Клубове Дир.бг
powered by diri.bg
търси в Клубове diri.bg Разширено търсене

Вход
Име
Парола

Клубове
Dir.bg
Взаимопомощ
Горещи теми
Компютри и Интернет
Контакти
Култура и изкуство
Политика, Свят
Спорт
Техника
Градове
Религия и мистика
Фен клубове
Хоби, Развлечения
Общества
Я, архивите са живи
Клубове Дирене Регистрация Кой е тук Въпроси Списък Купувам / Продавам 01:35 11.07.25 
Религия и мистика
   >> Религия
*Кратък преглед

Страници по тази тема: 1 | 2 | (покажи всички)
Тема РЕЛИГИЯ? Ха-ха ха...нови  
Автор oros (ентусиаст)
Публикувано10.07.06 23:55

На неописуемо красив стол Тиамата седи спокойно и прави една гирлянда, огърлица от брилянти, но непознати за нас, с цветове, които, като държи и прехвърля, лъчите им се местят по цялата зала като живи сенки на цветя, феи и други форми на красиви живи същества.

ТИАМАТА
Гирляндата за земната царица, гирлянда, която ще побеждава не царства, а небесни престоли ще сваля от слънчевите игри на Боговете. С какво ли ме плашите вие, о, Богове? С вашия изгрев и залез? А мислите ли, че аз не зная тайната на вашата игра, с която плашите слабия човешки ум? Той не е вече слаб. Аз го втвърдих. Той сега е по-твърд от камък. Той вече роптае и има смелостта да вика против вас и да насочва оръжието си против вашите закони, о, Богове! Вие казвате, че нямате закони, че всички граници и ограничения са премахнати в свободния дух, а слагате за огледало безконечността. Та тази ваша безконечност не е ли закон, който най-много плаши свободния човешки разсъдък, не е ли ограничение!
Тази гирлянда е царица на моите хубости и изявена веднъж на човечеството, ще развали царствата, ще падне един път завинаги небето пред неговите крака и ще забрави за съществуването на Соланита, която отдавна изчезна от храмовете им!
(Отива, прикачва гирляндата на едно дърво и гледа Соланита.)
Колко си хубаво, о, слънчево дете! Нима мислиш, о, висше същество, че някога аз ще те пусна в света, след като ти едничка закриваш моята красота и блясък. Заради тебе никога не мога да си намеря мъж, но те ще те забравят. Те не знаят вече, че ти си същество дори, ами те наричат: светлина, слънце, разум, идея, усещане, любов... ха-ха, не! Така, добре е – дивните мои гирлянди! Нито един камък от моите пещи не може да заблести като твоите две нежни очи. Нито един метал не може да вземе цвета на твоята небесна косица. Нито един от моите земни цветове, от розата до лилията белоснежна, не може да изрази хубостта на твоите дивни ръце. А сега правя едно дивно цвете, лотос, но колко ли и той ще остане далече от тебе!
Тази гирлянда ще накара човечесвото да забрави един път завинаги съществуването на Соланита. А от нейния годеник Кришна не ме е страх вече. Той остана навеки бездушна статуя и под висшия мир. Така го вкамени моята нечута сладострастна милувка, която той погълна като море в устата си.
Едничката моя задача, откакто те скрих тук, е да накарам всеки да забрави за тебе, о, заспало слънчево дете. И успях. Забулих очите на човека с камъни, а тази гирлянда, която отразява седемте херувима и всички явни и скрити планети от нашия свят, съвършено ще им забули очите. И ще нарека всяко зърно от тази гирлянда със своето име: масонство, окултизъм, теософия, розенкройцерство, даоизъм, брахманизъм, будизъм... католицизъм, гностицизъм, протестанство, адвентизъм, ортодоксализъм... и много, и много, от които ще карат мировете да святкат пред очите на безсилния търсещ Соланита. И ще блестят тези винтообразни движения, и ще се доближават до нея, но никога няма да я видят. Даже няма и да подозират за съществуването и. Учители ще се явят, мъдреци, проповедници и основатели на религии, полубогове и богове, но за нея нищо няма да знаят, нито ще говорят даже. Това е силата на моята последна гирлянда.
(Гледа я жадно и пак брои зърната.) Окултизъм, теософия, християнство, херметизъм, кабала, даоизъм, будизъм, гностицизъм, масонство, розенкройцерство, магнетизъм, мистицизъм, материализъм, идеализъм, софизъм...
Вървете, вървете вече, о, сънни була, които блестите като слънца. За всичко говорете, разкривайте земи и полета, разкривайте слънца и планети, и движения космични – разкривайте Йерархии, Тронове, Ангели, Деви и Херувими – но за Соланита нито звук!
Ела Луцианта. Ти винаги си знаела къде за пръв път да оставеш моите изобретения. Иди и сега, това е върхът на изкуството ми и като се възкачиш на най-високия връх, разсей ги като падащи метеорити. Нека не остане кътче без зърно от тази гирлянда.

