Клубове Дир.бг
powered by diri.bg
търси в Клубове diri.bg Разширено търсене

Вход
Име
Парола

Клубове
Dir.bg
Взаимопомощ
Горещи теми
Компютри и Интернет
Контакти
Култура и изкуство
Политика, Свят
Спорт
Техника
Градове
Религия и мистика
Фен клубове
Хоби, Развлечения
Общества
Я, архивите са живи
Клубове Дирене Регистрация Кой е тук Въпроси Списък Купувам / Продавам 12:04 14.07.25 
Религия и мистика
   >> Религия
*Кратък преглед

Страници по тази тема: 1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | 9 | 10 | 11 | (покажи всички)
Тема Жертвите на християнството или Сатаниада !  
Автор мaя1 (Антихрист)
Публикувано14.10.07 17:35

Здравейте.След като бях изгонена от клуб християнство,нищо не ми пречи тук свободно да изказвам мнение за религиите и в частност -християнството.Милите,милосърдни и дълготърпеливи християни не издържаха на милосърдието и дълготърпението ,което ги напъва отвътре и ми наложиха бан,заради това,че имам мнение разобличаващо ги като лицемери и псевдохристияни и защото смея да твърдя,че еврейският морал е една от причините за злото в тоя нещастен свят.Не съм нарушила нито едно от правила на форума:не съм ползвала вулгарни изрази,не съм ползвала свободата на словото ,за да наврвдя някому.Просто изказвах мнения,които едно към едно се покриват с мненията на много велики личности и на самата Библия. /Но,какво да се чудя-Тандейл е бил изгорен на клада ,защото е превел Библията на достъпен английски./ Много от т.нар. християни са вулгарни,цинични,сипят обиди на лична основа и въпреки това нямат бан ;това се нарича двоен стандарт и еврейски морал.Но-толкова по темата за бан-а.
Искам да поговорим за жертвите на християнството,за ония милиони хора убити с огън и меч,подлагани на ужасни мъчения и преживели нечувани зверства,само защото са били нарочени за еретици,дяволски слуги и пр.Знаем,че до идването на християнството светът не е познавал подобна омраза,подобен фанатизъм и невежество.Често съм давала пример с Александрийската библиотека/останалото от нея/ която 10 години след налагето на християнството като официална религия,единствена религия,бива унищожена,опожарена от тълпа фанатизирани християни.Безвъзвратно са унищожени хиляди безценни свитъци,хиляди години човешка култура.Но,не само това:разграбени са езическите храмове-една от причините имп.Константин да въведе християнството ,е да ограби несметните съкровища на тези храмове.Разрушени са обществени бани,като свърталища на разврата,тоест на Дявола;голотата се превръща в грях,хигиената също.Настъпват векове на мракобесие,фанатизъм,омраза...Всеки напредничав ум е анатемосван и унищожаван физически.Наука,изкуство-всичко става слуга на Църквата.Всеки отклонил се отива на кладата.Спомнете си Джордано Бруно-един от най-светлите умове на човечеството.Седем години в тъмница,без нито веднъж да се огъне.Мъчения,молби,увещания-нищо не може да го накара да се отрече от истината.Когато произнасят смъртната му присъда чрез изгаряне жив на клада/най-ужасната/ той казва:
"Изглежда вие произнасяте тази присъда с повече страх,отколкото аз я приема!"
Сега там където е горяла кладата,има паметна плоча-на площада на цветята в Рим.
Но убийствата не се ограничават само до езичници и еретици.Напротив,Църквата унищожава и онези християни,които си позволяват да заклеймят зверствата и да оспорят решенията на Църквата.Спомнете си Савонарола!
Най-масовите убийства обаче си остават тези между християни.В периода на реформацията можем да прочетем за безброй жестокости и кланета,но когато протестанството се налага,то възприема подхода и методите на своя родител-католицизма.Може да се каже,че го надминава в усърдието по издирване на еретици,дяволски слуги,вещици и пр.
"Милосърдието" на християните се излива и върху главите на индианците от Новия свят-Америка.Ужасни кланета,грабежи,издевателства.Някои учени изчислкяват жертвите на християнството на 20 милиона-по един за всеки век християнство.Вероятно са повече.Същите тези учени смятат ,че християните убити от езичници в първите векове е не повече от няколко хиляди.
И така.Ако се съобразим с простата математика,християнството отстъпва само на фашизма по жестокост и човеконенавист.Но и германските войници са се смятатали за християни.Това пишело и на коланите им.
Смятам,че християнството трябва да бъде осъдено от света заради жестокостите и кланетата,заради омразата и фанатизма,които пръска като зараза под формата на религиозност.Много знайни и незнайни хора са заклеймявали религиозния фанатизъм,но днес е време християнството да отиде на съд,истински съд-с прокурори,съдии,адвокати,макар че то е избивало без съд и присъда.Защото,по какво се познава надеждността на едно учение,ако не по резултатите?Ад,рай,възкресение...това е недоказуемо.Но убийствата са,жертвита са,кладите са!
Със здраве!

