|
Страници по тази тема: 1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | 9 | 10 | 11 | 12 | 13 | 14 | 15 | 16 | 17 | 18 | 19 | 20 | (покажи всички)
Тема
|
Да се разведа или не?
|
|
Автор |
Marccus (aka Series700 ) |
Публикувано | 24.11.10 02:08 |
|
Статуса е следния:
Виновен съм защото:
1. закъснявах често, но не много например 8,30-9ч, не помня вече, но
когато закъснявах майка ми се грижеше за детето защото и тя закъсняваше;
2. не отделям достатъчно време на детето - учене, не излизам с тях по магазините на разходка, не й помагам за дома и тн
3. отделям прекалено много време за себе си - спорт, йога, интернет
4. търся я само за секс и след това съм безразличен.
5. не искам второ дете, но и не го заслужвам според нея;
6. не искам да ходя по екскурзии и хотел с нейните пари /които всъщност са общи, но от родителите й/;
Според мен тя:
1. не ми оставя лично пространство - иска да е с мен, ревнува ме, проверява ми телефона, скайпа;
2. понякога ме унижава в обща компания - макар и неволно
3. живея в дома й, тя е силната, обича да контролира;
4. опитва се да ме променя - за някои неща се поддавам, за други не
И общо взето това 12г. Дъщеря ни е на 7.
След последното закъсняване се скарахме, детето се разрева умоляваше ни да спрем. Спах 3 дни на дивана и след това тя ме помоли да се изнеса временно.
Две седмици бях уж в командировка.
В края на втората оставих детето при майка ми и се видяхме.
Имаше искра разпалих я - целувахме се - прибрах се без да декларираме
условия - сякаш негласно се споразумяхме за компромис.
При първото закъсение от мен отиде при родителите си, когато се върна пожела да не я докосвам и така цяла седмица - в края на седмицата казах, че отивам на рожден ден на колега. Поиска да я взема - скарахме се излезнах, напих се и се прибрах в 4 часа сутринта.
На следващия ден правихме орален секс. След това казах, че повече няма да натискам за секс щом не желае- за мен това е унизително. Около седмица се разминавахме из къщата и отвреме на време само с леки погалвания е бегли целувки.
Днес й подарих пръстен и се опитах да я целувам - категорично отказа секс.
На пръстена дори не се зарадва, но й хареса.
След това дойде разтърсващото признание - години наред е ревяла, оплаквала се е на родители и приятел, че ние не сме един за друг.
Приятелки й казвали, че съм с нея заради парите и да ме зарязва докато е млада.
Сега иска да живеем заради детето заедно, защото малката много ме обича.
В същото време споделяме леки ласки и иска да спим в едно легло.
Твърди, че в живота й има човек, който я подкрепя, но няма връзка с него, каквото и да означава това.
Аз също нямам любовница, нямам и пари за такава, последните профуках за пръстена.
РЕЗЮМЕ
Мислех, че съм щастлив - имах хубава жена и дъщеря.
Хубав дом, макар и не моя собственост.
Хубава нова кола, макар й на жена ми.
Прилична работа - уредена ми от жена ми.
Сега ми е трудно да живея с нея, не ми е базразлична.
Искам или да я любя или да я мразя.
В същото време ми стовари бремето, че съм съсипал живота й
но съм баща на детето й затова не съм й безразличен.
Sofia, BulgariaРедактирано от Marccus на 24.11.10 02:15.
| |
|
А обичаш ли я?
Така както си описал нещата, въпросът не е дали да се развеждаш
а кога ще ти бие шута.
Ако наистина дършиш на нея и семейството си направи
преоценка на ценностната си система.
Лично мое мнение е, че нащата са отишли твърде далеч
ама пък знае ли човек. Очаквам до 3 месеца да има "сериозен" приятел.
Сподели малко от времето си за да не споделяш жена си.
Въпреки, че ако е престанала да те уважава като съпруг, мъж и баща
нещата са предопределени.
От друга страна пишеш нещата откровено и прямо. Има хляб в теб.
Разбирам те де. Чувстваш се като в звяр в клетка. Дано изборът да е все още твой.
разклати преди употребаРедактирано от TpaнcПeниcAдилapec на 24.11.10 04:48.
| |
|
Жена с пари си знае цената. Научава я рано или късно. Дори да се е заблудила първоначално, дванадесет!!! години са повече от достатъчно!!!
П.П. Статута на заврян зет си има съответните правила.
| |
|
Така както си описал нещата мисля,че по правилен би бил въпросът - тя ще се разведе ли с мен?..защото в цялата изброена ситуация губещият ще си ти.
И то защото ще изгубиш цялото удобство на битието си, което ще последва с губенето на подобна жена.
А тя е искала толкова малко от теб, по дяволите..
Да държиш на дадената си дума,когато си и обещал,че ще го направиш.
Да и посвещаваш част от безценното си време просто защото тя те обича и е имала нужда да го усеща с присъствието ти.Ти признаваш ,че я търсиш само при хормонална нужда и тя го усеща като нагон, а не като любов.