ЛУЦИАНТА
По върховете на Тибет и на Синай не приемат вече нищо, но аз ще се опитам по другите места.

ТИАМАТА
Не, аз мисля, че който види това, където и да е и какъвто и да е, ще я вземе – може ли да не я приеме, като вижда, че тя ще му донесе Царство Божие. Да, аз ви давам Царството Божие чрез тази гирлянда, та чрез него да забравите завинаги за Соланита и никъде да не говорите за нея – нито в мъдростта, нито в религията, нито в поезията!

ЛУЦИАНТА
Ах, каква е хубава! (Слага я на гърдите си.) Колко ми прилича! Аз ще я нося, както всички досега: ще облека най-хубави дрехи, на своята лебедова шийка ще я окача и ще тръгна от царство на царство, и така във всяка държава по едно зърно ще търкулна, нали?

ТИАМАТА
Да, да, драга Луцианта, окачи я така, колко е хубава!

(Луцианта я слага на врата си, оглежда се възхитително.)

ЛУЦИАНТА
Даоизъм, будизъм, християнство... Само твоят вечно подвижен ум може да изобрети това. Раскош, раскош! Ах, как ще ми е жал да я разпилявам.

ТИАМАТА
Именно, трябва да я разпилееш, за да не се събира вече зърно със зърно – успехът ми е така съвсем осигурен, защото (смее се) едни ще викат синьо е, други овално е, трети кръгло е ... ха-ха-ха!... и бързай да се върнеш, защото после ще ти дам гирляндата за природните и космичните закони... съвсем да ги омотае, ха-ха-ха! За атомите и молекулите, за химическото сродство, за физическото притегляне, закона за естествения подбор, победата на по-силния ... ха-ха-ха!...

ЛУЦИАНТА
Колко ми прилича! Колко е красива, как блести – така сега не приличам ли на царица на слънцата?

(Прощават се, Луцианта излиза.)

ТИАМАТА
Сега ми олекна на душата. Елате я намерете вече, о, вие, бедни същества земни! И вие, о, Богове, колкото искате слънца и луни правете, колкото искате факли небесни запалвайте да я търсите в мрака на бездънието, но никога не ще можете да я осветите – моята гирлянда ще забуля очите ви, защото за всичко ще се говори в нея – за Престола Божи даже, за всичките тайни на моя мир, но не за Соланита. Постигната е моята цел и сега светът е напълно в ръцете ми.

----------------------------------------------------------------------------------------

Това е част от драмата на ТОД - "Соланита и Кришна"

Тема Мировата Майка [re: oros]  
Автор oros (ентусиаст)
Публикувано11.07.06 09:26