Когато се откъсне тревичка ,цялата Вселена потръпва.

Тема Re: Жертвите на християнството или Сатаниада ! [re: мaя1]  
Автор Troika (практикуващ)
Публикувано14.10.07 22:28

Аз те подкрепям! Християнството се е отклонило драстично от Христос веднага щом си е заминал от този свят. Лицемерието, страха и др. такива методи не ми харесват. То осъждане не искам, ама все пак, ако имаш такова минало в Учението си, знаех фактите, щях най-малкото да се замисля какво правя в такава общност. Може би християните се надяват, че са по-добри от тези които са били преди 100, 200, 1000г и са се наричали християни. Според мен независимо в кой век и кога, всичко е отклонение. Естествено, нищо не искам да кажа за хората, които са надскочили религиозните норми, закони и са били в директен екстаз с БОГ. Светците са над религията.
Макар, че може би точно такова нещо им е трябвало на хората едно време, ако нямаше пазар (търсене), нямаше и да се случи това да се разпространи толкова много тази религия.

Тема Re: Жертвите на християнството или Сатаниада ! [re: Troika]  
Автор мaя1 (Антихрист)
Публикувано15.10.07 12:56

Тройка,повдигаш интересни въпроси-като тези за търсенето и предлагането и за християнството като религията на тълпата,на слабите ,лицемерните и страхливите.Факт е,че всяка светла идея се изопачава до неузнаваемост щом папедне в мръсните ръце на невежата тълпа,щом стане достояние на мнозинството.От там нататък това мнозинство я прекроява по свой образ и подобие и я обработва по начин,че да стане годна за консумация ,да послужи на нечий интерес:на богатия и силния-за да стане още по-силен и богат;на слабия и страхлиявия-за да стане още по-слаб.Получава се прекрасна симбиоза и всички са доволни.Бедният,защото му се казва ,че пред Бога всички са равни,а богатият ,защото Писанието казва:"Слуги,подчинявайте се на господарите си!"Бедният получава душевен оргазъм,когато вижда богатият навел смирено глава в храма/където той отива,за да направи добро впечатление на своите слуги/;после бедният се връща в мизерната си колиба,а богатият отива в своя палат и класовото неравенство си остава,но илюзията за бедняка,че и той е ценен в Божиите очи остава.Да,религията е опиум за народа.Религията не дава рецепта за справяне с бедността,защото религията вирее само върху торта на бедността и невежеството.Но тя дава илюзии,болкоуспокояващи,надежди,обещания...какво по-примамливо от това?
Със здраве!

Автор мaя1 (Антихрист)
Публикувано15.10.07 18:25

"Душите на малки деца на небето пребъдват в тъмнина, ако не са кръстени децата."

