Клубове Дир.бг
powered by diri.bg
търси в Клубове diri.bg Разширено търсене

Вход
Име
Парола

Клубове
Dir.bg
Взаимопомощ
Горещи теми
Компютри и Интернет
Контакти
Култура и изкуство
Политика, Свят
Спорт
Техника
Градове
Религия и мистика
Фен клубове
Хоби, Развлечения
Общества
Я, архивите са живи
Клубове Дирене Регистрация Кой е тук Въпроси Списък Купувам / Продавам 22:33 08.11.25 
Взаимопомощ
   >> Клуб на разведените
*Кратък преглед

Страници по тази тема: 1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | 9 | 10 | 11 | (покажи всички)
Тема Покрай баловете ... за роднинитенови  
Автор Gyly (пишеща понякога)
Публикувано20.05.10 11:52

Ей, кажете как се справяте с родата. Много ме нервят значи като започнат да ми дават акъл кой да съм поканела на бала на девойката. Ама тоя, ама онзи, ама вие да не сте се скарали... аз да не правя циганска сватба бе

Побеснях значи. Ей сега ми се обади майка ми да ми обяснява как едва ли не трябвало да поканя цялата рода.

И да обяснявам полза никаква. А пък народът се цупи. Един вид съм ги пренебрегнала.

Защо не могат да разберат, че всяко нещо има и финансови измерения, и организационни. И аз съм човекът, заедно с девойката, който е преценил колко и кои хора да покани, да се повеселим заедно, да се почерпим.

Сякаш тея пари ги копам от градинката пред блока.

Много съм бясна, да знаете.

Тема Re: Покрай баловете ... за роднинитенови [re: Gyly]  
Автор Lali (Усмивка)
Публикувано20.05.10 12:00

Къде ще е купонът2 В къщи или заведение?
Поканвате когото решите с дъщеря ти и обяснения не давате.
Има известно удобство на заведението в тази посока. Фиксираш начален и краен час, без да се изпада в пиене на много алкохол. Крайният час го обвързваш с ходене до училището, или до ресторанта, където ще е бала. Вдигаш всички и така прекратяваш разходите.
Това относно финансовата част.
Относно роднините - не прави компромиси, когото сърцето ти иска, както и когото дъщеря ти иска, все пак е нейн празник.

Тема Re: Покрай баловете ... за роднинитенови [re: Lali]  
Автор Gyly (пишеща понякога)
Публикувано20.05.10 12:15

Точно това направих. Аз съм направила резервация, даже и менюто поискаха да уточня, колко точно човека ще сме, ... наистина е облекчение да се отиде на заведение.

Ама ония сега са се сетили, че трябва да ми дават акъл кое и как да направя.

Автор Finch! (Retry)
Публикувано20.05.10 12:16

За абитуриентския бал и за сватбата, родителите ми ми връчиха лист и химикалка и казаха - това е твой ден, напиши с кой искаш да го споделиш, за нас е важно да си щастлива и ние да сме до теб. На абитуриентския бал на племенника бяха негови приятели, купона беше в къщи, роднините бяхме сведени само до живеещите в този конкретен апартамент, защото той така искаше и си го представяше. Точка. Спри да се ядосваш, не е само до финансовите възможности. Това е неин ден, на дъщеря ти и на теб като поддържаща роля през годините.

Автор PipilotaViktualija (неоназиПипилота)
Публикувано20.05.10 12:23

По такива въпроси знам отсега кой би се опитал да вмъкне някакво мнение. За месене и дума не може да става- близките ми хора ме познават и знаят, че няма смисъл да се месят: важните решения винаги си ги вземам сама. А в случая основният "виновник" за събитието има думата, с която ще се съобразявам в рамките на възможното и допустимото. Същото ми е мнението за сватби и прочие събития. Спомням си една моя сватба, за която никой за нищо не ме пита и си спомням цялата неловкост от ордата почти непознати приятели и роднини на роднини и приятели, които шестваха около мен и миличкия ми тогавашен съпруг- предпочитам да спестя подобни преживявания един ден на детето си, освен ако тя (респ.те) не настоява много, ама надали, като си я познавам...

