Клубове Дир.бг
powered by diri.bg
търси в Клубове diri.bg Разширено търсене

Вход
Име
Парола

Клубове
Dir.bg
Взаимопомощ
Горещи теми
Компютри и Интернет
Контакти
Култура и изкуство
Политика, Свят
Спорт
Техника
Градове
Религия и мистика
Фен клубове
Хоби, Развлечения
Общества
Я, архивите са живи
Клубове Дирене Регистрация Кой е тук Въпроси Списък Купувам / Продавам 20:44 17.07.25 
Автомобили
   >> Renault
*Кратък преглед

Тема Проблем с паленетонови  
АвторR 19 TSE (Нерегистриран)
Публикувано02.01.04 15:53

Честита Нова Година на всички,
ето и моя проблем. Имам R19 1.7 mono injekcion 1-va faza .Досега не съм имал никакви проблеми изобщо с целия автомобил .Но от един месец насам се появи проблем с паленето.Значи първото запалване за деня е без проблем ,колата си загрява нормално ,пада на 800оборота и не ги сее нагоре надолу.Но когато е в движение започва да се чувства едно придърпване.Изгасям двигателя и тогава започва шоуто.Не мога да запаля след това.Чуват се гърмежи в ауспуха и въздушния филтър ,симптоми като задавен двигател.Запалва след адско въртене със стартера. И след това всяко следващо запалване е без проблемно.Това става само при второто палене на двигателя за деня. Честно казано все бях чувал за разни проблеми но за такъв никога. Защо само при второто стартиране на мотора става така.
Предварително благодаря на всички които ще изкажат мнение по този проблем!!!

Тема Re: Проблем с паленетонови [re: R 19 TSE]  
Авторkorc (Нерегистриран)
Публикувано02.01.04 21:43

Проблема отива към запалителната система и се прави стандатрна процедура:
-проверка на дистрибутурна капачка, палец, кабели
при мен така се беше замърсила дистрибуторната капачка(отвътре) че подаваша искра на всички цилиндри едновременно
- проверка на датчика за положението на коляновия вал- мисля че трябва да е около 200 Ом
- Ресетване на ECU - откачане на акумулатора за 1 мин.

Тема Re: Проблем с паленето [re: R 19 TSE]  
Автор Vankata (непознат )
Публикувано03.01.04 23:58

Имах абсолютно същия проблем и се оправи със смяна на дистрибуторната капачка. Дано и при теб да е така лесно :)

Тема Re: Проблем с паленетонови [re: Vankata]  
Авторaaaa (Нерегистриран)
Публикувано04.01.04 18:45

I az imam sashtia problem i oshte ne sam nameril reshenie na vaprosa. Razlikata e v tova che kolata e reno5 super.I na men mi kazaha da smenia kapachkata no vse ne ostava vreme.

Тема Re: Проблем с паленетонови [re: Vankata]  
АвторR 19 TSE (Нерегистриран)
Публикувано04.01.04 18:46

Благодаря момчета, разбирам че сте почти единодушни в мненията които дадохте .Не съм проверявал състоянието на дистрибуторната капачка, но ще го направя. Благодаря ви за съветите!!!

*Кратък преглед
Клуб :  

Clubs.dir.bg е форум за дискусии. Dir.bg не носи отговорност за съдържанието и достоверността на публикуваните в дискусиите материали.

Никаква част от съдържанието на тази страница не може да бъде репродуцирана, записвана или предавана под каквато и да е форма или по какъвто и да е повод без писменото съгласие на Dir.bg
За Забележки, коментари и предложения ползвайте формата за Обратна връзка | Мобилна версия | Потребителско споразумение
© 2006-2025 Dir.bg Всички права запазени.