Клубове Дир.бг
powered by diri.bg
търси в Клубове diri.bg Разширено търсене

Вход
Име
Парола

Клубове
Dir.bg
Взаимопомощ
Горещи теми
Компютри и Интернет
Контакти
Култура и изкуство
Политика, Свят
Спорт
Техника
Градове
Религия и мистика
Фен клубове
Хоби, Развлечения
Общества
Я, архивите са живи
Клубове Дирене Регистрация Кой е тук Въпроси Списък Купувам / Продавам 00:05 17.07.25 
Религия и мистика
   >> Религия
*Кратък преглед

Страници по тази тема: 1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | (покажи всички)
Тема Папата не е чел Библиятанови  
Автор бeзпътeн (обективен)
Публикувано17.11.07 03:38

Тема Re: Папата не е чел Библията [re: бeзпътeн]  
Автор мaя1 (Антихрист)
Публикувано17.11.07 12:13

Здравей,безпътен;много интересно филмче.Аз нали все повтарям,че вярващите изобщо не познават Библията,защото ако я познаваха,просто нямаше да са вярващи.Не мога да си обясня как разумно,човешко същество може да чете за ужасните,кървави дела на еврейския Бог,за ужасните му,антисоциални закони и да продължава да му се прекланя и да дрънка за Любов.Вярващите настояват ,че цялата Библия е свещена и боговдъхновена и затова не могат да избират каквото има хересва от нея,а другото да отхвърлят/като напр.Второзаконие/.Впрочем,те така правят за да избягат от истината за кървавия,жесток и човеконенанивестен еврейски Бог.Безпътен,ако на тоя свят наистина има дявол,аз съм уверена,че еврейският Бог е негово творение.
Ще попитам пак:защо т.нар. вярващи се крият по дупките, дрънкат си глупости по техните клубове и гонят всеки,който им покаже какво всъщност представлява тяхната религия?Защо досега никой не е отговорил на нито един конкретен въпрос от историческо естество ?Защо не кажат как е възможно още да са фанатици на религия взела милиони човешки жертви,религия,която се оказа чумата на тоя свят?Попитах ги дали знаят,е:
-/Наказанията,които християните са си налагали един другиму заради ерес или друго провинение ,са много по-жестоки и са взели много повече жертви отколкото т.нар. гонения на езическите императори?
-/Християнството е взело милини жертви,а религиозните войни между християни са много по-кървави от тези между представители на различни религии?
-/Св.Константин е избил собствените си роднини,но въпреки всичко е пръв между светците?
Това е само малка част от въпросите,на които не получих смислен отговор.Когато попитам,получавам предупреждения за това как ще горя в ада и любов с пяна на уста.Честно казано,ако аз бях вярваща,щеше да ме е срам да се крия като хлебарка и да не отговарям на въпроси свързани с вярата ми.За "щастие" християнинът няма чуство като срам или качества като достойнство,защото е най-жалкото ,страхливо,озлобено и неразумно същество на тоя свят.Със здраве.

Когато се откъсне тревичка ,цялата Вселена потръпва.

Тема Re: Папата не е чел Библиятанови [re: мaя1]  
Публикувано17.11.07 14:39

Ристиените в пребладаващата си част са малоумни, затова и няма какво да се чудиш.

Това, че Библията е доста извратено четиво (а най-извратена е претенцията на това четиво, че е "свещено"), обяснява и защо много от съвременните пламенни ристиени са психично болни отрепки. Нормално е едно четиво, пълно с толкова фъшкии, да поразява психиката на идиотите, които му вярват сляпо.

Мисля, че е дълг на всеки съзнателен човек да работи за изкореняването на масовото разпространяване на подобни психични разстройства (каквито са религиозните вярвания, особено ристиенските).