Ето това говорят т.нар. християни в задушевните си разговори.Ето това е "любовта" и "вярата" им в Господ.Ето така те виждат техния Бог-отмъстител и възмездител,съдник на малки деца.Но ако някой се изправи и им каже ,че това разсъждение е ужасно и богохулно,те го наричат безбожник,анатемосват го и го изхвърлят.Те говорят за поквара на човешката природа,първороден грях,вина и пр. драматични глупости,просто защото те са покварени и объркани от еврейския морал на разделението и нетърпимостта.Тяхната "вяра" е опасна за човечеството и самите тях;тя е донесла на света "не мир,а меч",безбройни жертви и ужасни страдания,а и днес се опитва да се налага по един или друг начин- с въвеждане на вероучение в училищата,с телевизионни предавания,печатни и др. издания.Поповете си отглеждат утрешните дарители,утрешните овце и зомбирани вярващи.Различни деноминации се борят за влияние под формата уж на религиозни спорове.Църквата постоянно дрънка за независимост от държавата,но търси помощта и,когато става дума за собствените и интереси.Вярващите не оставят правосъдието в ръцете на Господ,напротив:те се съдят за пари и имоти,точно както и най-големите безбожници."Вярата" им е на приказки;"любовта"им се изразява във взаимно анатемосване,в абсурдни писания,в куп безмислици и измислици.Недоказуемостта на твърденията за Бог,ад,рай и пр. е тяхната застраховка срещу евентуални критики и разумни доводи.Но,като заговорихме за съд и справедливост,в правото измама е,когато някои използва неверни/или недоказуеми/ твърдения за лична облага.И тук въпросът е защо Църквата се обогатява чрез недоказуеми,често абсурдни,твърдения,а не е съдена за измама?Не говорим за останалите и престъпления.
Със здраве!

Автор cslewis (ентусиаст)
Публикувано16.10.07 00:22

Много злоба и неприязън има в твоята собствена душа. Навместо да гледаш каква е вярата на другите, погледни първо себе си - каква е твоята вяра? Вярваш ли в Христос? Поканила ли си го в живота си да бъде твой личен спасител? Или само може да изливаш злоба и омраза по клубовете кой какъв е и какъв бил? Аз съм християнин, заради вярата ми в Христос, а не заради другите вярващи християни - ако ще целият свят да е покрит с лицемерни християни, които говорят едно, а вършат и мислят друго, аз пак искам да бъда истински, защото аз искам да бъда с моя Бог и това за мен е най-важното. А ти като изискваш от другите, истинска ли си, нима не си лицемерна като другите, като тези, които сочиш с пръст? Но както казах мен не ме интересува това, а ме интересува по-скоро аз да съм истински, за да мога да покажа истината за Исус на всички. А който иска да вярва, който иска да се обърне към Христос и да Го покани в живота си - това си е личен избор за всеки. Но този, който живее само в лъжи и лицемерие, му е много трудно да види истината, дори когато ще му избоде очите, защото неговото съзнание не е приспособено да търси истината.

Тема Re: Жертвите на християнството или Сатаниада ! [re: cslewis]  
Автор van_helsing (heavenly)
Публикувано16.10.07 01:11

Здравей, някога ти бях писал че ти вярвам за това че търсиш истината, не знам дали помниш, тогава ти обясних защо се държах така както не трябва, сега чета това което си написал и те разбирам, но едва ли другите ще те разберат, дано и ти си ме тазбрал защо съм бил такъв, по точно защо съм се правил на такъв какъвто не съм! Спомни си думите на Христос, че за чистите всичко е чисто, а за нечистите всичко е нечисто, дори и най святото нещо! Спомни си че когато съветваш някой 2-3 пъти в истината и той не иска да я приема , отърси калта от обущата си и продължавай напред, остави го, няма смисъл от губене на време в празни надежди че ще те разберат!
Дано си ме разбрал, не съм от тези които забравят стари събеседници, които търсят светлината, макар и по различен начин, но пътят ни е един, Христос!
Спомни си какво ти бях писал, не всички жертви си заслужават оправданието, а ти се жертваш много, затова те уважавам, не го крия от никой, но мисля че единствената жертва която има пълен смисъл е Христос!
Макар и от различни църкви имам уважение към тебе заради Единният ни Спасител, а тези които сеят вражда между различните църкви не са от Бога, невярващите им знаеш съдбата, няма смисъл от коментар........
Дали сега усещаш някаква промяна в мен не знам, по точно промяна няма, просто се представях за друг........