Кой да произнесе Нейното име, на Нея, която няма име?
Наричат Я Тя - ДУШАТА НА ВСЕМИРА, Една за всички, МИРОВА СЪЩИНА.
Който е пред НЕЯ, познал е НЕЯ. Това се нарича "Посвещение".
А такива, съединили се с Върховната Истина имало Ги е и Техните имена кънтят през вековете, напук на всичкото зло по света. Има Ги и днес.
Те са били и са Нейни Пратеници и Нейни Изявители.
Цялата азиатска духовност и западен окултизъм от деветнадесети век насам са посредствени полета, неогрявани от лъча на НЕЯ - Голямата Майка на света.
Прочетете книжнината на Рудолф Щайнер, нямя да срещнете нито дума за МИРОВАТА МАЙКА на света.
Прехвърлете стотиците и хиляди беседи на Петър Дънов - никъде сред тях няма да намерите думата БОГИНЯ.
От Хималаите до Изгрева се носи тъга по нещо непостигнато. Проповедници и разпространители на смесица от науки и окултизъм, тези инициатори са самотници - Ергени, непознали Божествената Мирова Душа. За да станеш в Едно с НЕЯ, трябва да си като НЕЯ. Не може нещо да навлезе в другото, ако не е същото.
Затова "те" не говорят за НЕЯ, защото не Я познават.
"Звездата на Изток" е само този, който излиза от Нейната Жар и понася Нейната светлина и мъдрост над света.
52000 тома окултна литература има в лондонската библиотека - море от знания, стигащи само до мозъка.
А ДУШАТА спи и чака пробуждането Си в човека.
Автори и авторитети говорят за светове, в които НЕ СА.
Безброй са групите и общности, тайни и явни, всяка от които смятаща се, че е в единственото право, отричаща всички останали. Устата много знае, а Вечният Живот зове.
Световната магьосница Тиамата хвърля над човечеството бляскави гирлянди от илюзорни идеали и мами хората. Намерил някой едно такова зърно, провиква се от единия край на планетата - "Ето истината!" И втурват се тълпите натам, загубват един или пет века, дорде от другия край се обади нов глашатай и с ново учение ги привлече като пясъчни дюни, вечно менящи се под пустинния вятър:
"Херметизъм, масонство, кабализъм, розенкройцерство, окултизъм, теософия, таоизъм, будизъм, католицизъм, гностицизъм, протестанизъм, адвентизъм, ортодоксализъм, мистицизъм, идиализъм, материализъм, суфизъм, христианизъм, Зохар, Веди, Упанишади, Библии, Зен Авеста". Но нито дума за ДУШАТА.
"Из тибетските подземия, из пещерите на Нилгири, по храмове, факелни шествия, дворци и манастири" - ни дума за ДУШАТА.
"Учители ще се явяват, мъдреци, проповедници и основатели на религии, но за НЕЯ нищо няма да знаят, нито ще говорят даже".
"Вървете, вървете, о сънни забули, за всичко говорете, разкривайте слънца и планети и движения космични, разкривайте йерархии, тронове, ангели и херувими - но за ДУШАТА нито звук."
"И така във всяка държава по едно зърно ще търкулна, ще ги разпилея, за да не се срещнат зърно със зърно. Успехът ми така е съвсем осигурен, защото едни ще викат синьо е, други овално е, трети кръгло е.
После ще им дам гирляндата на природните и космични закони, съвсем да ги омотае. За атомите и молекулите, за химическото сродство, за физическото притегляне, за половия подбор, за победата на по-силния..."
Но не за ДУШАТА.

Тема Re: Мировата Майканови [re: oros]  
Автор oros (ентусиаст)
Публикувано11.07.06 17:14

Хайде да ви видя сега всезнайковци.
Някой без да ме познава ме нарече "тъпак". Друг пък се усъмни в литературните качества на драмите и ме препрати в клуб "Литература", за да може някой като него да ги оцени.
Тези неща ги пиша за истински търсещите, а останалите деца нека си играят с играчките, наречени Ислям, Християнство, Теософия, Окултизъм...

Чакам ви да вземете отношение, защото останалите теми стават смешни след тази.

ОРОС

Автор SamSirius (Sam I am)
Публикувано11.07.06 18:15

Първенството давах на Емира
преди да дойдеш Оросе прочут
спамеше ефира, без да спира
беше "много точен луд"

Второ място - за Метлата
флюбен в нея бях,
ала ти засенчи я горката
със гръмовния си смях

Трети беше Малахия,
от Библията станал луд
не издържала пустата чивия...
и като теб дошъл дотук

Като рекох за чивия,
сетих се за Жаровит
на всяко гърне мерудия
"творец" на лудоризми - даровит

Но тези луди веч са смешни,
отдалеч талантът ти блести
"деца сме ние" грешни
а Пръв сред лудите си ти!

Автор whitewolf (free)
Публикувано11.07.06 19:52

Мировата майка - майката на Миро..

Wolf I am,
Under the stars,
and under the blue sky I run.
And my spirits run with me.

Автор whitewolf (free)
Публикувано11.07.06 19:53

ее, споко бе, Хиерон Орос..

Wolf I am,
Under the stars,
and under the blue sky I run.
And my spirits run with me.

