Клубове Дир.бг
powered by diri.bg
търси в Клубове diri.bg Разширено търсене

Вход
Име
Парола

Клубове
Dir.bg
Взаимопомощ
Горещи теми
Компютри и Интернет
Контакти
Култура и изкуство
Политика, Свят
Спорт
Техника
Градове
Религия и мистика
Фен клубове
Хоби, Развлечения
Общества
Я, архивите са живи
Клубове Дирене Регистрация Кой е тук Въпроси Списък Купувам / Продавам 15:27 13.07.25 
Религия и мистика
   >> Религия
*Кратък преглед

Страници по тази тема: 1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | (покажи всички)
Тема Не на религията в училищенови  
Автор BlackWolf (ловец)
Публикувано13.03.07 16:01

Ако бъде учреден граждански комитет за борба срещу въвеждането на религията в училище, бихте ли се включили?

Питам съвсем конкретно, защото такъв комитет е нужен. Някакви идеи?

Добър лов на всеки по тези пътеки, Законът сега е със нас!

Тема Re: Не на религията в училищенови [re: BlackWolf]  
Автор xenox (елфът савин)
Публикувано13.03.07 16:06

след освобождението, до комунизма в българското училище е имало вероучение. разните му мюсюлмани, цигани, дъновисти и други идоти са си знаели мястото и всичко си е било наред.

дадохме ви малко свобода, вий се оляхте!

Автор cuddly ()
Публикувано13.03.07 16:10

ти ли ще го оглавиш комитета?

не разбирам защо толкова те мъчи тази вероятност от такъв предмет в учлищата.

в крайна сметка, може да е "история на религиите" или "морал и етика", не се знае точна каква форма и съдържание би било.

Автор пyнчo (Нерегистриран)
Публикувано13.03.07 17:43

Не, не бих се включил!

Включил съм се в комитет ЗА ВЪВЕЖДАНЕ НА РЕЛИГИЯТА КАТОЗАДЪЛЖИТЕЛЕН УЧЕБЕН ПРЕДМЕТ В НАЧАЛНИТЕ УЧИЛИЩА!
Засега спорове има само около броя часове седмично или съотношението вероучение/други важни предмети.

Естествено, изборът на религия е свободен и, според закона, ще се прави от родителите!

Тема Re: Не на религията в училищенови [re: пyнчo]  
Автор Last_Roman (PRAEFECTUS URBI)
Публикувано13.03.07 17:55

Никаква религия в училище като задължителен предмет. Освен че в България има свобода на вероизповеданията, в това число и свобода да не изповядваш никаква религия, няма смисъл да се размътват допълнително главите на младото поколение.

Facta, non verba!

Тема Re: Не на религията в училищенови [re: Last_Roman]  
Автор пyнчo (Първа резерва)
Публикувано13.03.07 18:57

Главите на младите ги мъти науката!От малки ни внушават вяра във всемогъществото на науката, а като пораснем разбираме, че науката и нейното недоносче-техниката не само не решават, а всъщност създават проблемите-парниковият ефект, например.

Помня от първи клас едно авторитетно звучащо на времето словосъчетание: "кръговрат на водата в природата". Много мило, че ми го обясниха отрано, но вече в природния кръговрат се върти само мръсна, отровена от науката и техниката вода...

А това, че са направили машини за филтриране и купувам вече водата за пиене, не ме топли никак!

А нещо толкова важно като Библията, трябваше на стари години да почна да сричам!
И да разбера, че времето е вече дошло, а аз го научавам последен!

Ще ми се да беше обратно!

Авторrнocтиk (Нерегистриран)
Публикувано13.03.07 19:52

Аз нямам нищо против да се учи религия.

Но за да се покаже истинската извратена същност на всички религии и заблудите, които сеят

Автор jaime14 (born free)
Публикувано13.03.07 23:18

Ne mislia che shte se vuvede religia v obshtestvenite uchilishta. Oshte poveche zadulzitelno.

Тема Re: Не на религията в училищенови [re: пyнчo]  
Автор BlackWolf (ловец)
Публикувано14.03.07 14:02

Е точно затова ще се направи комитет - за да се води борба срещу малоумниците, искащи да въведат религията в училище.

За Къдли: Не миличка, няма аз да го оглавя - нямам такова желание.

Тук има доста хора, които се изказват срещу религята. Хайде да направим нещо на дело, не само на думи!
Между другото, има ли други форуми, където се намират хора с подобни убеждения? Аз освен в Дир-а по други форуми не ходя.

Добър лов на всеки по тези пътеки, Законът сега е със нас!

Автор БoянlYl (магесник)
Публикувано14.03.07 15:17

Аз съм за да се учи нещо като религиознание но не за конкретна религиа а да се изучават религиите по принцип и как могат да манипулират хората

Когато повече хора са наясно с религиите и тяхното въздействие положително и отрицателно толкова по малко суеверни хора като християни и мюсюлмани ще има

Страници по тази тема: 1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | (покажи всички)
*Кратък преглед
Клуб :  

Clubs.dir.bg е форум за дискусии. Dir.bg не носи отговорност за съдържанието и достоверността на публикуваните в дискусиите материали.

Никаква част от съдържанието на тази страница не може да бъде репродуцирана, записвана или предавана под каквато и да е форма или по какъвто и да е повод без писменото съгласие на Dir.bg
За Забележки, коментари и предложения ползвайте формата за Обратна връзка | Мобилна версия | Потребителско споразумение
© 2006-2025 Dir.bg Всички права запазени.