Клубове Дир.бг
powered by diri.bg
търси в Клубове diri.bg Разширено търсене

Вход
Име
Парола

Клубове
Dir.bg
Взаимопомощ
Горещи теми
Компютри и Интернет
Контакти
Култура и изкуство
Политика, Свят
Спорт
Техника
Градове
Религия и мистика
Фен клубове
Хоби, Развлечения
Общества
Я, архивите са живи
Клубове Дирене Регистрация Кой е тук Въпроси Списък Купувам / Продавам 20:27 15.07.25 
Автомобили
   >> Renault
*Кратък преглед

Страници по тази тема: 1 | 2 | (покажи всички)
Тема Обезшумяване на Р19нови  
Автор erix (neizvesten:))
Публикувано22.06.04 00:58

Както всички знаете 19-ката и по специално тези с верига /С3J/ са доста шумнички, е не доста, но повече от желаното:) Мисълта ми е ако се сложи някаква вата под капака на двигателя както е при други автомобили дали ще се получи частично обезшумяване? Казвам частично защото все пак има и други фактори- уплатнения, гуми и т.н. Естесвено ватата трябва да издържа на термичен терор:) Притеснявам се ако сложа вата да не вземе да загрява повече...?

Въпрос 2: Какъв е материала отзад, зад задните седалки на седан версията където са тонколоните и лесно ли се пробива че искам да слагам по-големи говорители;)

Мерси предварително!

Тема Ето малко инфонови [re: erix]  
Автор Bat Jorko (BrightSide Jedi)
Публикувано22.06.04 17:05

Статии (на руски) по темата:

http://www.tiho.ru/car.shtml

и магазин в София, където продават подходяща вата за обезшумяване на автомобили (SANIFOAM):

http://web.need.bg/di-trade/custom1.html

Айде пък ако направиш нещо конкретно да разкажеш после!

Тема Re: Ето малко инфонови [re: Bat Jorko]  
Публикувано22.06.04 18:26

Mерси, а имаш ли представа дали ако сложа минерална вата ще се повиши температурата под предния капак и няма ли тя да пречи на вентилацията, все пак конструкторите не са предвидили такава изолация?

Тема Re: Обезшумяване на Р19 [re: erix]  
Автор DanailP (добро ренде)
Публикувано23.06.04 09:32

Интересна тема - аз също съм с такъв двигател. Изолация може да се сложи но трябва да се има предвид при какви условия работи и да не е пожароопасна. Тука са посочили обикновенна минарална вата - не съм убеден че става. Ще поровя насам натам и ще споделя ако миа нещо интересно. Пиши и ти

... По добре Богат и здрав отколкото ...

Тема Проби и грешки ...нови [re: erix]  
Публикувано23.06.04 09:48

Друг отговор не мога да ти дам. Аз не съм пробвал още, и не мога да кажа какъв ще е ефекта.

Има и още един вариант, може би най-подходящия - потърси за твоето купе, но дизеловия вариант (ако има такъв) изолацията (кората) на предния капак. Платното си е профилирано по капака, освен това дупките за щипките са на точните места, т.е. предполагам ще съвпаднат.

Аз лично търсих за моята кола при "Италианеца", но там ги мързеше дори да гледат. Вместо да ми свалят кора от капак и да ми вземат парите, ми предложиха само цял капак (с кора).

Ако намериш някъде морга, където не ги мързи, свиркай!

Тема Re: Обезшумяване на Р19нови [re: DanailP]  
Публикувано23.06.04 11:18

Ами доколкото прочетох руснаците май казват, че става с минерална вата, не съм експерт но мисля че тя е термоиздръжлива.

Тема Re: Проби и грешки ...нови [re: Bat Jorko]  
Публикувано23.06.04 11:26

Да, това е идея да се вземе на готово изолационната кора, казваш дизелаците имат такава, кои ли още имат ...

Тема За минералната вата ... [re: erix]  
Публикувано23.06.04 13:56

Забравете за минерална вата в автомобил!

Има нови къде по-модерни материали. Отиди до този магазин в Дружба, продавачите там са доста в час, ще ти дадат консултация.

Аз разговарях с тях на едно Стройко, и останах с добро впечатление.

Тема Кората на капака ...нови [re: erix]  
Публикувано23.06.04 14:01

Ще търсиш капак от същия като твоята марка, модел и модификация АВТОМОБИЛ, който обаче да не е бил с бензинов, а с дизелов двигател. Това ти гарантира, че капаците ви са еднакви и следователно кората свалена от "дизеловия" капак ще легне идеално на твоя капак.

Тема Re: За минералната вата ...нови [re: Bat Jorko]  
Автор _pileto_ (новак)
Публикувано05.07.04 17:06

И мен живо ме интересува тази тема - обезшумяването на един автомобил !
И аз мислех да ходя до тази фирма в Дружба, ама като говорих по телефона преди време с тях ми се сториха малко скъпички тези материи...
Все пак ще отида до тях някой път. Дано имат готови решения за обезшумяване специално на автомобил..... коя материя къде да се сложи. А и как е най-добре да се закрепи по колата .
Другото което искам да вметна е, че от личен опит съм забелязал, че тишината в купето на една кола зависи и от шума който идва от вън, т.е. шум от гуми и шум от въздушната струя при по-висока скорост. И в тоя ред на мисли смятам че трябва да намерим начин да си шумоизолираме вратите там където контактуват с купето защотото там е "тънкото място". На деветнайските имаме една уплитнителна гума която не мисля че е достатъчна. Обърнете внимание по улиците какъв е подхода в това отношение при Ауди, мерцедес, БМВ, и много други марки за които не се сештам сега. Но съм ги заглеждал.
Да споделия пресен пример - вчера карах по магистрала Хемус, и на един нов участък направих за момент 160км/ч, като двигателя работеше с 5000 оборота в този момент. За мое учудване колкото шум идваше от двигателя, токова шум и фучене се чуваха от вратите от въздушната струя отвън. Дори за момент ми се стори че чувам само въздуха отвън, и почти не чувам двигателя (въпреки 5000 оборота). Пуснах по инерция, но като цяло шума в купето остана. Слабо намаля. Та идеята ми е че обезшумяването на купето на един автомобил е малко комплексна работа, а не е въпрос само на шумопоглъщащи материи (кичета) по пода и при двигателя.
Ще се радвам да споделяме опит и мнения по тази тема.

Страници по тази тема: 1 | 2 | (покажи всички)
*Кратък преглед
Клуб :  

Clubs.dir.bg е форум за дискусии. Dir.bg не носи отговорност за съдържанието и достоверността на публикуваните в дискусиите материали.

Никаква част от съдържанието на тази страница не може да бъде репродуцирана, записвана или предавана под каквато и да е форма или по какъвто и да е повод без писменото съгласие на Dir.bg
За Забележки, коментари и предложения ползвайте формата за Обратна връзка | Мобилна версия | Потребителско споразумение
© 2006-2025 Dir.bg Всички права запазени.