Клубове Дир.бг
powered by diri.bg
търси в Клубове diri.bg Разширено търсене

Вход
Име
Парола

Клубове
Dir.bg
Взаимопомощ
Горещи теми
Компютри и Интернет
Контакти
Култура и изкуство
Политика, Свят
Спорт
Техника
Градове
Религия и мистика
Фен клубове
Хоби, Развлечения
Общества
Я, архивите са живи
Клубове Дирене Регистрация Кой е тук Въпроси Списък Купувам / Продавам 17:27 13.07.25 
Религия и мистика
   >> Религия
*Кратък преглед

Страници по тази тема: 1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | (покажи всички)
Тема Какво казва Ванга?нови  
Автор Truden (!?...)
Публикувано07.10.01 12:28

Какво казва Ванга?

ЗА БОГА
"В Бога не вярвате, а искате да ви помага. Без вяра при мен да не идвате, защотоне аз, Той ви помага".
"Има Бог. И ако замълчите, и камъните ще заприказват за Него. Така както слепите знаят, че има светлина, така както сакатите знаят, че има здрави хора, така и здравите трябва да знаят, че има Бог."
"Христос отново ще дойде на земята в бели дрехи. Настъпва времето, когато определени хора ще почувстват със сърцето си завръщането на Христос."
ПРОШКАТА
"Хората страдат и много от човешките същества са нещастни, защото не са надарени с умението да забравят и да прощават."
КРЪЩЕНИЕТО
"Ако слушате Бога, добре ще сте. Ако вървите против него-ще се мъчите и ще страдате. Да си кръщавате децата, че да бягат лошотиите от тях."
РОДНИНСТВО И ПРИЯТЕЛСТВО
"Никой с никого не е близък. Хората вече се интересуват само от пари. Мислят, че ако имат пари, всичко ще е наред. Не знаят, че един ден тези пари няма а им служат за нищо."
ПРЕРАЖДАНЕТО
"Прераждане има, но това не засяга всички души. На Земята се връщат отново само най-добрите и най-добрите души."
"Много хора ме питат: 'Кажи ми какъв съм бил в предишния си живот?' А аз отговарям: 'Кой ти е казал, че си имал предишен живот?' Други пък питат: 'Какъв ще бъда в следващия си живот?' А аз викам: 'Кой ти казва, че ще имаш следващ живот? Я по-добре мисли за сегашния си живот, как да бъдеш по-добър!'"
ЗА КОСМИЧЕСКАТА ХАРМОНИЯ
"Всяка живо същество, цялата Земя и цялата Вселена се подчиняват на един строго определен космически ритъм и ред. Нарушаването на този порядък и в най-незначителна степен води до големи, понякога фатални грешки, за които после всички много тежко плащаме. Не нарушавайте хармонията. Бъдете добри!"
ЛЮБОВТА
"Трябва да обичаме и бъдем добри, за да се спасим. Ако това не проумеемс разума си, ще ни го наложат неумолимите закони на Космоса, но тогава ще бъде късно и ще ни струва скъпо..."
ВРЕМЕТО
"Няма минало, няма настояще и няма бъдеще! Има голямо време и времена. Всички са отрязъци от един поток."
ЗА СЕБЕ СИ
"Аз имам три имена. Едното е Ванга, другото е Петка, а третото още никой не знае."
"Мога да ви давам съвет, поука, но вие не разбирате и не се поучавате.Да ми дадете от себе си пък вие няма какво. Аз се нуждая единствено от духовна храна, а това малцина могат да ми дадат, защото сте бедни духом.
Да не се мразите и да не се карате.Обичайте се, защото всички сте мои деца."
ЗА НАС
"... Народът да не бъде егоист, да не завижда, да не бъде лош! Нека бъде мил и да се обича! БЪЛГАРИя ЩЕ СЕ ОПРАВИ. НЕ ГУБЕТЕ НАДЕЖДА!"

Има някои от нас, които и срещу светицата Ванга изричат клевети. Нека преценим себе си, четейки Нейните думи.
Изнесеното са извадки от книгата на Жени Костадинова "Пророчествата на Ванга". Похарчете 3.50лв, за да си "купите" доброта.

С Любов

Няма нищо по-лесно от думата "трудно"

Тема И Ванга може да греши...нови [re: Truden]  
Автор valsodar (Чародей)
Публикувано07.10.01 12:29

Истината е някъде там ! - реплика на очния ми лекар.