п.п. - помисли си защо ли не чета мненията на повечето тука и защо прочетох твоето?!

Редактирано от van_helsing на 16.10.07 01:14.

Тема Re: Жертвите на християнството или Сатаниада ! [re: cslewis]  
Автор Troika (практикуващ)
Публикувано16.10.07 18:27

Къде видяхте злоба. Само гледаме фактите. И фактите са каквито са. Примерно в мен няма осъждане и злоба срещу християните. Даже някой от най-добрите ми приятели са силно вярващи християни. Без малко да отида в Атон преди месец-два. И аз приемам Христос, но стоя далече от Църквата. Примерно Църквите имат собственост, не може да го отречеш, но какъв пример дават - че материалното е по-важно от духовното. И още примери и т.н. Е, ако ти не ги тълкуваш така нещата, си е твое виждане. Сигурно и инквизиция е нямало а сега аз съм Богохулник задето вообще пиша по този въпрос. То така е много лесно - ние сме добрите, другите са лошите. Лоши защото казват фактите. И сега няма да получа опрощение, ще ходя в Ада и т.н., нали. Христос Вас ще награди а мене няма. Чрез страх няма да ме убедиш в правото на твоята религия. Христос не е Ад, не е страх.

Публикувано16.10.07 19:16

сега аз съм Богохулник задето вообще пиша по този въпрос. - хехе, не се коси толкова, всеки си има мнение, това което си написал не те прави Богохулник, има доста истини, ако пишеш за църквата като институция си прав, тогава къде е Богохулството щом си в права посока?
Под "Църква" разбирай само чистата и Святата, която е от Бога и не е обвързана с никакви други институции, тази която е в сърцата на истинските вярващи, за жалост няма как да ти я посоча, защото тя не е като държавните църковни институции и разни секти...

Хайде да успокоим духовете........PEACE !

Авторlupo cativo (Нерегистриран)
Публикувано16.10.07 19:34

То така е много лесно - ние сме добрите, другите са лошите. Лоши защото казват фактите. И сега няма да получа опрощение, ще ходя в Ада и т.н., нали. Христос Вас ще награди а мене няма. Чрез страх няма да ме убедиш в правото на твоята религия. Христос не е Ад, не е страх.

Споко ,станахме тройка....

2000г и ...ниЩо не се е променило....
(не са мръднали и на ин4 от своите предрасъдъци)

Тема Re: Жертвите на християнството или Сатаниада ! [re: lupo cativo]  
Публикувано16.10.07 19:39

Споко ,станахме тройка....

2000г и ...ниЩо не се е променило....

(не са мръднали и на ин4 от своите предрасъдъци)
- какво са виновни чистите по сърце хора че има религиозни вандали?

Страници по тази тема: 1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | 9 | 10 | 11 | (покажи всички)
*Кратък преглед
Клуб :  

Clubs.dir.bg е форум за дискусии. Dir.bg не носи отговорност за съдържанието и достоверността на публикуваните в дискусиите материали.

Никаква част от съдържанието на тази страница не може да бъде репродуцирана, записвана или предавана под каквато и да е форма или по какъвто и да е повод без писменото съгласие на Dir.bg
За Забележки, коментари и предложения ползвайте формата за Обратна връзка | Мобилна версия | Потребителско споразумение
© 2006-2025 Dir.bg Всички права запазени.