|
Страници по тази тема: 1 | 2 | 3 | 4 | (покажи всички)
Тема
|
Защо вярващите ще отидат в ада?
|
|
Автор |
Kpaличa () |
Публикувано | 07.04.10 13:28 |
|
Защото всичко,което правят напрактика е сделка и следователно е лицемерно.Примерно когато правят добро,те се надяват за тази добрина да бъдат възнаградени и Бог да ги прати в рая.
Атеистите вярват,че няма Бог,рай и ад,но въпреки това правят добрини и не очакват да бъдат възнаградени за добрините си,следователно ако има Бог,рай и ад,атеистите ще попаднат в рая а вярващите в ада :)
| |
Тема
|
Re: Защо вярващите ще отидат в ада?
[re: Kpaличa]
|
|
Автор |
blood2 () |
Публикувано | 07.04.10 14:35 |
|
Попитай религиозните дали вярват в силата на Доброто.
Защото аз вярвам.
Добро е когато даваш или правиш или защитаваш нещо в името на божественото,а не на това да си спасиш душата.
Дрога.Дрога.Искам да ям.Искам да се дрогирам.И аз не знам какво мога да направя заради дрогата.Редактирано от blood2 на 07.04.10 14:37.
| |
Тема
|
|
|
Автор |
Falange () |
Публикувано | 07.04.10 14:59 |
|
Писано е в новия завет "всички съгрешиха, няма ни един", така че този атеист дето прави добрини, може да направи една добрина и после 2 злини. Същото се отнася и до християнина. Само Бог е свят. Но който не признава дарът от Бог в жертвата на Спасителят Иисус Христос, тези добрини не са достатъчни. Условието е да вярваш, че Иисус е Божият Син който умря за нашите грехове и да се бориш срещу греха (това включва по естествен път вършенето на добрини и добри дела).
| |
Тема
|
|
|
Автор |
BlackWolf (ловец) |
Публикувано | 07.04.10 15:18 |
|
Врътката е, че наистина няма Рай и Ад, но любителите на отдавна умрелото еврейче Йешуа не могат да вденат тази проста истина.
Добър лов на всеки по тези пътеки, Законът сега е със нас!
| |
|
А да, щото ти си умрял и си се завърнал от отвъдното и знаеш какво има и какво няма, така ли?
| |
Тема
|
|
|
Автор |
Kaлoмaин (горгона Медуза) |
Публикувано | 07.04.10 15:46 |
|
Винаги съм смятала, че Бог би харесал атеистите дори и само заради това, че не му приписват разни глупости, който бил казал или харесал.
| |
|
И аз преди време съм си мислила, че ако имаше бог, сигурно атеистите ще отидат в рая, защото повечето от тях са много по-добри човешки същества!
poor is the man whose pleasures depend on the premission of another
| |
|
Е, това вече не е вярно. Добрите човешки същества са малцинство и сред атеистите, и сред вярващите.
Добър лов на всеки по тези пътеки, Законът сега е със нас!
| |
Тема
|
[re: BlackWolf]
|
|
Автор |
blood2 () |
Публикувано | 07.04.10 18:17 |
|
Така е.Комунистите да не са светци?
Дрога.Дрога.Искам да ям.Искам да се дрогирам.И аз не знам какво мога да направя заради дрогата.
| |
Тема
|
[re: BlackWolf]
|
|
Автор |
Kaлoмaин (горгона Медуза) |
Публикувано | 08.04.10 08:56 |
|
Хм, добър човек е много относително понятие. Има добри и лоши дела, а хората са си хора. Понякога добри, друг път не.
| |
|
Страници по тази тема: 1 | 2 | 3 | 4 | (покажи всички)
|
|
|