Да се усложнява е просто, да се опростява е сложно.

Автор ЛAMБИ (25 W)
Публикувано20.05.10 12:50

На майка си кажи, че ти нямаш бал, а детето ти и ТО е човекът който кани.

Аз навремето така процедирах с родата.

Автор ЛЯTO (one)
Публикувано20.05.10 12:51

Джилка, за моя бал /преди мноооооого време/

,както и за сестра ми нашите правиха сватби просто . Сега явно поумняха, но роднините /останалите живи/ от моите балове им звънят да ги питат - нахалство и чудо!!! Майка ми им е отговорила, че това са балове на децата и не им се месят. Че така де, аааа...Няколко приятели и това е. На заведение. Децата отделно после ще си правят слетбални Това с финансовият колапс не свършва явно още. Днес една приятелка като ме видя, че на всяка дума започвам да рева...ми предрече, че ще рухна след баловете. Мисля да не я слушам и напротив да живна, ама не се знае....
Горе главата! Аз съм на 22 и 26!!!
Ще мине всичко! Надявам се за мен и пожелавам и на теб и всички абитуриентски майки да устискаме и всичко да е прекрасно! И да не е студено!!! И да не вали!!!!

Ако спориш с идиот, вероятно точно същото прави и той

Тема Re:Абитуриентките ги предупреждавам само едно:))нови [re: Gyly]  
Автор LlRA.. (мission)
Публикувано20.05.10 12:53

Както и булките:))

-Моля, така сега , както сте гримирани и направени, не позволявайте разни от родата да се втурват към ВАС преемоционирани казвайки:"Бабееее, от ей такава си те спомням, дай баба да те цуне!"

...да не им позволяват да ги мляскат и да се допират до когото и да било...леко да отласкват от себе си роднините с най-голямо лицемерие и служебна усмивка

И никакво реване от емоции разни!

Тема Re: Покрай баловете ... за роднинитенови [re: Finch!]  
Автор ЛAMБИ (25 W)
Публикувано20.05.10 12:59

"За абитуриентския бал и за сватбата, родителите ми ми връчиха лист и химикалка и казаха - това е твой ден ..." В другата тема дето коментираме възпитанието ми се стори, че застъпваш ненамеса в личните дела на децата?

Родителите ми не биха могли да ми връчват химикалка, защото те са сред евентуалните поканени на такива събития, а гостите не могат да определят кой ще бъде поканен! Просто принцип!
Абе наистина много се чудя на такива хора! Наистина ли, родителите ви до такава степен се мешат в живота ви?

Тема Re: Покрай баловете ... за роднинитенови [re: ЛAMБИ]  
Автор LlRA.. (мission)
Публикувано20.05.10 13:02

Това щях да кажа и аз:))...ние с първият съпруг направо направихме списъка и им го дадохме:))...просто за инфо:))

Тогава бяхме на по 22 и 21г.:))...Той печелеше, щото беше в един национален отбор, и даде една част от парите:)), аз също работех и теглих от ДСК -500 лева

Родителите додахоха, щото така трябвало през далечната 1985г.

Редактирано от LlRA.. на 20.05.10 13:03.

Страници по тази тема: 1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | 9 | 10 | 11 | (покажи всички)
*Кратък преглед
Клуб :  

Clubs.dir.bg е форум за дискусии. Dir.bg не носи отговорност за съдържанието и достоверността на публикуваните в дискусиите материали.

Никаква част от съдържанието на тази страница не може да бъде репродуцирана, записвана или предавана под каквато и да е форма или по какъвто и да е повод без писменото съгласие на Dir.bg
За Забележки, коментари и предложения ползвайте формата за Обратна връзка | Мобилна версия | Потребителско споразумение
© 2006-2025 Dir.bg Всички права запазени.