|
|
Страници по тази тема: 1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | 9 | 10 | 11 | 12 | 13 | 14 | 15 | 16 | 17 | 18 | 19 | 20 | (покажи всички)
|
Тема
|
офф: Айде намасата-2
|
|
| Автор |
LlRA.. (мission) |
| Публикувано | 18.11.10 19:13 |
|
|
По молба на зрители и читатели пускам втори едишън на темата:))
Таз вечер менюто е просто, по селски-Праз с ориз на фурна...не ми искат даже шунката:))
Айде, пълнете и вие темата
Новото в рубриката е и даване на рецептата:
Загрявам олио и изсипвам в него нарязаният на парченца праз /2 едри горди стръка/. Нарязвам и една голяма глава лук за компания. Оставям да се позапържат до златисто и приятно миришещо на запържено. След това прибавям 2 голями нарязани на ситно домата или половинка домашни смлени домати, консервирани. Една супена лъжица червен пипер за вкус и цвЕт тоже:))...и за още по-затормозяващ мирис на съседите, естествено Овкусявам и с връзка магданоз, нарязан на ситно. Изсипвам и ориза+вода, 2 размити пилешки бульона и сол на вкус. Объркваме, изсипваме сместа в тавичка и марш във фурната!...пече се докато усетите, че не можете да изтраете, защото бирата се стопля...а аромата е проникнал до костите на мозъка и нЕма рецептори дето да устоят на таз гореща празена романтика...не забравяте да поръсите и с чер пипер, преди консумация, а който желае и малко кисело мляко отгоре, значи го признаваме за истински празено-селски кулинар!
Да Ви е сладко!
В живота е по-добре да се износваш, отколкото да ръждясваш.
Армен Джигарханян
| |
|
|
|
Йес!
Тъкмо си тръгвам от работа.
Това ще направя след малко у нас.
| |
|
Тема
|
Не ми дават да мирише на праз
[re: LlRA..]
|
|
| Автор |
Melany99 () |
| Публикувано | 18.11.10 19:18 |
|
|
в къщи!
Мога да пусна малко кекс, че напоследък съм се амбицирала да му хвана цаката!
| |
|
Тема
|
Re: офф: Айде намасата-2
|
|
| Автор |
Orcad (регистриран) |
| Публикувано | 18.11.10 19:23 |
|
|
тиква!
щ`ти узрее тиквата най-накрай
.............
преди две-три години много ти се беше разплямпало приказвалото
почваш да вдяваш май
дано е от .........
ама за ергените може ли и малко месценце, отвътре подпъхнато
| |
|
Тема
|
Re: Не ми дават да мирише на праз
[re: Melany99]
|
|
| Автор |
LlRA.. (мission) |
| Публикувано | 18.11.10 19:24 |
|
|
Пускай, каквото ти дават да пускаш
А идеята за тази гозба ми дойде днес, като излизах навън, гледам меню на еднаквартална кръчма. И там изписали-"Праз с ориз"-3,50лв.
Лелеее, как се ядосах...3,50 за чинийка от това
Влизам и купих 2 стръка по 0,30 лв.. единя...демек 2 за 0,60лв.
Кат прибавиш другите продукти...ми то както и да го смЕташ...не може да ги докара тия 3,50лв. и то за 4-ма души количество
От кръчмата обаче се разнасяше аромат на манджата...та сети се колко малко ми трябваше за мотивация
Чакам секса, кекса или там, каквото най-добре правиш да го покажеш на снимка
Армен Джигарханян
| |
|
Тема
|
[re: Orcad]
|
|
| Автор |
LlRA.. (мission) |
| Публикувано | 18.11.10 19:26 |
|
|
Бе то може:))...то и аз нарязах шунка отстрани, ама представяш ли си...месар да ти каже: "Толкова е вкусно, че да не му развалям вкуса с тоз меснат полуфабрикат"
Обаче гила мнооого със студена потна бира...утепало се е!
Армен ДжигарханянРедактирано от LlRA.. на 18.11.10 19:26.
| |
|
|
|
| |
|
Тема
|
|
|
| Автор |
anbra (аз) |
| Публикувано | 18.11.10 19:29 |
|
|
Много си безобразна ся ... таман затвориха плод-зеленчука... и имам само едно празче, ееееееееееее...
Обожавам такава манджичка, аз поначало месо не обичам и готвя само за сина си и майка си, рядко дори опитвам какво съм направила. Обаче за "профирни" /така казваше баба, Бог да я прости/ яхнийки направо си умирам.
По тоя случай си сготвих леща, а за сина след работа има руладини /вероятно така се наричат/ от свинско бонфиле, пълнени с топено сирене, кисели морковчета и кисели краставички върху ирландски микс, запечени в плик.
Който не разбира мълчанието ви, няма да разбере и думите ви.
| |
|
Тема
|
Е, то винаги приготвеното в къщи
|
|
| Автор |
Melany99 () |
| Публикувано | 18.11.10 19:31 |
|
|
излиза на друга цена.
Ама ти не си слагаш труд, умения, опит, знания, научено по нета...
| |
|
|
|
за сина след работа има руладини /вероятно така се наричат/ от свинско бонфиле, пълнени с топено сирене, кисели морковчета и кисели краставички върху ирландски микс, запечени в плик Говори ми, както се опитвам да постя... Аз едно прясно зеленце забърках, ама няма представителен вид, та ще спестя снимката.
Най обичам да чета, ама не мога.
| |
|
Страници по тази тема: 1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | 9 | 10 | 11 | 12 | 13 | 14 | 15 | 16 | 17 | 18 | 19 | 20 | (покажи всички)
|
|
|