|
Страници по тази тема: 1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | (покажи всички)
Тема
|
Християнските ценности
|
|
Автор |
Black Wolf (ловец) |
Публикувано | 08.12.11 13:21 |
|
--- "И рече Бог (Иехова) на Авраама: а ти запази Моя завет, ти и твойте потомци след тебе в родовете им. Този е моят завет... целият мъжки пол увас да бъде обрязан... А необрязаният от мъжки пол, който не обреже крайната си плът (на осмия ден), тая душа ще се изтреби..." [Бит. 17:9, 10, 14]
--- "Който принася жертви на богове, освен на едного Господа (Иехова), да бъде изтребен."[Изх. 22:20]
--- "Врачовете (заклинателите) на оставяй живи..." [Изх. 22:18]
--- „Мъж илижена, ако извикват мъртвите и влъхстват, да бъдат убити: да бъдат пребити скамъни, тяхната кръв е на тях". [Левит, 20:27]
--- "Пазете съботата, защото тя е света за вас: който я оскверни, да бъде предаден на смърт; който в тоя ден върши работа, тая душа трябва дабъде изтребена измежду народа си."[Изх. 31:14]
--- Захария (глава13), призовава бащите и майките да убият собствените си деца, ако са към друга вяра.
И ако някой още пророкува, тогава баща му и майкаму, които са го родили, ще му рекат: «Няма да живееш, защото говориш лъжи в името Господно», и баща му и майка му, които са го родили, ще го прободат, когато пророкува. [Захария 13:3]
--- "Когато синовете Израилеви бяха в пустинята, намериха едного, чебереше дърва в съботен ден.... и го убиха с камъни, и той умря, както заповяда Господ (Иехова) на Моисея."[Числ. 15:32, 36]
--- "Ако... тръгнат и почнат да служат на други богове, и се поклоняттям, или на слънцето, или на месечината, или на всичкото небесновойнство... изведи оня мъж, или оная жена, които са сторили това зло, при вратата си и ги пребий с камъни, да умрат."[Втор. 17:2, 3, 5]
Добър лов на всеки по тези пътеки, Законът сега е със нас!
| |
|
Единството е ценност на християнството. Единство, което не може да се разруши при споменатите трудности или решителни действия. Сега да клеветиш тези ценности, и да оставиш единството на спортните салони. Това е подла тактика. Всяко от тези предписания трябва да се анализирa, да се опита и по единия и по другия начин с неговите последствия върху индивида, върху обществото краткосрочно, дългосрочно, и тогава да се прецени дали е било резонно.
| |
|
В отговор на:
...да се опита и по единия и по другия начин с неговите последствия върху индивида
Така не се бях смял отдавна.
Ако искаш да те попребием леко с камъни, та да придобиеш усет за последствия върху индивида, вместо да плещиш малоумия.
ЗДРАВЕЙТЕ ПРИЯТЕЛИИ!!!
| |
|
Ще има пребити с камъни, както и такива, които не са пребити с камъни, и ще се съди по плодовете и по личните им впечатления (да бяха ме пребили и т.н.) Впрочем така действа и медицината.
| |
|
Предлагам щом е тъй, ти да се подредиш в първата редица за пребиване с камъни.
ЗДРАВЕЙТЕ ПРИЯТЕЛИИ!!!
| |
|
Грешката ми е че досега не се бях подредил. Но има други подредени, така че действаме от всички направления.
| |
Тема
|
Re: Християнските ценности
[re: dnaunseq]
|
|
Автор |
dnaunseq (пристрастен) |
Публикувано | 08.12.11 15:35 |
|
Изпълняваш закона наистина, когато разбереш смисъла му. Ти знаеш ли смисъла на другата буза? Той е таен.
| |
|
Третата буза.
| |
|
Е, ама ти къде ги търсиш старозаветно?
| |
Тема
|
Re: Християнските ценности
[re: Black Wolf]
|
|
Автор |
l AM (ентусиаст) |
Публикувано | 08.12.11 15:52 |
|
Амче що ги не написа у мойта темичка Щото тъкмо затова питах!
Обаче тия не ми се чинят християнски, мязат ми на чифутиерски. Я някой дълбоко вярващ и светнат християн да обясни ква е разликата.
| |
|
Страници по тази тема: 1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | (покажи всички)
|
|
|