Тема Лудитенови [re: SamSirius]  
АвторЛyд №1 (Нерегистриран)
Публикувано11.07.06 19:56

Лудите

“Като калаени войници стари
в редици подравнени се редим;
ако пред строя някой изпревари,
“хванете лудия!” във хор крещим.
Едничката награда за такива
е глад, преследване и смърт на скот
или след време статуя красива
за чест на целия човешки род.

А колко често някоя идея
като девица чака свой жених!
Глупците все безумство виждат в нея,
“Почакай!” – казва и мъдрецът тих.
Но среща я един от тези луди,
които вярват в бъдния възход,
и млад живот в утробата и буди
за нас, за целия човешки род.

Видях пред мене Сен – Симон, пророка,
богат отпърво, после – задлъжнял,
зает да отстрани докрай порока,
да промени докрай живота цял.
Увлечен от започнатото дело,
уверен беше той, че сочи брод,
по който към успех да тръгне смело
след време целият човешки род.

И Фурие ни казва: “Тръгвай вече,
народе, и не стой презрян в калта!
Труди се във фаланги; надалече
сияе и очаква те целта.
След толкова нещастие земята
се свързва с грейналия небосвод –
сега за мир надеждата крилата
повежда целия човешки род.”

И Анфантен жената възвисява –
да бъде тя наравно със мъжа.
А вие казвате: “Напразна врява
на трима луди вярващи в лъжа.”
Но, господа, безумие нима е
да търсиш щастие за цял народ?
Велик е, който кара да мечтае
за радост целия човешки род!

Та кой откри Америка, кажете?
Безумец, луд, навсякъде осмян.
А кой създаде Бог за вековете?
Отново луд, на кръста прикован.
И слънцето в надоблачните сфери
ако прекъсне вечния си ход,
отново някой луд ще изнамери
светилник за целия човешки род.

Пиер-Жан Беранже

Автор evgenia_hristova (пристрастен)
Публикувано11.07.06 20:04

А ти до къде стигна с познанието и с преминаването в тези други непознати светове?

Можеш ли да сънуваш? (Не питам за нормалните сънища)

Тема Re: Мировата Майканови [re: SamSirius]  
Авторциниk (Нерегистриран)
Публикувано12.07.06 05:47

Идва с исляма Емира,
а да се гъзи не спира
на мюсюлмани манафи
без да взема масрафи.

Тука е и простата метла,
иска да я надупят в тила,
рязани пишки тя страстно лапа
и по клубовете неистово цапа.

Тука е и християнската малахия
мечтае си за една турска чекия
"словото" "Божие" горкият бълнува
и на собствената си глупост робува.

Що се отнася до Жаровит,
пада си човекът духовит,
цитати той постоянно напява,
но да разсмива хората успява!

АвторTpaвъл (Нерегистриран)
Публикувано12.07.06 10:21

"Хайде да ви видя сега всезнайковци.
Някой без да ме познава ме нарече "тъпак". Друг пък се усъмни в литературните качества на драмите и ме препрати в клуб "Литература", за да може някой като него да ги оцени.
Тези неща ги пиша за истински търсещите, а останалите деца нека си играят с играчките, наречени Ислям, Християнство, Теософия, Окултизъм...

Чакам ви да вземете отношение, защото останалите теми стават смешни след тази.

ОРОС"

Ами да ти го кажа директно - не струват така наречените "драми". За кого са предназначени те - за нас, да ги четем, или за тебе, да им се любуваш? Все едно, че ни показваш някакво оцапано с прясна боя, намачкано на топка платно и искаш да повярваме, че това е невероятна картина, защото си има всичко - и плат, и бои. Ами, да, страхотна ще е тази картина, ако сам се хвана да изпъна плата и да поомеша боите. И в края на краищата къде е твоята картина?

Страници по тази тема: 1 | 2 | (покажи всички)
*Кратък преглед
Клуб :  

Clubs.dir.bg е форум за дискусии. Dir.bg не носи отговорност за съдържанието и достоверността на публикуваните в дискусиите материали.

Никаква част от съдържанието на тази страница не може да бъде репродуцирана, записвана или предавана под каквато и да е форма или по какъвто и да е повод без писменото съгласие на Dir.bg
За Забележки, коментари и предложения ползвайте формата за Обратна връзка | Мобилна версия | Потребителско споразумение
© 2006-2025 Dir.bg Всички права запазени.