Ако виждаш в тази жена нещо повече от само майка на детото ти и лично удобство, длъжен си да намериш път към нея.
Изобщо не е късно, длъжен си ако си мъж на място.
| |
|
Не ми звучиш като човек, който е склонен на компромиси.
От нейната гледна точка- и на мен не би ми харесало мъжът ми да се прибира вкъщи кажи-речи само за сън. Също и да не иска да ходим на екскурзии, защото парите са мои. Ами, да се напъне и да изкара пари, за да ме заведе той на екскурзия. По т.2 донякъде бих проявила разбиране, но само донякъде.
Е, аз не бих ти проверявала скайпа и телефона, но намирам ревността за нормална, когато отсъства отношение. А ако съм ти казала сто пъти, че искам да сме по-често заедно и въпреки това ти продължаваш да идваш вкъщи като на хотел, няма как да не си помисля, че семейството и аз в частност, не сме от приоритетите ти.
Виж, това, че тя е силната и иска да контролира си е нейната вина, обаче ти пък какво направи, за да бъдеш ти силният? Малко ме подсети за този виц:
- Излез от под леглото!
- Няма да изляза!
- Излез от под леглото!
- Няма да изляза да видиш, че петел пее в тая къща!
Намеквам, че това, че просто пасивно се опъваш на нейните опити за контрол и манипулиране, не води до нищо добро. Ако искаш тя да те уважава повече, трябва да докажеш, че има за какво.
А ти казал ли си и кое от нейните изказвания те унижава и тя как реагира?
Най обичам да чета, ама не мога.
| |
Тема
|
Re: Да се разведа или не?
[re: Marccus]
|
|
Автор |
pyrvata (член) |
Публикувано | 24.11.10 07:56 |
|
...ами, зависи колко ти е удобно:)) щом те притеснява с "изискванията" си, разведи се:)) / спонтанна реакция на прочетеното/
... изискването да обичаш е много притесняващо:))) като не я обичаш, а тя го усеща... нормално да се държи така.... както и да е тя ,ще се разведе с тебе, като и дойде прекалено и като изчака достатъчно да и покажеш, че я обичаш, а не че ти е удобна, за да се хвалиш с нея.... живей си спокойно дотогава.... тя ще плати развода и ще ти прощава неплатената издръжка, а ти ще можеш спокойно да разказваш, каква жена си имал и как си пропуснал възможността да "се срещнеш с нея"....явно така ти харесва да живееш.... ми живота е кратък, бива да си по активен в собствения си живот и с твоята жена.... тя иска да я обичаш... ако го знае, ще и е все едно с кого си говориш по скайпа.... всъщност да и се чуди човек, защо не се е развела още с тебе....
| |
Тема
|
Re: Да се разведа или не?
[re: Marccus]
|
|
Автор |
-дядo- () |
Публикувано | 24.11.10 08:02 |
|
Че вие отдавна сте се развели, бе братче. Остава ви само документа.
| |
|
дааа, до болка позната ситуация. Всъщност обаче нещата не са така както си ги описал. Истината е следната: тя чувства, че ти е създала семейство, дом, уют, спокоен пристан, но не в материален план и иска да бъде оценена. Ти обаче си комплексиран и виждаш нещата само в банкноти и желанието й да я оцениш като майка, жена, домакиня ти приемаш като навиране в лицето ти на нейните възможности. Няма да се разберете изобщо, проблемите ще се задълбочават. По-добре всеки да поема пътя си. Така ги виждам аз нещата. Разминали сте се отдавна. И цялото ти поведение е един неосънат за теб протест на ситуацията.
Редактирано от Чepвeнa яroдka на 24.11.10 08:37.
| |
|
Защо?
Защо закъсняваш често?
Защо не излизаш с жена си и детето, защо не отделяш време за него?
Защо пък имаш толкова много време за отделяне на собствените си интереси?
Защо ставаш безразличен след секс?
Защо не искаш второ дете?
За последното мога да те разбера, но не разбирам защо не намерите компромис - ти да участваш с твои пари, а тя да участва с ходене на места, които са по възможностите на общия семеен бюджет.
С всички тези "защо"... си отговори основно на два въпроса:
1. Обичаш ли я?
2. Искаш ли семейство?
Защото това зависи от теб. На другото тя трябва да си отговори. И да си споделите отговорите, ако го умеете.
| |
|
На следващия ден правихме орален секс.
Какви са похватите във вашето легло са ваша ЛИЧНА СЕМЕЙНА тайна!
Изваждането на преден план на подобни неща показва,че ти не си коректен към личните неща и ги бъркаш с искреност.
Има френска поговорка - "Недискретният любовник не е никакъв любовник!" А ти си все още дори съпруг на тази жена, би следвало да съхраняваш някакъв вид дискретност.
| |
|
Страници по тази тема: 1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | 9 | 10 | 11 | 12 | 13 | 14 | 15 | 16 | 17 | 18 | 19 | 20 | (покажи всички)
|
|
|