано28.06.04 16:25

Привет! И аз съм с Меган 2.0 но 16V. При мен такъв проблем отсъства. Това което пишеш преди всичко напомня на моторче за ПХ или някой от датчиците, ама щом го прави още от самото начало Най – добре е закараш колата в сервиз да се замерят стойностите на датчиците и как са физическите връзки там. Току виж някой разхлабен кабел...
А ти въобще включвал ли си я някога колата на компютър да я погледнат?

Тема Re: Режим на двигателя на Renault Meganeнови [re: V1OO]  
Автор Rutcho (Бирата)
Публикувано29.06.04 14:57

Благодаря зяа съвета!
Това с датчиците го чух и от другаде и е напълно възможно иманно това да е проблемът.
Къде мога да намеря сервиз с такъв компютър?

Тема Re: Режим на двигателя на Renault Meganeнови [re: Rutcho]  
Автор V1OO ()
Публикувано29.06.04 16:07

Ами повечето сервизи имат компютри и трябва да могат да го хванат! Но колко отбират от инфото което виждат е друг въпрос! Има списъци на сервизите къде може да се отиде и къде не бива! Аз само мога да те посъветвам допълнително, ако се съмняваш, отиди на две места и ако едно и също ти кажат – да го правят! 20 лв за диагностиката не са безбожно много пари.
И още един въпрос – засичал ли си я дали не гори повечко? А с препоръчаните от Рено консумативи ли я караш?

Тема Re: Режим на двигателя на Renault Meganeнови [re: V1OO]  
Автор Rutcho (Бирата)
Публикувано30.06.04 11:58

Мисля, че гори нормално.
8-8,5 на градско и 6,5-7 на дълъг път.
С включен климатик разходът се вдига с около литър.

Всички темиСледваща тема*Кратък преглед
Клуб :  

Clubs.dir.bg е форум за дискусии. Dir.bg не носи отговорност за съдържанието и достоверността на публикуваните в дискусиите материали.

Никаква част от съдържанието на тази страница не може да бъде репродуцирана, записвана или предавана под каквато и да е форма или по какъвто и да е повод без писменото съгласие на Dir.bg
За Забележки, коментари и предложения ползвайте формата за Обратна връзка | Мобилна версия | Потребителско споразумение
© 2006-2025 Dir.bg Всички права запазени.