|
Страници по тази тема: 1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | 9 | 10 | 11 | 12 | 13 | 14 | 15 | 16 | (покажи всички)
Тема
|
Открила ли е науката Бог?
|
|
Автор |
cslewis (ентусиаст) |
Публикувано | 18.11.07 23:42 |
|
За всички, които смятат, че съвременната наука и Бог са две несъвместими неща, предлагам да гледат този филм. Може да си го поръчате от официалния сайт:
Само ще спомена, че процесите, които се извършват в нашата ДНК във всяка една секунда са толкова сложни, че и най-бързият компютър в света в момента би му било необходимо невероятно дълго време (мисля, че от порядъка на десетки години - може сами да чуете точната цифра във филма) само за да декодира малка част от тази информация. А, все пак гворим за процеси, които се изръшват в периода на една човешка секунда.
Моя мисъл: погледната числата 0 и 1 - как са възникнали тези числа? Какво представляват? Какво се съдържа между 0 и 1? Отговорът на последния въпрос е безкрайност - между 0 и 1 има една безкрайност, която нищо още не е в състояние да обясни. Една цялата съвременна наука, математика и физика са базирани на 0 и 1м които ние все още не можем напълно да обясним. Ама че работа, а?
| |
|
аз пък те поздравявам с .
За тоя сто процента няма никакво значение и Бог, и науката.
Бог да простит попа Станка, кой ми даде книга, та се поучих.
| |
|
е абсолютно ненормален. Чудя се откъде ги намират такива перковци.
Но Бог е велик и си знае работата.
| |
|
А бог дали е открил нуката?
| |
|
що не Го попиташ?
| |
|
точен въпрос!
| |
|
Да, въпросът е наистина точен. Само че не осъзнаваш колко е точен всъщност. Измисленият еврейски "Бог" е толкова глупаво сътворен от хората, че в него липсва дори елементарна логика, да не говорим пък за "научност".
| |
Тема
|
Re: Открила ли е науката Бог?
[re: cslewis]
|
|
Автор |
lncg () |
Публикувано | 20.11.07 23:54 |
|
Науката никога не може да открие това, което е сътворило света, защото То е както вътре в света, но така и извън света, а науката борави само с нещата вътре в света
А за безкрайността си прав, тя кара математици и физици да се замислят и да проникват с ума си в тази безкрайност, която съществува дори между най-малките числа. Това променя съзнанието на човека. Виждаш, че в това най-малкото може да се съдържа една безкрайност....и ума ти спира...
Човек само с помощта на ума и чрез отиване отвъд него може да постигне Бог/Твореца, но не и с научни средства, опити и изчисления. Самите учени го знаят, но продължават да търсят максималното приближение. То е като наркотик...
| |
|
Аркадаш, не знаеш на кого го казваш това!
| |
Тема
|
Re: Открила ли е науката Бог?
[re: cslewis]
|
|
Автор |
lncg () |
Публикувано | 21.11.07 00:19 |
|
Пред безкрайно малкото и безкрайно голямото, които са еднакво безкрайни :)))) умът спира. Затова все повече математици и физици ще откриват какво е Бог, но не с научни средства, нито с помощта на религията, а в себе си.
Редактирано от lncg на 21.11.07 00:20.
| |
|
Страници по тази тема: 1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | 9 | 10 | 11 | 12 | 13 | 14 | 15 | 16 | (покажи всички)
|
|
|