Клубове Дир.бг
powered by diri.bg
търси в Клубове diri.bg Разширено търсене

Вход
Име
Парола

Клубове
Dir.bg
Взаимопомощ
Горещи теми
Компютри и Интернет
Контакти
Култура и изкуство
Политика, Свят
Спорт
Техника
Градове
Религия и мистика
Фен клубове
Хоби, Развлечения
Общества
Я, архивите са живи
Клубове Дирене Регистрация Кой е тук Въпроси Списък Купувам / Продавам 13:00 02.01.26 
Взаимопомощ
   >> Клуб на разведените
*Кратък преглед

Страници по тази тема: 1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | 9 | 10 | 11 | 12 | (покажи всички)
Тема Офф но не съвсемнови  
Автор TpaнcПeниcAдилapec (стар клубар)
Публикувано13.12.11 16:15

Темата не е моя. Пускам я по молба на една клубарка,
която не е Вип:
--------------------------------------------------------------------------------------------------------
Темата ми не е по клубната тематика. Но ако я напиша в клуб Любов, никой няма да я види. А вас ви чета от дста време и искам да прочета вашите съвети/коментари.
Случаят е следният- наближава другарска среща 20 години след като сме завършили средно образование. Имаме и група във фейс-а, пишат там моите съученици, аз също..Та направо на въпросът- имам един съученик, дето е бил влюбен в мен докато сме били още в училище.. и още е. Не се е оженил, деца няма. Гледам снимките в профилът му- тъжен ми изглежда.. Аз лично от него 1 дума по отношение на чувствата му не съм чула. Нито намек даже.. а и да си призная много-много не съм от досетливите /ако щете вярвайте, има и такива/. Но той на воля споделя за отношението си към мен с други от бившия ни клас.
Та аз се чудя.. 20 + години е това.. едва ли съм единствената, в която се е влюбвал въобще, ама си мисля, че както с мен, така и с тях, той няма т.н. подход- толкова е деликатен, че чак субекта не разбира. На тая другарска среща съм твърдо решила да говоря с него и да му дам някакъв съвет, ако се стигне до удобен такъв момент. То е вярно, че човек някой пътиша трябва сам да ги извърви, ама..
За протокола- не го харесвам като мъж, нито смятам да изневерявам на човекът, когото обичам. Възприемам го като приятел, с когото сме си разменяли касети и сме се смяли през междучасията. Но ми е някак мъчно за него. Това , което се знаеше докато учехме заедно е, че баща му го тормозеше психически. Но момчето е съвсем нормално /като изключим, че явно според мен има проблем със споделянето../
Та така- аз, че ще говоря с него, ще говоря /пак повтарям – само ако се създаде удобен момент/. Но какво да му кажа.. не съм от най-деликатните хора, не искам да го обидя.

разклати преди употреба

Тема Re: Офф но не съвсемнови [re: TpaнcПeниcAдилapec]  
Автор TpaнcПeниcAдилapec (стар клубар)
Публикувано13.12.11 16:21

Хайде още една дето е решила да оправя света ...
(или поне част от него)

разклати преди употреба

Редактирано от TpaнcПeниcAдилapec на 13.12.11 16:24.

Автор ha! (дрисльо)
Публикувано13.12.11 16:22

Много добро намерение. Сподели развитието, интересува ме.

Автор Orcad (регистриран)
Публикувано13.12.11 16:25

нищо няма да стане
не му губи времето, а и своето време,
карай с истината, но внимателската
и пак истината, и това е

една химия не избухне ли веднага, или почти веднага
пиши го бегало мероприятието

ама това е само мое мнение и не е нужно да се съгласяваш

Автор Kpиcтинa (лети в облаците)
Публикувано13.12.11 16:34

Може да няма проблем със споделянето, а с изразяване на чувствата. И просто да иска да си е влюбен в теб без никакво развитие - има такива хора - имат нужда от такива понякога химерни чувства. Щом досега не е направил дори намек по отношение на чувствата си - особено в тинейджърските години когато, къде на шега, къде на истина, отидеш на кино, хванеш някого за ръка и т.н. Не ми звучи добре, ако директно подходиш към въпроса: Защо е влюбен, защо не се е оженил и т.н. Моите действия какви биха били (и какви са били в подобни ситуации) - говорите си за нещата от живота и ти му казваш, че си щастлива и доволна с човека, с когото живееш. Питаш го него какво го прави щастлив и доволен, как живее, какво възнамерява да прави. И от там разбираш какво да му кажеш, за да го подкрепиш в неговия път и за да не е нещастно влюбен. Всичко това, ако ти е близък или приятел. Но иначе - не бих разравяла стари неща и бих се разсейвала, като в същото време не давам основание някой да си вади грешни изводи за отношението му към него.