Тема Re: Папата не е чел Библиятанови [re: бeзпътeн]  
Автор мaя1 (Антихрист)
Публикувано17.11.07 15:08

Да,съгласна съм с теб,но с едно уточнение.Не Библията е извратена,тя просто отразява извратените вярвания на евреите ,тяхната история и култура,антисоциалното им поведение-плод на религиозния им фанатизъм.В Библията има и много ценни мисли и общочовешки въпроси,но това не я прави някакво Свещено писание.Тя е "свещена",колкото и всяка друга историческо-религиозно-философска книга.Друг е въпросът дали Библията поразява псииката на четящите я или те просто са си поразени и затова фанатизмът им допада?Факт е,че религиозните не познават Библията и дрънкат безброй глупости;факт е,че всеки от тях се е хванал за ония цитати,които са му удобни и отговарят на желанията му.Аз често съм давала пример с оня малоумник Елисей,който "заповядал" на мечките да разскъсат десетки деца,защото те му се подигравали с плешивостта.Тоя същият Елисей е на голяма почит от християните,както и много други озлобени хорица,въобразили си,че са Божии пратеници.Пророческата мания винаги е била много често срещана сред религиозните;и сега се намират разни "чудотворци" и "пророци" особено сред протестанттите обсебени от идеята за "дарбите на Светия дух".
Да,прав си,наш дълг е да работим неуморно и с всички сили за изкореняването на тая чума-религията.
П.П. Преди малко гледах по телевизията предаване за различни вируси и епидемиите причинявани от тях.Имаше едно детенце,красиво като слънчице,което беше поразено от вируса.Седеше напълно парализирано и с увреден мозък,с празен и безжизнен поглед.За няколко часа от силно и жизнено детенце,се е превърнало в жив труп.Та,питам аз:кой прати този вирус?Кой позволи това да стане?Къде е Господ и великата му милост?
Знам:ще кажат,че раят ще компенсира всичко.О,не,раят не може нищо да компенсира.Страданието не може да се изтрие;никаква райска награда не може да компенсира това парализирано,увредено дете и болката на родителите му.Но докато някои се надяват на рая и не вършат нищо за доброто тук и сега,докато религиите избуяват върху торта на болката ,страданието и невежеството,светът ще бъде такъв.А представи си,ако цялата енергия на човечеството похабена в религиозен фанатизъм,омраза и нетърпимост,беше насочена към образование,медицина,изобщо към науката ;ако тя беше вложена в добро,в общия труд на всички без разлика на религиите...в какъв свят щяхме да живеем тогава!Ако нямаше Инквизиция,а сега талибани,джихад,атентати и пр?Какви лозунги щяха да издигнат политиците ,за да накарат някого да избива десетки други хора?Религиозни?Расови?
Със здраве.

Когато се откъсне тревичка ,цялата Вселена потръпва.

Публикувано17.11.07 16:41

Конкретно за нещастното детенце и за милионите (не, милиардите) страдащи по света. Питаш кой е позволил това да се случи - има си съвсем ясни отговори за страданието на всеки човек, за всеки конкретен вид страдание, но тези отговори не могат да бъдат търсени в религиите (напр. в лайняни четива като Библията). Не, тези отговори ги дава науката.

Причините за страданието, за глада, болестите, насилието, потисничествата и т.н. се разбират при обективно вникване в нещата; решенията на такива проблеми са предмет на различни науки. За всяко от тези неща си има съвсем нормален и научно обоснован отговор, но почнем ли да питаме някакъв идиотски измислен "Бог" за това, започват и безкрайните лутания и обърквания и спекулации... Които до нищо добро не водят.

Защо боледува детенцето? Ами защото е болно, много просто, защото някакъв конкретен вирус по някакъв начин е завладял тялото му. Работа на науката е да помогне да се сведат до минимум такива случаи, да работи за здравето на хората и да предпазва от заболявания. А какво може да свърши религията и фалшивите "богове"? Нищо.

Ето ти много прости отговори на въпросите, които те мъчат.

