Клубове Дир.бг
powered by diri.bg
търси в Клубове diri.bg Разширено търсене

Вход
Име
Парола

Клубове
Dir.bg
Взаимопомощ
Горещи теми
Компютри и Интернет
Контакти
Култура и изкуство
Политика, Свят
Спорт
Техника
Градове
Религия и мистика
Фен клубове
Хоби, Развлечения
Общества
Я, архивите са живи
Клубове Дирене Регистрация Кой е тук Въпроси Списък Купувам / Продавам 09:55 05.07.25 
Религия и мистика
   >> Религия
*Кратък преглед

Тема Как се става... светец?нови  
Автор ABe (разсеян)
Публикувано25.07.06 13:07

Моделите са три:
(които аз зная)

1 (а) Превеждаш Библията и разни църковни служебни помагала за тъпите попове на език, на който още не са преведени. И ставаш свети Седмочисленици. Ей ся, на 27-ми им е празникът. Честни труженици, макар и за кво ли. Ше взема да намеря някой език, на който още не е преведена библията и да видиш колко бързо ще ме канонизират.
1 (б) Измисляш азбуката, на която всякакви църкви да си превеждат "божиите" книги. Все някоя ще те обяви за светец. Може и приживе.

2. Казваш че имаш възражения спрямо християнството, бягаш от Мека в Медина, основаваш си нова религия и дори променяш летоброенето. Трэбва мноо да си грандоман, според мен.

3. Най-непривлекателният вариант: Приемаш християнството в страна, в която то не е популярно, и загиваш в мъки. После те канонизират. Тъпо, но си е постоянна практика за тая религия.

Такива ми ти работи.

Трудните неща ги правя с лекота, невъзможните малко ме забавят.
Бъдете високи!

Тема Re: Как се става... светец?нови [re: ABe]  
Автор valentinus (ученик)
Публикувано26.07.06 11:04

Има още един -
1. Живееш според Планинската проповед на Спасителя
2. Осъществяваш Ендура в действаща трансфигуристка Школа
3. Изживяваш трансмутация и трансфигурация и ...ставаш светия...

dei gloria intacta

Тема Молбанови [re: valentinus]  
Автор ABe (разсеян)
Публикувано26.07.06 15:17

1. Дай ми текста на Планинската проповед. Не зная коя се класифицира като такава.
2. Дефинирай "ендура", моля
3. Дефинирай "трансмутация" и "трансфигурация". Отново моля.

П.П. Знаеш ли етимологията на ника си? Както като твой ник, така и като човешко лично име?

Бъдете високи!

Редактирано от ABe на 26.07.06 15:19.

Тема Re: Молбанови [re: ABe]  
Публикувано26.07.06 16:00

1. гл. 5-7 от Евангелие на Матей - http://www.dveri.bg/bible/newtest.bg/1.htm
2.Едура: Пътят на разрушаване на егото, пътя на последната смърт чрез предаване на аза на Другият, на безсмъртния човек, на Христос в нас. Това е пътя на Йоанейският човек на Йоан), който “приготвя пътищата за своят Господ”. Това е практичното изпълнение на думите “Той”- небесният, другият човек – трябва да расте, а аз трябва да намалявам” аз трябва да умра, за да ивее в мен другият, небеснеят човек. Пътя на ендура е класическият път на всички времена. По този път падналият човек може - чрез пречистващия огън на една тотална жизнена промяна – да се издигне към своето истинско, безсмъртно същество и да се завърне при небесният си Баща. Пътя на човека през света на диалектиката е един живот който води към смъртта Ендура е едно доброволно умиране, което води към живот: “Който изгуби (даде) животът си заради Мене , той ще го намери”.
3.ТРАНСФИГУРАЦИЯ – Новораждането от Вода и Дух, на Дух, Душа и тяло, така както е описано в Евангелията. Това е процес, при който тленното се облича с нетленно; алхимичният процес, при който изчезва всичко несвещено, превръщайки се в свещено. Това е „трансмутацията на обикновените метали в злато”. Виж Алхимия
- Валентин на български е Здравко /от латинското valentia- здрав/а/е/ - или греша?

dei gloria intacta

Тема Благодаря за...нови [re: valentinus]  
Автор ABe (разсеян)
Публикувано26.07.06 16:33

бързия отговор и за обясненията.

"чрез предаване на аза на Другият, на безсмъртния човек, на Христос в нас" аз за себе си го тълкувам като "предаване на аза на доброто в нас". "Бъди добър" или "бъди висок". Може би звучи глупаво, но... съм стигнал до извода, че който може, трябва да помага на този, който не може. Било с хляб в ръката на гладния, било с уреждане на възможности за самореализация, било с обучение... Квото дойде.

Валентин(а) като име произхождя от древноримското фамилно име Valens, което означава в най-общ превод "могъщ", а буквално "този, който може".
Името идва от Русия по времето на нашето Възраждане.
Особено много се използва като женско име по времето на тукашния вариант на социализЪма. Хеле пък след първата космонавтка.
А, иначе, е привнесено от Зап. Европа от руски аристократски деца, които са се обучавали по времето на Петър Първи в Германия и Англия.

От същата латинска дума ти идват и "валенциите" и "валентността" в химията.

Лек ден и... наздраве!
(Ако в момента се пости, "наздравето" остава за след постите.)

П.П. Честити св. Седмочисленици! Те са ми гилдийните светци.

Бъдете високи!

Редактирано от ABe на 26.07.06 16:49.

Тема Re: Благодаря за... [re: ABe]  
Публикувано26.07.06 17:12

Да, така е - бъди ДОБЪР и бъди ВИСОК...само така ще можеш да съпреживееш Света и само така ще можеш да служиш на Същностите, които познаваш като хора...
Благодаря за наздравицата, но в нашата Школа не пием, не пушим, не ядем месо...и т.н

dei gloria intacta

*Кратък преглед
Клуб :  

Clubs.dir.bg е форум за дискусии. Dir.bg не носи отговорност за съдържанието и достоверността на публикуваните в дискусиите материали.

Никаква част от съдържанието на тази страница не може да бъде репродуцирана, записвана или предавана под каквато и да е форма или по какъвто и да е повод без писменото съгласие на Dir.bg
За Забележки, коментари и предложения ползвайте формата за Обратна връзка | Мобилна версия | Потребителско споразумение
© 2006-2025 Dir.bg Всички права запазени.