|
|
Страници по тази тема: 1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | 9 | 10 | 11 | 12 | 13 | 14 | 15 | 16 | 17 | 18 | (покажи всички)
|
Тема
|
Допитване до знаещите
|
|
| Автор |
Tet a tet (Манекена) |
| Публикувано | 11.12.11 22:00 |
|
|
Здравейте, искам да се допитам до всички вас за една ситуация.
Става дума за следното:
Имам приятелка, която е разведена от 15 години с две деца-тинейджърки. Дамата води нормален живот на разведена жена - връзка след връзка, понякога и повече от една, като едновременно с това се среща с мъже и само за секс. Не я упреквам, това си е нейния живот и тя си го живее така, както си иска. Проблема е в това, че от няколко години има непреодолимо желание да се омъжи, дотолкова, че непрекъснато за това мисли и прави всичко възможно да го постигне, но без да променя начина си на живот. Опитах се да я светна, че докато поддържа контакти с няколко мъже едновременно, мъжете няма да я вземат насериозно и че в момента тя е жена за забавления, което на нея й харесва, защото ми е споделяла, че иска да живее тук и сега, а не после. Не пожела да се съгласи с мен, че за мъжете има два вида жени - тези, които са за забавления и тези, които стават за съпруги. Имам чувството, че вече се е отчаяла, защото ми сподели, че е решила да приеме покана от свободен мъж само за секс, като това е директна покана само и единствено за секс, дори не е да излязат на заведение, след което секса би могъл да се случи. Посъветвах я да не си губи времето с такива оферти и да не очаква сериозни отношения, но тя ми каза, че нищо не разбирам и че това е нормания начин за започване на връзка, която би могла да доведе до брак. Явно с нея мислим по коренно различни начини, затова пускам тази тема - за да разбера аз ли греша, или тя?
Предварително благодаря на всички, които дадат мнение по въпроса.
Никой не може да ти даде това, коета аз мога да ти обещая !!!
| |
|
Тема
|
Не грешиш
[re: Tet a tet]
|
|
| Автор |
Koм (стар клубар) |
| Публикувано | 11.12.11 22:09 |
|
|
по този начин на познатата ти ще и трудно да се омъжи и още по-трудно - за остане омъжена. Преди да се стигне до брак се иска сериозна връзка, а сериозната връзка предполага моногамия.
Обаче - от друга страна - на света се случват какви ли не неща.
П.П. Аз поне не деля жените на такива за забавление и такива, които стават за съпруги. Но - разбира се не бих влязал в "сериозна" връзка с жена, която се среща и с други.
| |
|
|
|
Мисля, че и двамата имате известни основания - тоест, истината е някъде по средата.
Ти си прав, че тя трябва да промени, поне отчасти, начина си на живот и да спре да се разпилява емоционално и физически, ПРЕДИ да започне сериозна връзка, защото на старите навици и нагласи им трябва време да се променят. Също е необходимо време и други ресурси, за да се смени таргета и средата...
Тя обаче е права, че сериозна връзка принципно може да възникне, дори и без предварителна уговорка за такава - само на базата на сексуална среща като начало. Далеч по-важното е, че приятелката ти вече е започнала да се среща със необвързани мъже - това е необходимо условие за постигане на нейната цел.
Към гореказаното ще добавя, че с две деца, при това тинеджъри - реално шансовете и за брак не са големи, не че ги няма изобщо, де...историята знае и такива примери. Може би, след като изгледа децата и те отлетят от гнезното - ще и е по-лесно да завърже сериозна връзка. А дотогава - по-добре да си джитка свободно, както и без това и идва отвъре...
Какви са мотивите и за брак - точно сега? Да не би да търси спонсор?
Понеже, такава каквато я описа - едва ли иска мъж, за да му роди деца и да му гледа къщата... или?
Не искайте много, за да може да платите цената.Редактирано от MamaNetty на 11.12.11 22:22.
| |
|
Тема
|
Re: Допитване до знаещите
|
|
| Автор |
2biri (ентусиаст) |
| Публикувано | 11.12.11 22:22 |
|
|
Не се е влюбвала истински след развода може би. И "отмъщава" на бившия, доказвайки ква е желана мома
На теб пък кой ти вмени, че нормалният живот на разведена с две деца е да има връзка след връзка и понякога повече от една? Гледам са се завързали разни мами с по две малки деца - ама летят ти казвам от мъж на мъж та чак по няколко връзки имат. Къде са тия нормални разведени бре?
| |
|
|
|
Верно, че с две деца трябва да е не просто пчеличка или пеперуда, а направо колибри... за да опрашва толкоз много цветенца.
Но нали знаеш - който си го може, го може.
Има и такива... знам поне за една, със сигурност.
Има три деца...и мале, мила! / не е от нашия клуб!/
Не искайте много, за да може да платите цената.
| |
|
|
|
Бе има, не е да ги няма - ама чак това да е типичния живот на разведена с две деца - айде холам
| |
|
|
|
хайде стига с тези клишета "жена за забавление" и "жена за брак"...[otkachamж
Вземе и вие мъжете малко да си ъпдейтвате софтуера, а?
| |
|
Тема
|
Re: Допитване до знаещите
|
|
| Автор |
LlRA.. (мission) |
| Публикувано | 11.12.11 22:37 |
|
|
Всичко е до късмет!
Когато срещнах настоящият си съпруг успоредно си имах и други връзки...но разбира се, не съм му ги афиширала...просто вълка си върши сам работата и затова знаеш му е дебела гушата
Когато усетих, че с този човек нещата тръгват насериозно, другите бидеха пренебрегнати...тия дето бяха за кеф и за разнообразие
С една дума с всеки съм си общувала индивидуално, без да раздувам и да се хваля...пък не знаеш от кое храстче, ще изкочи зайче
| |
|
Тема
|
Re: Не грешиш
[re: Koм]
|
|
| Автор |
borecom (зЪ блуден) |
| Публикувано | 11.12.11 22:40 |
|
|
+1 .. и нямам ко да добавя, освен че и полигамни са способни на сериозни връзки. Но ти си го понамекнал.
Само искам да попитам автора. Ако е ставало дума за нейна лична самоценка в разговорите ви:
На фона на тва дет описа, и съвместено с непреодолимото и желание да се омъжи, тя някога самоопределяла ли се като циник? Има ли такова усещане .. осъзнатост? Би било предимство ..
Back in Black
| |
|
|
|
Защо изтри мнението на Шляйката и моето? Къде е класацията?
| |
|
Страници по тази тема: 1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | 9 | 10 | 11 | 12 | 13 | 14 | 15 | 16 | 17 | 18 | (покажи всички)
|
|
|