Клубове Дир.бг
powered by diri.bg
търси в Клубове diri.bg Разширено търсене

Вход
Име
Парола

Клубове
Dir.bg
Взаимопомощ
Горещи теми
Компютри и Интернет
Контакти
Култура и изкуство
Политика, Свят
Спорт
Техника
Градове
Религия и мистика
Фен клубове
Хоби, Развлечения
Общества
Я, архивите са живи
Клубове Дирене Регистрация Кой е тук Въпроси Списък Купувам / Продавам 22:24 10.07.25 
Религия и мистика
   >> Религия
*Кратък преглед

Тема ако те има, влез в живота минови  
Автор Exhemus (овчар)
Публикувано13.02.09 13:03

Оня ден, както си пасях овчиците и гледах планините, небето, всичко наоколо и се почесвах на едно място,.... ми омръзна, въпреки че Любящият бе измислил всичко това за мое удобство.

Демек, дойде ми бъйгън и
реших да разбера какво има вътре? Как е устроена машинката? Взех да се занимавам с наука.
Не се замислих дали ще Му угодя или ще го разгневя, та да ме смачка кат някоя мравка? Освен това даже и не ходя на църква и въобще не Му обръщам внимание.
Мина известно време и Той не ме смачка от което излиза, че Той ме обича такъв.
Междувременно двама набожни хвърлиха топа. От това излиза, че набожниците са Му твърде скучни?
Той си е напълно прав - единственото им занимание е да наизустяват една книга с приказчици от времето, когато хората са били космати и с ниски чела.

- А за какво си играх да увеличавам размера на черепните ви кутии? - щеше да се разгневи Той
- Да четете само една мухлясала книга ли? Ама не се отказвате от ГСМчета компютърчета, автомобилчета ипрочее неща дето безбожните учени са направили? Да знаете, че те ще отидат в Рая, не вие.

ПС - изтрито от клуб Христианство
там пише - че тука нямало да го изтрият

Тук съм за да разговарям с философи, овце си имам!

Тема Re: ако те има, влез в живота минови [re: Exhemus]  
Автор maya111 (новак)
Публикувано14.02.09 01:52

Извинявай,приятел,ама вече започваш да ме дразниш.Аз много се дразня като трябва да се съглася с някого и затва ти си ми особен дразнител и все гледам да ти открия кусур на мнението,ама...тц,няма бе.И аз понеже навремето се забавлявах да изучавам психологията на вярващите и ходех на неделно училище.Та там каквито работи съм чула и видяла и най-големия комик не може да ми ги изиграе.Чете дядо поп беседа за Рогатия и вика,че телевизията била дяволско изобретение и радиото и всичко квот се сетиш и накрая ни пуска религиозен филм на ДВД и кат свърши филма приказва по Гесемето,скача на автомобила и заминава .Прибира се в къщи,пуска климатика и текевизора,тостера,фурната и т.нат. дяволски изкушения,чете една молитва,пръдва доволно и се замисля за ...бедните.
Та,питам си аз,ей тъй просто,що не си седи дядо ти поп в пещерата,по-далчечко от дяволските изобретения и да си чете Библията на пе4атана пак с дяволска машина?
Е,господа изтриватели на постинги,кажете нещо в защита на нашия дядо поп.Умолявам ви в името Господне!

Тема Re: Exhemusнови [re: Exhemus]  
Автор AGLER ()
Публикувано14.02.09 03:30

ПС - изтрито от клуб Христианство
там пише - че тука нямало да го изтрият

Прави са били!
Тука си му е мястото, ама нищо не ти пречи
да го пуснеш и на православните.

Най много да те банират ако повториш,
ама няма да е голяма загуба за тебе.

Тема Re: Exhemusнови [re: AGLER]  
Автор maya111 (новак)
Публикувано14.02.09 19:11

Да го пусне на православните?Ти какво-искаш да го пуснеш момчето като агне сред вълци.Мен от там отдавна ме изритаха и знам за какво говоря.изритаха ме ,без да кажа и една нецензурна дума,само поради убежденията ми,които са и убеждения на много по-велики от мен и от тях хора.Но освен ,че са ме изритвали от всякакви форуми,са ми скачали на бой и на живо тъй да се каже,на разни религиозни беседи.Може би от всички християнски деноминации т.нар. православни са най-големите фанатици.Древните фарисеи и садукеи пасти да ядат.Ако сега Христос се пръкне между православните,ще го изядат като пирани,че и кокали за мощи няма да оставят.
А и да поствате там квото си щете,на никого няма да мине рационална мисъл през главата,просто е безмислено.пробвала съм с години да открия измежду тях някой с мозък...уви,всичко е промито и обезличено.Тм няма собствени мисли и ако зададеш някой очевидно разумен въпрос,те просто гледат тъпо в пространството и ти цитират "авторитети".На това се крепи "вярата" им-на авторитети,канони и пр. назубрени правила.даже молитвите им са наизустени;няма нищо лично,личността отдавна е претопена в общата религиозна помия.Това са роботи и не се лъжете ако понякога чуете от тях нещо що годе разумно или ви се сторят хрисими.Нищо подобно.За 20 века 20 милиона жертви на християнството са достатъчно красноречиви.Затова християнството трябва да бъде предадено на съд ,осъдено за милионите жертви,точно както беше осъден нацизма и др.
И ако все пак срещнете добри хора между тях,това не е от християнството,напротив,повечето добри хора между тях си нямат хабер от религиозната доктрина.
Честити празник,пияни влюбени.

Тема Re: Exhemusнови [re: maya111]  
Автор AGLER ()
Публикувано14.02.09 19:19

Ти какво-искаш да го пуснеш момчето като агне сред вълци.

Мисля си, че "момчето" е достатъчно устато и находчиво
за да не се остави на "вълците"!

Тема Re: Exhemus [re: AGLER]  
Автор Exhemus (овчар)
Публикувано17.02.09 11:35

-Благодаря!,
? чудя се как да оправдая доверието?
- дали да не пусна една притча? Аз май съм я пускал навремето?
ще я изтупам от праха и дано мине за нова

Сега за онези, на които искате да ме дадете

За какво се стискат толкоз здраво за вярата?
- Ами чрез нея те стават генерали. божии генерали, със всичките му екстри.
И веднага възниква необходимост от войници и врагове.
Намерят ли такива, те тутакси започват да утоляват садистичната си страст.
Сигурно това е единственото удоволствие в живота им.
Ако не им се предоставим като материал, те ще започнат, асъл като вълци, да се ядат един друг.

Тук съм за да разговарям с философи, овце си имам!

Тема Re: Exhemusнови [re: Exhemus]  
Автор agrimonia (гностичка)
Публикувано18.02.09 16:02

Та не разбрах-как точно да влезе в живота ти? Досега не е бил там или какво?

*Кратък преглед
Клуб :  

Clubs.dir.bg е форум за дискусии. Dir.bg не носи отговорност за съдържанието и достоверността на публикуваните в дискусиите материали.

Никаква част от съдържанието на тази страница не може да бъде репродуцирана, записвана или предавана под каквато и да е форма или по какъвто и да е повод без писменото съгласие на Dir.bg
За Забележки, коментари и предложения ползвайте формата за Обратна връзка | Мобилна версия | Потребителско споразумение
© 2006-2025 Dir.bg Всички права запазени.