Клубове Дир.бг
powered by diri.bg
търси в Клубове diri.bg Разширено търсене

Вход
Име
Парола

Клубове
Dir.bg
Взаимопомощ
Горещи теми
Компютри и Интернет
Контакти
Култура и изкуство
Политика, Свят
Спорт
Техника
Градове
Религия и мистика
Фен клубове
Хоби, Развлечения
Общества
Я, архивите са живи
Клубове Дирене Регистрация Кой е тук Въпроси Списък Купувам / Продавам 17:50 14.07.25 
Религия и мистика
   >> Религия
*Кратък преглед

Страници по тази тема: 1 | 2 | 3 | 4 | (покажи всички)
Тема Защо вярващите ще отидат в ада?нови  
Автор Kpaличa ()
Публикувано07.04.10 13:28

Защото всичко,което правят напрактика е сделка и следователно е лицемерно.Примерно когато правят добро,те се надяват за тази добрина да бъдат възнаградени и Бог да ги прати в рая.
Атеистите вярват,че няма Бог,рай и ад,но въпреки това правят добрини и не очакват да бъдат възнаградени за добрините си,следователно ако има Бог,рай и ад,атеистите ще попаднат в рая а вярващите в ада :)

Тема Re: Защо вярващите ще отидат в ада?нови [re: Kpaличa]  
Автор blood2 ()
Публикувано07.04.10 14:35

Попитай религиозните дали вярват в силата на Доброто.
Защото аз вярвам.

Добро е когато даваш или правиш или защитаваш нещо в името на божественото,а не на това да си спасиш душата.

Дрога.Дрога.Искам да ям.Искам да се дрогирам.И аз не знам какво мога да направя заради дрогата.

Редактирано от blood2 на 07.04.10 14:37.

Автор Falange ()
Публикувано07.04.10 14:59

Писано е в новия завет "всички съгрешиха, няма ни един", така че този атеист дето прави добрини, може да направи една добрина и после 2 злини. Същото се отнася и до християнина. Само Бог е свят. Но който не признава дарът от Бог в жертвата на Спасителят Иисус Христос, тези добрини не са достатъчни. Условието е да вярваш, че Иисус е Божият Син който умря за нашите грехове и да се бориш срещу греха (това включва по естествен път вършенето на добрини и добри дела).

Автор BlackWolf (ловец)
Публикувано07.04.10 15:18

Врътката е, че наистина няма Рай и Ад, но любителите на отдавна умрелото еврейче Йешуа не могат да вденат тази проста истина.

Добър лов на всеки по тези пътеки, Законът сега е със нас!

Тема Re: Защо вярващите ще отидат в ада?нови [re: BlackWolf]  
Автор Falange ()
Публикувано07.04.10 15:33

А да, щото ти си умрял и си се завърнал от отвъдното и знаеш какво има и какво няма, така ли?

Тема Re: Защо вярващите ще отидат в ада? [re: Kpaличa]  
Автор Kaлoмaин (горгона Медуза)
Публикувано07.04.10 15:46

Винаги съм смятала, че Бог би харесал атеистите дори и само заради това, че не му приписват разни глупости, който бил казал или харесал.

Тема Re: Защо вярващите ще отидат в ада?нови [re: Kaлoмaин]  
Автор loverrock ()
Публикувано07.04.10 17:16

И аз преди време съм си мислила, че ако имаше бог, сигурно атеистите ще отидат в рая, защото повечето от тях са много по-добри човешки същества!

poor is the man whose pleasures depend on the premission of another

Тема Re: Защо вярващите ще отидат в ада?нови [re: loverrock]  
Автор BlackWolf (ловец)
Публикувано07.04.10 18:11

Е, това вече не е вярно. Добрите човешки същества са малцинство и сред атеистите, и сред вярващите.

Добър лов на всеки по тези пътеки, Законът сега е със нас!

Автор blood2 ()
Публикувано07.04.10 18:17

Така е.Комунистите да не са светци?

Дрога.Дрога.Искам да ям.Искам да се дрогирам.И аз не знам какво мога да направя заради дрогата.

Автор Kaлoмaин (горгона Медуза)
Публикувано08.04.10 08:56

Хм, добър човек е много относително понятие. Има добри и лоши дела, а хората са си хора. Понякога добри, друг път не.

Страници по тази тема: 1 | 2 | 3 | 4 | (покажи всички)
*Кратък преглед
Клуб :  

Clubs.dir.bg е форум за дискусии. Dir.bg не носи отговорност за съдържанието и достоверността на публикуваните в дискусиите материали.

Никаква част от съдържанието на тази страница не може да бъде репродуцирана, записвана или предавана под каквато и да е форма или по какъвто и да е повод без писменото съгласие на Dir.bg
За Забележки, коментари и предложения ползвайте формата за Обратна връзка | Мобилна версия | Потребителско споразумение
© 2006-2025 Dir.bg Всички права запазени.