Клубове Дир.бг
powered by diri.bg
търси в Клубове diri.bg Разширено търсене

Вход
Име
Парола

Клубове
Dir.bg
Взаимопомощ
Горещи теми
Компютри и Интернет
Контакти
Култура и изкуство
Политика, Свят
Спорт
Техника
Градове
Религия и мистика
Фен клубове
Хоби, Развлечения
Общества
Я, архивите са живи
Клубове Дирене Регистрация Кой е тук Въпроси Списък Купувам / Продавам 23:45 06.07.25 
Религия и мистика
   >> Религия
*Кратък преглед

Страници по тази тема: 1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | 9 | 10 | 11 | 12 | 13 | 14 | (покажи всички)
Тема Къде е изчанченото на църкватанови  
Автор Darth_Vader™ (power)
Публикувано06.03.06 18:06

Ето какво казва един стар индиански шаман за църквата:
"На неделните богуслужения свещениците би трябвало да проповядват хумор наред със страхопочитанието. Представи си, че по време на богослужение в църквата влезе клоун и разсмее хората със шегите си, докато свещеникът от амвона проповядва словото божие. Той би повикал полицията и биха затворили веселия човек в лудницата. Сега знаеш защо не влизам във вашата църква. Защото на хората не им е позволено да се смеят вътре."

Good is a point of view.And the Jedi point of view is not the only valid one.

Тема Re: Къде е изчанченото на църкватанови [re: Darth_Vader™]  
Автор xenox (елфът савин)
Публикувано06.03.06 20:06

езичниците пак се обадиха!

все едно някой да каже, че не би отишъл на зъболекар, защото там не може да се смее! или че никога не би отишъл на тъжен филм, защото не може да се смее там!

ако на лекция в университета влезе клоун и разсмее аудиторията, ще го изгоним, също като от църквата. просто не му е там мястото! което не е причина този шаман да не стъпи на лекции, ако учи съответния предмет. нали така?
на църква се ходи, за да се служи на Бог, а не да се гледат клоонади. да се гледат клоонади се ходи в цирк.

тоя стар шаман е прекалил с пейота май!
май нещо на много оригинални се правите!? а!?

българин да се наричам...

Тема Re: Къде е изчанченото на църкватанови [re: xenox]  
Автор whitewolf (free)
Публикувано06.03.06 20:13

Християнството учи човека да живее в страх и страдание. Това се нарича жива мъка.

Wolf I am,
Under the stars,
and under the blue sky I run.
And my spirits run with me.

Авторrнocтиk (Нерегистриран)
Публикувано06.03.06 20:15

Развесели ме "на църква се ходи, за да се служи на Бог" На църква се ходи за какво ли не, но само не и да се служи на Бог

Автор whitewolf (free)
Публикувано06.03.06 20:17

Не съжалявам, обаче в университета човек се учи да мисли. А това, че на теб не ти е повлияло си е твой проблем. Нямам съмнение, че това е резултат от селната вера. В църквата никой не мисли и не иска да мисли. Че защо му е, то има бог за тая работа. Освен това в библията пише сичкооо..

Wolf I am,
Under the stars,

Тема Re: Къде е изчанченото на църкватанови [re: whitewolf]  
Авторrнocтиk (Нерегистриран)
Публикувано06.03.06 20:17

То да беше само християнството

Тема Re: Къде е изчанченото на църкватанови [re: rнocтиk]  
Автор whitewolf (free)
Публикувано06.03.06 20:21

е аз на xenox говорех, та затова..

Wolf I am,
Under the stars,

Публикувано06.03.06 20:38

нито живея в страх и страдание, нито ме познаваш, че да ме преценяваш!

Тема а, не!нови [re: Darth_Vader™]  
Автор cuddly ()
Публикувано06.03.06 20:46

еееееех, тоз индиански шаман не е влизал в протестантска църква, "докосната от съживлението" (туй е религиозен жергон, за пояснения на непросветените!), където в един период от време хората (или част от тях) биваха повалени (или сами си падаха) на земята от смях. И то какъв смях!!!
С очите си съм виждала подобни сцени.

Публикувано06.03.06 20:47

в университета се учи да се мисли, придобива се и информация. ако имаш късмет в университета ще разбереш, че колкото и информация да придобиеш и колкото и да му мислиш няма да си отговориш на голяма част от най - важните въпроси. в техните отговори можеш само да вярваш.
и там идва църквата. или будизма, или ошо, или дао, астрология, окултизъм, кой на каквото попадне.

а мисленето не пречи на вярата. и колкото повече мисля и преценявам, толкова повече стигам до извода, че вярата ми е правилна и поезна, а тия, дето се задоволяват само с мислене и разсъждения са същите фанатици, катто тези, дето разчитат сляпо на вярата.

Страници по тази тема: 1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | 9 | 10 | 11 | 12 | 13 | 14 | (покажи всички)
*Кратък преглед
Клуб :  

Clubs.dir.bg е форум за дискусии. Dir.bg не носи отговорност за съдържанието и достоверността на публикуваните в дискусиите материали.

Никаква част от съдържанието на тази страница не може да бъде репродуцирана, записвана или предавана под каквато и да е форма или по какъвто и да е повод без писменото съгласие на Dir.bg
За Забележки, коментари и предложения ползвайте формата за Обратна връзка | Мобилна версия | Потребителско споразумение
© 2006-2025 Dir.bg Всички права запазени.