Автор ariel$$ (стар клубар)
Публикувано13.12.11 16:41

Ние имахме среща на класа от средния курс в края на август. След 24 години нещата съвсем не са същите, каквито си ги спомнях. Достатъчно е да спомена, че с някои се разцелувахме, а с други си казахме по едно хладно "Добър ден", щото не се разпознахме. Припомняхме си разни случки. Дискутирахме. Говорихме. Обсъждахме. Смяхме се, но всичко това с нов прочит. Най-добре е да не се месиш в живота на човека.

Автор tia9 (странна птица)
Публикувано13.12.11 16:44

Непоискани съвети........след двадесет години дали хората са такива))каквито ние си представяме, че са останали? Приятелски съвети се дават на приятел, не на всеки срещнат...поне аз така мисля.

Автор Samtpfoten (усмихната )
Публикувано13.12.11 16:47

Питам се, какъв е мотивът на тази жена след 20+ години да поставя въпроса с чувствата на този съученик ребром? Знае за тях отдавна, не го харесва, нито смята да го харесва. Споделя само, че изпитва жалост към него. И, изхождайки от тази жалост смята да му каже да спре да я обича и да си устрои живота?!

Първо, ужасно ще го засрами. Той, ако е можел и искал да й го каже, цели 20г. е имал на разположение да го направи.

Второ, струва ми се, че самият той си е давал винаги сметка, че тя е "висока топка" за него, че не й е от категорията и няма смисъл да й излага чувства, които така или иначе няма да бъдат приети и споделени.

Трето, слаб, неуверен в себе си човек ще вземе да споделя с всички съученици и познати чувствата си, само не и с обекта, който ги е породил.

Четвърто, след като досега нищо не е направил, един директен разговор по темата, иницииран от дамата, може само да го унижи и да му отнеме една фантазия. В момента, в който дамата му каже, че е с грешка и неговата няма да я бъде, тя ще го лиши от мечтата му.

Пето, за изпитваш жалост към някого, значи да не го уважаваш и да не го смяташ за равностоен. Жалостивостта е обидна за този, към когото е насочена, ако този някой има сила и достойноство.

Аз бих го оставила този човек на мира и бих се държала на срещата на класа дружелюбно и нищо повече. Така, сякаш нищо не знам за чувствата му. Той е зрял, пълнолетен индивид, без психически заболявания, сам си е наредил живота по начина, по който го живее и няма нужда да бъде ожалван. Преценил си е, че по-добре да мечтае всеки ден, отколкото да се бори за жена, за която смята, че няма нужната сила и ниво, за да бъде харесан и предпочетен от нея.

Тема Предлагамнови [re: TpaнcПeниcAдилapec]  
Автор mirror_ (mirror image)
Публикувано13.12.11 16:50

да се въздържиш от алтруистичната идея и да не човеркаш непоканена. Това, че мислиш, че щом е бил влюбен в теб, имаш влияние над него, никак не е така. Най-много да усети съжалението ти, а съжалението доубива или ожесточава.

Автор Meceчинa (нащърбена)
Публикувано13.12.11 16:52

Не му казвай нищо!
Нямаш намерения спрямо него, той и да има - ти не би направила нищо, за да му отвърнеш. Кому е нужно тогава да се казва тази "истина"? Щом така сте си приятели - забавлявай се на другарската среща - по възможност с всички

.
Някои неща не трябва да се казват на глас, ако не променят нещо - само ще го натъжиш повече.
От друга страна, щом комуникирате във фейсбук-а, той ще е наясно за семейния ти статус и ... едва ли ще повдигне въпросът за чувствата си... И може би точно заради това е мълчал досега.

Ако не искаш да го обидиш - остани си му приятел!

Страници по тази тема: 1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | 9 | 10 | 11 | 12 | (покажи всички)
*Кратък преглед
Клуб :  

Clubs.dir.bg е форум за дискусии. Dir.bg не носи отговорност за съдържанието и достоверността на публикуваните в дискусиите материали.

Никаква част от съдържанието на тази страница не може да бъде репродуцирана, записвана или предавана под каквато и да е форма или по какъвто и да е повод без писменото съгласие на Dir.bg
За Забележки, коментари и предложения ползвайте формата за Обратна връзка | Мобилна версия | Потребителско споразумение
© 2006-2026 Dir.bg Всички права запазени.