Клубове Дир.бг
powered by diri.bg
търси в Клубове diri.bg Разширено търсене

Вход
Име
Парола

Клубове
Dir.bg
Взаимопомощ
Горещи теми
Компютри и Интернет
Контакти
Култура и изкуство
Политика, Свят
Спорт
Техника
Градове
Религия и мистика
Фен клубове
Хоби, Развлечения
Общества
Я, архивите са живи
Клубове Дирене Регистрация Кой е тук Въпроси Списък Купувам / Продавам 19:12 13.11.25 
Взаимопомощ
   >> Клуб на разведените
*Кратък преглед

Страници по тази тема: 1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | 9 | 10 | 11 | 12 | (покажи всички)
Тема Re: След години...нови [re: MamaNetty]  
Автор Kkaнeлa ()
Публикувано26.03.11 09:36

Според мен това е до човек, не е до всички хора:-)
За себе си бих казала: А нека ги доживея, па ще видя тогава:-)
И друго. Прави ми впечатление, че често се слагат някакви преломни числа за годините: 30, 40, 50, 60, 70...Като че ли се занулява някакъв брояч и се почва отначало по друг начин. Аз на 30-тия си РД си въобразявах, че като се събудя и ще бъда като нова - по мъдра, по-спокойна, по-уверена, вряла и кипяла и...Проблемът ми сега е, че на почти 35 аз съм същото теле, което бях на 25 и храня сериозни опасения, че и на 45 ще е така

.
Но се надявам се на 55 (ако доживея) наистина да съм наясно вече. Както се казва, а дано, ама надали.

Тема Re: След години...нови [re: Kkaнeлa]  
Автор MamaNettyМодератор (блондинка)
Публикувано26.03.11 10:00

Аз затова и предупредих по-горе, да не се фиксирате върху цифрата - тя е различна за всеки.
Въпросът ми е за вътрешното светоусещане... на разведен/сам или в двойка...Дали тази разлика ще се усеща "винаги" или идва момент, когато вече няма значение какъв си?

Гледам старците по болниците, по градинките, в магазините... и се чудя.
Как е по-добре да се живее...кому е по-добре...
Вие как виждате живота си на стари години като разведени?

Все пак тук, повечето сме разведени /имаме общи моменти в миналото/ и вероятно имаме някаква визия за бъдещето си...може би там също има общи, повтарящи се моменти.
Какъв ли ще е клубът след 20 години, примерно, ако го има?
Може би всички ще сме се преместили по другите клубове... може би човек е"разведен" само до една възраст - после просто си "стар".

Не искайте много, за да може да платите цената.

Редактирано от MamaNetty на 26.03.11 10:10.

Автор Kиkc ()
Публикувано26.03.11 10:17

може би човек е"разведен" само до една възраст ми прозвуча като клеймо, диагноза. За мен е глупаво цял живот да съм разведена. Прекалено съм социална, мога и сама, но не ми е интересно. В тази връзка не мисля, че ще ми е безразлично сама ли съм или не след години.
после просто си "стар" ами има хора, за които това "после" е "преди". Родени стари и уморени от живота.
Колко стар трябва да се чувстваш, за да скочиш с бънджи? Или да се разхождаш до екзотични места, да спиш на открито, да се къпеш под водопад?

Автор Kkaнeлa ()
Публикувано26.03.11 10:27

Ох, завъртя го и ти някак. И не знам какво питаш.

Не разбрах много връзката между разведен, стар и старците по болници и градинки. И изобщо етикетитите "женен", "разведен", "стар" как имат връзка с възрастта? Питаш дали човек в края на краищата свиква със единичността си или със семейното си положение и се примирява?

Тема Re: След години...нови [re: Kиkc]  
Публикувано26.03.11 10:36

Колко стар трябва да се чувстваш, за да скочиш с бънджи? Или да се разхождаш до екзотични места, да спиш на открито, да се къпеш под водопад?

Това по-горе е малко встрани от въпроса, защото изброените неща може, поне теоретично да ги правиш и докато си женен-омъжена и не за тях иде въпросът...
А колко стар трябва да станеш, за да се разведеш, а?

Все пак ти благодаря, че отговори на въпроса ми лично:
Прекалено съм социална, мога и сама, но не ми е интересно. В тази връзка не мисля, че ще ми е безразлично сама ли съм или не след години.

Значи, на стари години се виждаш под ръка с някого...това ми стига.

Автор Kиkc ()
Публикувано26.03.11 10:42

Точно и конкретно онез двамцата от нудистата снимка сме ние след 40 години

.

Тема Re: След години...нови [re: Kkaнeлa]  
Публикувано26.03.11 11:01

Да, може би това питам... а може би питам няколко неща...
Дали човек накрая "забравя" че е разведен - отчасти, защото е простил, отчасти надживял, отчасти, защото вече и телом и духом се е превърнал в нещо различно и има други потребности?

Дали търсенето на партньор накрая престава да е вътрешна потребност, дори и минимална...дори и на сън...
Или пък напротив - до смъртта си търсим... някого?