Тема Бог греши ли?нови [re: valsodar]  
Автор Truden (!?...)
Публикувано07.10.01 21:30

За мене е по-вероятно valsodaR да греши в преценката си за Ванга,
отколкото Тя да греши в каквото и да е.
Защото Бог чрез Нея ни приказваше, а ние слушахме кучетата, които я лаеха.

Ще ги слушаме ли още!?

Тема НЕнови [re: Truden]  
Автор Oberon (той)
Публикувано08.10.01 03:19

Но, Ванга не е Бог а просто една врачка.......

Тема Бог ли ти сподели това?нови [re: Truden]  
Автор valsodar (Чародей)
Публикувано08.10.01 12:53

Че е говорел чрез Ванга?
Че той си говори и чрез мене, и чрез тебе,... чрез всички нас, защо си мислиш че е такъв серсемин да се ограничава в избора си само до един единствен човек, сред всички създадени от него?
Не, просто глухите са твърде много, а не че никой нищо не ни казва.
Ама щом си решил, че Ванга е твоя Бог... добре.

Тема Прав си...нови [re: valsodar]  
Автор Truden (!?...)
Публикувано08.10.01 23:23

И чрез тебе говори Бог, valsodare, но повечето глупости
(не се обиждай. Това е шега) А чрез пророците, Бог говори Истини.
Научете се да разбирате пророците си.
Каква е разликата между "врачката" Ванга и който и да е пророк в Библията?
Защото един така се изрази, че Ванга била врачка...
Или след "закриването" на Библията за други писания, вече не може да се родят пророци!?!?
Не съм казал че Ванга е моя Бог, а че беше проявление на Бога.
И Тя не е по-малко Бог от Христос.

Поздрави и със здраве

Тема Re: Прав си...нови [re: Truden]  
Автор Cвeтпeн ()
Публикувано09.10.01 12:29

Не става въпрос аз атова ,тя да е Бог. Бог я е избрал за да ни известява нещо, полезно за нас. Ако се каже, че тя е Бог, падаме в грях, но ако признаем, че чрез нея Бог ни помага- това ще бъде правилно!

Тема хм...нови [re: Truden]  
Авторmile (Нерегистриран)
Публикувано09.10.01 12:45

Да разбирам ли, че Бог е добър, умен, справедлив...?
Можем ли да определим Бог с термини, характеризиращи човешката ни природа? Можем ли изобщо да класифицираме Бог? Можем ли изобщо да проумеем същността Му?
Нима има един бог, който отговаря за добрите дела, и друг - лошите? И кой е по-силният от двамата? Може би играят карти и който загуби ...?
Явно съм в заблуда да си мисля, че всичко (всичко!) става с Негово благоволение. Че когато страдаме си има Неговия смисъл, макар не винаги да ни е леко да приемем, че е така. Че Той се проявява и в умния, и в простия, и в добрия, и в лошия (лош според кого?), във всяка частица... Кой би проумял замисъла Му?
Не коментирам баба Ванга. Просто всеки си има задачата в живота. Едва ли някой може да преценя кой доколко е изпълнил тази задача.
А Той ни предупреждава да не си създаваме идоли - живи или неживи.
Е, това си е мое мнение.
Поздрави

Тема тишъртки..?нови [re: mile]  
Автор valsodar (Чародей)
Публикувано09.10.01 12:51

С надпис - "Гордея се с Ванга", защо пък не, нали вече и църква си има?
Нямам нищо против личността й, имам против опошляването й. А с тези грозни стенописи на Русев.. какво повече?!
Остава покрай църквата, да започнат да продават тениски с лика й, и ракия "Прозрение", поднесена с тънко нарязана овча пастърма от стадото й. И кебапчета да цвърчат покрай студената бира "Старованген"...

Ванга е феномен, но не всеки феномен е безгрешен в преценката си. За съжаление познавам само един такъв, но него взеха че го разпнаха.

Тема Re: тишъртки..?нови [re: valsodar]  
Авторmile (Нерегистриран)
Публикувано09.10.01 12:56

Той май ще излезе общ познат

Страници по тази тема: 1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | (покажи всички)
*Кратък преглед
Клуб :  

Clubs.dir.bg е форум за дискусии. Dir.bg не носи отговорност за съдържанието и достоверността на публикуваните в дискусиите материали.

Никаква част от съдържанието на тази страница не може да бъде репродуцирана, записвана или предавана под каквато и да е форма или по какъвто и да е повод без писменото съгласие на Dir.bg
За Забележки, коментари и предложения ползвайте формата за Обратна връзка | Мобилна версия | Потребителско споразумение
© 2006-2025 Dir.bg Всички права запазени.