Автор пpocтo1чoвek (разпътник)
Публикувано17.11.07 22:58

Ти явно не си християнин, а видимо не демонстрираш трезво мислене и зрялост, нито пък особено стабилно психично здраве. Вгледай се в себе си и ще откриеш необходимото доказателство, че далеч не е Библията и вярата в Христа причината за психичната нестабилност и откровеното говорене на безумици. Хайде прочети, какво си написл. Вложи рефлексия и се опитай да намериш смисъл в думите си, все едно си страничен човек.

"Не, тези отговори ги дава науката."

Не знам, какво знаеш за науката, но очевидно не много или по-малко отколкото си мислиш. Науката не дава отговори на много въпроси и което може да ти прозвучи невероятно на много въпроси няма как да даде отговор. Разсъди така: имаш множество от отговори и множество от въпроси. Отговорите са краен брой, като всичко което може да побере твойта и мойта глава, а въпросите безкраен. Сега как си представяш биекцията между двете множества...

Редактирано от пpocтo1чoвek на 17.11.07 23:03.

Автор blue.ice (апологет)
Публикувано17.11.07 23:21

Скъпа Мая, отговор на твоите въпроси ние християните имаме, но ти явно не си правиш труда да ги разбереш. Ще ти цитирам един свой постинг по темата за злото:

Колкото повече чета и слушам подобни мнения, толкова по-убеден ставам във вярата си, защото виждам ограничеността на мисленето на тези, които оспорват съществуването на Бог. Аз много подробно съм изследвал всички теории против християнството (затова и съм се кръсти апологет). И нито една от тях не ме е накарала да се усъмня във вярата си.

Основният аргумент използван е тук е : "В света има зло, следователно Бог не същесвтвува. Ако имаше добър Бог, Той не би допуснал злото."

Това е много стар аргумент, често използван. Темата е много обширна. Накратко злото съществува поради три основни неща:
1. Бог ни е дал свободна воля, а това включва и свободата да не живеем по неговите заповеди, да следваме злото и създадем един свят движен от злото и далеч от Божиите стандарти. Ако Бог би се намесил за да ни спре, то Той би ограничил нашата свободна воля.
2. Бог е праведен съдия и наказва греха. Част от злините в този свят са наказание за греховете на хората.
3. След като се обърнем към Бог, приемем христовата жертва и станем негови деца, основната цел на Бог не е да ни даде щастлив и безметежен живот ТУК НА ЗЕМЯТА. Основната му цел е да ни промени, изгради като духовни създания, които са напълно наясно със силата на злото, на които никога повече няма да им хрумне да се отклонят след злото и да се разбунтуват срещу Бога. Т.е. основната цел на нашият кратък живот тук на земята е да ни подготви за живота ВЪВ ВЕЧНОСТТА. А част от тази подготовка са трудностите и изпитанията, които Бог допуска за да утвърди вярата ни и да ни изгради. Задай си въпроса: ЗАЩО ВЯРВАМ В БОГА? ЗА ДА НЕ ОТИДА В АДА? ЗАЩОТО МЕ ПАЗИ И МЕ БЛАГОСЛАВЯ? ИЛИ ЗАЩОТО ГО ОБИЧАМ

АКО ДНЕС БОГ ТИ ВЗЕМЕ ВСИЧКО И СПРЕ ДА ТЕ БЛАГОСЛАВЯ ЩЕ МУ СЛУЖИШ ЛИ?

Що се касае за Божия план, Бог не е планирал злото. Той е всезнаещ и знае и злото, което има да се случи, но не защото Той иска това зло да се случи. Злото е резултат от свободната воля. Но въпреки това Бог е предвидил начин за спасение от злото и от нас зависи дали ще го приемем или не. Понякога е трудно да разберем онова, което Бог цели, но знам, че ако сме с Него всичко съдейства за добро. Може би не тук на земята за някои, но кой ви е обещал щастлив и безгрижен земен живот.

