Клубове Дир.бг
powered by diri.bg
търси в Клубове diri.bg Разширено търсене

Вход
Име
Парола

Клубове
Dir.bg
Взаимопомощ
Горещи теми
Компютри и Интернет
Контакти
Култура и изкуство
Политика, Свят
Спорт
Техника
Градове
Религия и мистика
Фен клубове
Хоби, Развлечения
Общества
Я, архивите са живи
Клубове Дирене Регистрация Кой е тук Въпроси Списък Купувам / Продавам 23:56 16.07.25 
Религия и мистика
   >> Религия
*Кратък преглед

Страници по тази тема: 1 | 2 | 3 | (покажи всички)
Тема Къде ?  
АвторXXXX (Нерегистриран)
Публикувано19.11.07 14:54

Към кого да се обърна за помощ ,ако към мен и близките ми са отправени заплахи от страна на ръководители на секта да ни убият. Опитахме в МВР привикаха ги и оттогава живота ни е ад. Обърнахме се към църквата - отговориха че , всеки е свободен да избира религията си ........и си носи кръста за това.

Тема Re: Къде ?нови [re: XXXX]  
Автор Last RomanМодератор (PRAEFECTUS URBI)
Публикувано19.11.07 15:42

наеми си охрана да те пази.

Facta, non verba!

Автор blue.ice (апологет)
Публикувано19.11.07 16:39

За коя секта става въпрос, защото това е първият случай за който чувам в България. Дай по-конкретна инфо за какво става въпрос.

Автор бeзпътeн (обективен)
Публикувано19.11.07 21:52

Би ли уточнил за коя секта става въпрос? Спомени и имена! Нека за въпросните идиоти се разбере публично що за лицемерни позьори и лайнари са. Такива заслужават най-малкото да им бъде закрита сектата и да им се отнеме цялото имущество (ако е вярно това, което пишеш).

Тема Re: Къде ?нови [re: бeзпътeн]  
Автор мaя1 (Антихрист)
Публикувано19.11.07 23:36

Здравейте.Ще се опитам да помогна ,защото съм магистър по право все пак.Ако някой те заплашва,имаш право да подадеш жалба срещу него ,като не е необходимо да квалифицираш деянието правно,а просто да опишеш какво ти се е случило.Заканата е престъпление по НК/мисля,че чл. 143 или 144/,но е добре да имаш свидетели.Това е в общи линии.Само кажи какво стана след като се оплакахте?Какви мерки бяха предприети?Привикаха ги и какво?И в какво се изразява тоя ад,за който говориш?Някакви конкретни действия?

Когато се откъсне тревичка ,цялата Вселена потръпва.

Редактирано от мaя1 на 19.11.07 23:38.

Автор athame (бродница)
Публикувано19.11.07 23:45

Прати им от ония с дебелите вратове.

Автор Kalomain (търсеща)
Публикувано20.11.07 17:24

Първата ми идея беше да вдигнеш шум по медиите, но после се сетих, че това може да ти създаде проблеми. Все пак си мисля, че тези хора се боят от публичност.

Тема Re: Къде ?нови [re: мaя1]  
АвторXXXX (Нерегистриран)
Публикувано21.11.07 09:07

Благодаря ! Не мисля да си разказвам нещата ,но за съжаление е вярно.Търсейки помощ и споделяйки проблема си нещата се задълбочиха още по вече.Полицията сведе мерките си само до това да ги привика и предупреди.Става въпрос за детето ми ,което се е забъркало с тях и в резултат на опитите ни да го откъснем от тях следват тези заплахи.Скандали са ставали и в блока който живеем ,но повярвайте никой няма тръгне да свидетелства .

Автор blue.ice (апологет)
Публикувано21.11.07 15:46

Става въпрос за детето ми ,което се е забъркало с тях и в резултат на опитите ни да го откъснем от тях следват тези заплахи.

A въпросното дете на колко години е? Защото вече усещам, че тук става въпрос за истерията и параноята на някой родител, който не може да се примери, че пълнолетното му вече дете (примерно на 20) е избрало да посещава някоя "секта". Такива параноични твърдения съм чувал много. Аз посещавам евангелска църкава (т.нар. "секта" от обществото) от 14 години. Запознат съм с евангелисткото движение в България и мога да кажа, че до момента няма нито един случай на издевателство или насилие в България от т.нар. секти. Винаги когато се вдигне пара, става въпрос за някой родител, който истерясва защото не може да приеме правото на избор на вяра на пълнолетното си вече дете.
Помислете само, цялото общество в България, власт, институции, медии са настроени срещу "сектите" (правилния термин е нетрадиционни вероизповедания). Ако наистина имаше извършени престъпления от тях, защо никой не е осъден или поне обвинен.
Напротив, бил съм свидетел на много случаи на насилие от страна на родители, които упражняват психически тормоз над пълнолетните си деца, заплашват ги, че ще ги изхвърлят от вкъщи, лишат от наследство, дори физическо насилие, ако не спрат да ходят във въпросната "секта". А това си е чисто нарушаване на човешките права и домашно насилие. всеки има право да избира своята вяра стига да не пречи на другитe.
Затова помолих за подробности, защото искам да разбера за какво става въпрос и да помогна ако мога.

<P ID="edit"><FONT class="small"><EM>Редактирано от blue.ice на 21.11.07 15:49.</EM></FONT></P>

Редактирано от blue.ice на 21.11.07 15:51.

Тема Re: Къде ?нови [re: blue.ice]  
Автор Last RomanМодератор (PRAEFECTUS URBI)
Публикувано21.11.07 15:51

сек/с/тант, значи? Това е по-пагубно и от наркотиците.

Facta, non verba!

Страници по тази тема: 1 | 2 | 3 | (покажи всички)
*Кратък преглед
Клуб :  

Clubs.dir.bg е форум за дискусии. Dir.bg не носи отговорност за съдържанието и достоверността на публикуваните в дискусиите материали.

Никаква част от съдържанието на тази страница не може да бъде репродуцирана, записвана или предавана под каквато и да е форма или по какъвто и да е повод без писменото съгласие на Dir.bg
За Забележки, коментари и предложения ползвайте формата за Обратна връзка | Мобилна версия | Потребителско споразумение
© 2006-2025 Dir.bg Всички права запазени.