|
Страници по тази тема: 1 | 2 | 3 | (покажи всички)
Тема
|
една мисъл
|
|
Автор |
7 () |
Публикувано | 28.06.00 09:22 |
|
"Има два начина за отклоняване на човек от Пътя на Бога,за невярващите това е науката,а за вярващите - църквата."
Лев Толстой
| |
Тема
|
една мисъл
[re: 7]
|
|
Автор |
777 () |
Публикувано | 28.06.00 10:35 |
|
Това наистина много ми хареса. Явно великите са си велики, щом като още преди 200 години ( а може би и повече, не знам точните дати ) е имало хора като Лев Толстой, осъзнали тази голяма истина, която и в днешно време много хора не могат да проумеят. Какво друго освен смърт ( в пълния смисъл на думата ) е донесла науката на света. Какво друго е християнството освен страх, има ли по-голяма болест от мюсюлманството? Бог наистина съществува ( та нали все някой трябва да ни е създал, ние сме доказателството за неговото съществуване ), но ще го познаем едва, когато станем НАИСТИНА свободни. Както е казал един голям човек: " Не бива да ставате християни, станете Христосовци..."
| |
Тема
|
една мисъл
|
|
Автор |
Анонимко () |
Публикувано | 28.06.00 12:30 |
|
``Та нали все някой трябва да ни е сздал...``
Според теб часовника доказва ли часовникаря?
| |
|
Не приятел, доказва градинаря
| |
Тема
|
една мисъл
|
|
Автор |
7 () |
Публикувано | 28.06.00 14:06 |
|
не преди 200,а преди 2000 години е имало такива хора,че и преди това,
имам предвид такива хора,които са осъзнавали големите Истини,не става въпрос конкретно за тази мисъл
| |
Тема
|
една мисъл
|
|
Автор |
МУЛЕ () |
Публикувано | 28.06.00 15:17 |
|
Лев Толстой е умрял на път за България.Искал е да се срешне с Дънов, в когото разпознал мъдреца..
Защо ви го казвам това...за да усетите че е много страдал, и не е успял да надскочи страданията си, макар...че е бил близо до това.
Това значи, че не трябва да приемате думите на Лев ТОЛстой.....с пълно доверие.
Седем, ако цитираш нещо, използувай по чисти източници.Не че имам нещо продвид Толстой...той е много по напред от други и много по чист...но за да изведеш идеята на цитата,ти трябва отправна точка.
В този цитат, тя е близка, но неправилна.
Защото насочва търсещия към църквата-която е гроб не само за Иисус , но и за други посветени.
Седем, освен цитат, давай и малък коментар, какъвто имаш възможност да правиш, сигурен съм.
| |
Тема
|
една мисъл
|
|
Автор |
7 () |
Публикувано | 28.06.00 15:39 |
|
насочва търсещия към църквата ли?!
Толстой казва,че църквата отклонява вярващия от Пътя на Бога!
| |
Тема
|
една мисъл
|
|
Автор |
тефал () |
Публикувано | 28.06.00 16:38 |
|
Според мене има разлика междо религея и религиозно"духовно"учение.
| |
Тема
|
една мисъл Грешката е моя.
|
|
Автор |
МУЛЕ () |
Публикувано | 28.06.00 19:23 |
|
Извини ме, грешката е моя...оттеглям написаното.
| |
Тема
|
една мисъл Грешката е моя.
|
|
Автор |
7 () |
Публикувано | 28.06.00 21:04 |
|
Муленце на последък много избързваш с отговорите,едва ли не още не си прочел еди каквото си и бързаш....много си нетърпелив,по-спокоен бъди с тези клубове.....като си представя иначе какво светло същество си.........
| |
|
Страници по тази тема: 1 | 2 | 3 | (покажи всички)
|
|
|