|
|
|
Тема
|
Въпрос към Сладунка Медунка
|
|
| Автор |
galab12-187360 (Пернат и готин) |
| Публикувано | 04.08.14 20:20 |
|
|
за образоване на Гълъба.
Преди време имаше една дискусия за образователни проблеми в този клуб и мисля, че Сладунка Медунка въведе понятието Фрау Брунхилда.
Коя е тя? Герой от някакво произведение ли е или друго, защото явно нещо съм проспал.
Повече готин отколкото пернат
| |
|
|
|
Здравей, гълъб.
Поднасям извинение на Сладунка-Медунка, че отговарям на зададен към нея въпрос, но все пак не отнемам възможността да отговори лично, когато се появи. :-)
Спомням си темата, в която е спомената въпросната фрау. Реална личност е. Доколкото помня ( но не и в много детайли), е възпитателка на детето на Сладунка, но проявяваща крайно неподходящо и травмиращо психиката отношение към него. Изглежда ситуацията се е развивала в Германия, а Брунхилда, освен носителка на кофти характер, е изпитвала и непоносимост към емигранти, както и към сънародниците си, които не могат да се похвалят с бляскав стандарт на живот, а в частност и към Сладунка, защото на Брунхилда й се струвало, че последната се праЙ на мноО умна, а тя такива не обича. Особено, ако е не само умна, а и чужденка от бедна държава, пристигнала в Германия да яде хляба на местните ерудити ;-)
Няма път към щастието. Щастието е пътя..
| |
|
|
|
... леле, браво, толкова точно и аз не бих го преразказала... Гълъбко, отговорът се съдържа в поста на Де Мона Лиза... реално съществува, всъщност е прототип на всички ригидни, злобни, педантични начални учителки, каквито има и в татковината...а Брунхилда все пак, като прототип на обозната немска жена, възпитаваща бъдещи войни...
Авторът на Илиадата е или Омир, или ако не е Омир, е някой друг със същото име.
| |
|
|
|
Хехехех:)))))
Ти защо точно нея нае?
Нямаше ли някоя туркиня?
Те са по-добре според мен за малки деца....
| |
|
|
|
...Моник, жената е учителка в начално училище в немски град... не съм я наемала изобщо... Брунхилда е обобщен образ, реално съществуващата е друга жена с друго име... но си е на заплата към образователното министерство на съответния Бундесланд... развесели ме рано сутринта, беше ми необходимо и ми дойде добре... думата прототип, мислех, че е достатъчна
| |
|
|
|
Явно съм чела разсеяно.Реших, че си я наела за детегледачка.
| |
|
|
|
... ок, не съм, имаме си доброволен детегледач... не е много квалифициран, но детето много го харесва....
| |
|
|
|
и мисля, че Сладунка Медунка въведе понятието Фрау Брунхилда
Ако трябва да сме точни: "тъпата Брунхилда" гласеше въведеното понятие! Начална дАскалица-гаулайтерка в целия "блясък" на този събирателен образ. Има ги навред по белия свЕт... но все пак да не забравяме, че прусаците са наложили задължителното обществено/държавно/общинско (както щем да го наречем образование) - а при тях "нЕма зекс, нЕма фюнф". Моята щерка пък попадна на един Зигфрид*, дето хем я мотивира рязко да си подобри английския, хем за година и два месеца я накара да научи немския до едно мнооого прилична степен (като за пуберка бледна тринайсетгодишна и с изходно ниво под нулата). До човек си е, комай.
* би могъл да е герой от литературно произведение, ама не е.
| |
|
|
|
Мож да има нискообразовани тетки тук,това не е изключено.Плюс това знайно е,че ний жените сме заядливи
| |
|
|
|
... ами, не, не беше такова понятието... тъпа е само едно от определенията за нея... между другото и отива... всъщност съм си написала какво имам предвид, няма нужда да ме допълваш... много добре си направила, че си довела детето си тука, та да го мотивира Зиги.... между другото, моето е по малко и говори перфектно и двата езика, въпреки опитите на Брунхилда да го демотивира... тъй, че до детето си е явно...
| |
|
|
|
|