17 Защото, ако и да не цъфти смоковницата, Нито да има плод по лозите, Трудът на маслината да се осуети, И нивите да не дадат храна, Стадото да се отсече от оградата, И да няма говеда в оборите,
18 Пак аз ще се веселя в Господа, Ще се радвам в Бога на спасението си.
19 Иеова Господ е силата ми; Той прави нозете ми като нозете на елените, И ще ме направи да ходя по височините си. За първия певец върху струнните ми инструменти. (Авакум 3)

А що се касае до злия Бог на Стария Завет, акво зло точно виждаш там. Дай конкретен пример. Не забравяй, че Бог освен любов е и ПРАВЕДЕН СЪДИЯ, КОЙТО НАКАЗВА ВСЕКИ ГРЯХ. Грехът заслужава своето наказание и нищо ненормално няма в това. Ние не отричаме Второзаконие. Но понеже Бог обича хората Той прати своя син да понесе нашето наказание и затова днес не прилагаме наказанията на закона. Но за тези които не приемат Исус наказанието остава с пълна сила.

26 Защото, ако съгрешаваме самоволно, след като сме познали истината, не остава вече жертва за грехове,
27 но едно страшно очакване на съд и едно огнено негодуване, което ще изпояде противниците.
28 Някой, който е престъпил Моисеевия закон, умира безпощадно при думата на двама или трима свидетели;
29 тогава колко по-тежко наказание, мислите, ще заслужи оня, който е потъпкал Божия Син, и е счел за просто нещо проляната при завета кръв, с която е осветен, и е оскърбил Духа на благодатта?
30 Защото познаваме Този, Който е рекъл: "На Мене принадлежи възмездието, Аз ще сторя въздаяние"; и пак: "Господ ще съди людете Си".
31 Страшно е да падне човек в ръцете на живия Бог.
(Евреи 10)

Ta отговор на въпросите си ще получиш след смъртта си, но с това опредление антихрист, май няма много да ти хареса отговора

Тема Re: Папата не е чел Библиятанови [re: пpocтo1чoвek]  
Публикувано18.11.07 04:12

Точно. Дава ги науката. Което означава - ако не ги дава днес, може да ги даде и ще ги даде в по-близко или по-далечно бъдеще.

А сега ти ми дай пример на въпрос относно някакъв тип човешко страдание, на който да не може да бъде даден адекватен, практически приложим и полезен отговор от страна на науката. Под да "не може" имам предвид да е невъзможно. Можеш ли да дадеш такъв въпрос?

Тема Re: Папата не е чел Библиятанови [re: blue.ice]  
Публикувано18.11.07 04:15

Щом този "Бог" не бил "планирал" "злото", ама "злото" се появило, то за какъв изобщо "план" може да става дума? Не усещаш ли как си противоречиш? А уж се имаш за "интелигентен" човечец, медик, поднесе ми дори и в съседната тема някакво IQ като вид "аргумент".

Автор blue.ice (апологет)
Публикувано18.11.07 11:01

Божият план за спасението. Бог не планира злото. Но като всезнаещ и тъй като е извън времето и пространството, Бог е предвидил злото, което ще се случи и затова е изработил своя план за спасението на хората. Така че Божият план включва предвиждане на злото, което ще се случи заради паданетието на хората, не че Бог го иска, Той го вижда в бъдещето и след това изработва своя план за спасение и намеса.

Страници по тази тема: 1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | (покажи всички)
*Кратък преглед
Клуб :  

Clubs.dir.bg е форум за дискусии. Dir.bg не носи отговорност за съдържанието и достоверността на публикуваните в дискусиите материали.

Никаква част от съдържанието на тази страница не може да бъде репродуцирана, записвана или предавана под каквато и да е форма или по какъвто и да е повод без писменото съгласие на Dir.bg
За Забележки, коментари и предложения ползвайте формата за Обратна връзка | Мобилна версия | Потребителско споразумение
© 2006-2025 Dir.bg Всички права запазени.