|
Страници по тази тема: 1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | (покажи всички)
Тема
|
Клубове/групи за взаимопомощ?
|
|
Автор |
SeverousSnape (wizard) |
Публикувано | 18.11.11 12:47 |
|
Каква е основната им сила? Кой е елемента, чрез който те помагат основно на тези, които се озоват там? Каква е магията в тях?
Въпроса не е риторичен, но много искам да прочета мненията ви на базата на нещо, което в един момент ми хрумна. И искам да ги прочета без да съм ви повлиял с мислите си. В някакъв момент няма начин да не напиша това, което си мисля.
Недей да се бориш с прасе. И двамата ще се изкаляте, а на прасето ще му хареса.
| |
|
На мене са ми помагали главно с информация.
В емоционален план не съм ги ползвала много. Дори си мисля, че е по-добре да не се ползват в момент на лабилност и неустановеност на решенията.
| |
|
В нета помощтта е основно на психо ниво.
Нещо като удовлетворяване на емоционални нужди.
Без значение дали ще е в позитивен или отрицателен план. Сърби те и се начесваш.
Отделно, убеден съм, че има и някои реални, материални ползи от това контактуване. Свидетел съм на това, но то не е за тръбене. Всеки си знае за себе си.
WALL·E
| |
Тема
|
Re: Клубове/групи за взаимопомощ?
[re: SeverousSnape]
|
|
Автор |
tia9 (странна птица) |
Публикувано | 18.11.11 14:22 |
|
Няма един отговор, от избиване на комплекси, че чак до нужда от подкрепа. За всеки каквото търси. За мен е търсене на друга гледна точка, това ми помага и намирам такива. Друг човек няма да стана, но ставам по-толерантна, към себе си и към другите. Готови решения няма и не може да има, но има начин да разбереш, че винаги има поне две истини, не само твоята.
| |
|
форма на контакт, комуникация, начин да споделиш твой или чужд опит, да избеиш комплекс или друго дето ти тежи. Възможност да се информираш, да се забавляваш, да си съпричастен и клюкарстваш.
Помагат, ако на горенаписаното му казваш помощ, иначе силно казано , помагат професионалните.
Магия - хах не е магия, а навик. Те са общество, което ти се поднася на куп, имаш по голяма извадка пред себе си, може да си правиш изводи, докато в реала вече няма общества.
| |
|
Има нищета и ползи.
Във виртуалните такива - споделеността. Колкото и роботизирани да сме, се имаме нужда от това да споделим някому, бил той и само ник на дисплея ни. Да отлеем .. иначе гърмим. И се прави виртуално .. щото по-лесно. Макар и мним, усета за подкрепа е нещо което те прави по-малко сам, по-малко неуверен .. някак стопява усета за безвремие, нищета и страховете ни.
В невиртуалните групи, клубове и прочие тайни или не неформални организции - ползите са тези който водят. Били те лични, групови или покрити под логото на обществени, същноста им там е взаимната помощ и ползи. На ти .. дай ни .. групата е зад теб и ти зад групата. Не си сам, ние сме с теб ..
И ако оставим прагматичната страна, ще забележим как пак се експлоатира горното .. страховете. Като живата клубност, бидейки по-съвършена и организирана освен страховете погалва и егото.
Back in Black
| |
|
Винаги е полезно да чуеш как мисли друг човек, нищо че е виртуален. Нямам нужда от модел, а само от мнение и в тези клубове съм го намирала.Няма магия.Има претегляне "за" и "против" по дадена питанка с помощтта на други хора.Също, както е и в реалния живот.
| |
|
В някакъв момент няма начин да не напиша това, което мисля.
Ще изчакам този -"някакъв момент"...интересно ми е:)))
| |
Тема
|
Re: Клубове/групи за взаимопомощ?
[re: SeverousSnape]
|
|
Автор |
Hoй (библейския) |
Публикувано | 18.11.11 18:34 |
|
Каква е основната им сила? Кой е елемента, чрез който те помагат основно на тези, които се озоват там? Каква е магията в тях? - на кръчмите?А де?
"Библия учить нас любить ближнего своего. Кама-сутра объясняет, как это делать. "
| |
|
Според мен са по-скоро вредни, отколкото полезни. Не виждам, с кво биха помогнали на някой да си стъпи на крака. По-скоро са демотивиращи. Вместо да се стремиш към нещо по-добро, свикваш с мисълта - аууу, колко още има като мен. И се потапяте във взаимно самосъжаление.
НА ТОЗИ СВЯТ НАЙ-ВИСОКА ЛИХВА НОСЯТ СПЕСТЕНИТЕ НЕРВИ !!!
| |
|
Страници по тази тема: 1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | (покажи всички)
|
|
|