Интересно ми е също как смятате - дали е по-добре, по-комфортно, по-спокойно да си сам накрая на живота си или обратното - да делиш дните и нощите си с някой друг, също стар, също променен...Интересна ми е визията на всеки тук за далечното бъдеще...всъщност недотам далечно, защото животът е безумно кратък - справка Аси, Тренди... и др.

Когато един ден стана дума у дома за това /по повод смъртта на общ приятел/, моят любим моряк ми нарисува следната идиотска картинка на общото ни бъдеще:
Ние двамата, беловласи, недовиждащи, крехки и трудно подвижни старци, лежим на две легла, в двата ъгъла стаята и всеки си чете книжка... помежду ни прозорец през който влиза пролетното слънце, чуват се птички и мирише на трева...
И внезапно той получава ерекция и се вдървява, но не може да стане от леглото и затуй се присяга и с бастуна си почва да ме ръчка под юргана, като същевременно придърпва моето легло към себе си и хърка страстно и подавайки устни за целувка " Гълъбице моя..."
Аз пък възмутена се надигам, докопвам своя бастун и почвам да го налагам по главата и да кряскам ..."Пппппррррррррооооостаккккккк, кккаааккккк не те е сссссссссрам!"
И в това време внуците се втурват от съседната стая, уплашени да проверят дали някой не умира...

Да ви кажа... той наистина го вярва това...

Редактирано от MamaNetty на 26.03.11 11:06.

Автор pyrvata (пристрастена)
Публикувано26.03.11 11:30

... звучи ужасно оптимистично:)) внуците се втурват вътре в стаята да видят... кой знае къде ще са тогава тези внуци... но помоему партньор се търси до последно:)) няма да забравя прадядо ми на 88 години, ми сподели като на себе си: ей, сега да не съм толкова стар, ще си потърся някоя баба, хем да не тежа на баба ти / дъщеря му на 70г. /, че тя е млада още и може да си намери някой... хем да не съм сам, че самотата е страшно нещо... на тез години няма приятели, няма познати, няма комшии... само някакви дечурлиги останали... хм... сега да имах една жена... бе аз , ако можех да издържа на път, щях да си намеря аз... друго си е с жена то.... изобщо не ме гледаше, говореше на себе си и се беше подмладил неусетно... после разбира се, сравни двете си жени набързо...: като първата му жена друга нямаше... макар че и втората беше добра... но аз и сега бих се оженл, ма баба ти няма да ни гледа и двамата:)))... та може би неговата откровеност потвърждава думите ми:)))

...къде го чукаш, къде се пука...

Редактирано от pyrvata на 26.03.11 11:46.

Автор danaia nn ()
Публикувано26.03.11 12:03

Дано да не изглупея толкова, че да се омъжа. Искам всички мъже да са мои, независимо какво ще правя с тях

Всъщност темата ти ме усмихна. Ами аз съм свободна, какво да искам повече

Тема Бе...нови [re: pyrvata]  
Публикувано26.03.11 12:09

... той, моят човек - за любовта си винаги е оптимист, щото песимистът в семейството съм аз и ролите са разпределени...

Но пък твоят прадядо - определено го бие по оптимизъм... любовница на 88г. щял да завъди, ха!.

Бе, всъщност какво зная аз - нищо... нали затова пускам темата - щото може и някой да разкаже история за свои познати, родители, роднини... и защото има и сами хора, които също си живеят добре на стари години и не щат да чуят за другарче. Та се чудя кой как би искал да е...Ето, на... Анбра сигурно ще се обади, че тия междуполови истории вече са и крайно досадни...
Сигурно и майката на Алиса, примерно и тя така мисли...като моята майка...

А иначе, колкото за протокола - натискат се бабите и дядовците по градинките - честно, виждам и такива...А веднъж докато бяхме на нудиския плаж, зад нас, леко скрита зад една дюна лежаше една много възрастна двойка нудисти - над 75 някъде... е, дамата под формата на масаж с олио, докара дядото до ерекция някаква такава половинчата, докато ни гледаха как се плацикаме на плиткото с гаджето... и после той си свърши по всички правила.
Знам, че не беше редно да ги гледам, ама...от медицинско любопитство...с малко ужас и паника, да си призная...
После се присетих, че и ние с моя младеж сме на възраст вече... и след 20-30 години... като нищо ще сме легнали зад същата дюна...ох.

Страници по тази тема: 1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | 9 | 10 | 11 | 12 | (покажи всички)
*Кратък преглед
Клуб :  

Clubs.dir.bg е форум за дискусии. Dir.bg не носи отговорност за съдържанието и достоверността на публикуваните в дискусиите материали.

Никаква част от съдържанието на тази страница не може да бъде репродуцирана, записвана или предавана под каквато и да е форма или по какъвто и да е повод без писменото съгласие на Dir.bg
За Забележки, коментари и предложения ползвайте формата за Обратна връзка | Мобилна версия | Потребителско споразумение
© 2006-2025 Dir.bg Всички права запазени.