Клубове Дир.бг
powered by diri.bg
търси в Клубове diri.bg Разширено търсене

Вход
Име
Парола

Клубове
Dir.bg
Взаимопомощ
Горещи теми
Компютри и Интернет
Контакти
Култура и изкуство
Политика, Свят
Спорт
Техника
Градове
Религия и мистика
Фен клубове
Хоби, Развлечения
Общества
Я, архивите са живи
Клубове Дирене Регистрация Кой е тук Въпроси Списък Купувам / Продавам 13:42 09.11.25 
Взаимопомощ
   >> Клуб на разведените
*Кратък преглед

Страници по тази тема: 1 | 2 | 3 | 4 | (покажи всички)
Тема Ако ?нови  
Автор Jolee (Яка мацка)
Публикувано20.05.10 11:10

Здравейте, Добро Утро, Добър Ден !

Имам следните питанки :

1 ) Ако видите на улицата плачещ човек какво ще си помислите ?
Ще направите ли нещо ? Защо, как и какво ?
2) Случвало ли ви се е вие да сте на мястото на такъв човек ? Какво си мислехте, правехте ? Някой направи ли нещо ?

Извинете, че така телеграфически, но след малко се връщам.

Таблото е ваше - моля пишете - не ме жалете

...а животът е тук и сега ... тялото иска присъствие .... мозъка споделяне....

Тема Re: Ако ? [re: Jolee]  
Автор PipilotaViktualija (неоназиПипилота)
Публикувано20.05.10 11:15

И аз така, телеграфически, ако може:

1. Не знам какво ще си помисля- зависи от възрастта, пола, ситуацията. Но, доколкото се познавам, е твърде възможно да се спра и попитам какво се е случило. Нямам проблем да ми теглят една майна, а в друг случай знам колко лесно и разтоварващо е да се сподели с непознат. Стига да имам време за това... Ако е някой много съмнителен субект, може и да не посмея да го заговоря.

Ако е дете, със сигурност ще запитам какво става. Иначе не е сигурно, че ще го направя.

2. Чак да плача видимо на улицата не ми се е случвало, така че не знам как околните биха постъпили в аналогична ситуация по отношение на мен.

Да се усложнява е просто, да се опростява е сложно.

Редактирано от PipilotaViktualija на 20.05.10 12:34.

Тема Re: Ако ?нови [re: Jolee]  
Автор Lali (Усмивка)
Публикувано20.05.10 11:25

Ще му се усмихна само.

Говорила съм с майки с болни деца, на колички, от тях знам, че много мразят състраданието, състрадателните думички от непознати, може би го приемат като нездраво любопитство...
От тях знам, че една усмивка е достатъчна и значима за тях.
После... спонтанно... каквото се случи...
Ако е само дете ще го заговоря.

Автор LlRA.. (мission)
Публикувано20.05.10 11:30

И да ми се е случвало да ми потекат сълзи по поводи разни по улицата, винаги имам тъмни очила и си ги слагам...и не занимавам никой със себе си!

Съмнявам се дали бих се спряла до плачещ за да му подам кърпичка например, камо ли да гопитам нещо...

Автор esti ()
Публикувано20.05.10 11:38

1. Ще си помисля, че страда за нещо.

Не бих се намесвала, защото го считам за....тъпо.*
Разбира се това е съдейки по себе си - не обичам да ми се натрапват, когато си страдам.

2. не ми се е случвало и дано не ми се случва.

---------
* това е с уговорката, че този, който плаче на улицата няма вид на човек в шок, в безпомощно състояние, или явни признаци на нужда от спешна помощ.

Автор _69__ (Упcapин)
Публикувано20.05.10 11:54

Не се бъркам в живота на другите. Бих помогнал разбира се, но при описаната ситуация едва ли може да се направи нещо.

На другият ти въпрос : не, не съм ревал, било на улицата било на друго място.

Автор Finch! (Retry)
Публикувано20.05.10 12:32

- Видях едно момче, държеше си телефона и слушаше една и съща песен, а сълзите се стичаха по едно каменно лице, без мимика, без подсмърчане, без примигване дори.
- Един дядо седна до мен на пейката в градинката, казвала съм за него някъде по темите, но тогава не казах, че е и плакал, ей така без думи и глас, а после се разговори.
Варианти има много, но в чуждите чувства и емоции не можеш да се намесваш ако не си поканен. Моменти всякакви, много е според зависи, можеш да се усмихнеш, да погледнеш, но отсреща ще решат дали имат нужда от твоята помощ, съчувствие или съпричастност. Може и да не съм права, но изхождам от себе си. Когато плача, искам да съм сама или със жабите, или с човек, на който имам безкрайно доверие. Тръгнат ли ми сълзите, изчезвам веднага.

Автор Дapeнa :-) ()
Публикувано20.05.10 12:32

Много зависи какъв е човекът, който плаче и дали ще мога да помогна.

Случвало ми се е да видя на улицата девойка, която плаче и съм я питала дали мога да й помогна с нещо. Тя се усмихна през сълзи и каза, че е имала нужда да поплаче след което се успокои.

Ох, обаче ме присети за нещо, което бях заровила дълбоко.

Преди години ... бях в чужбина с гадже. Той ме обиди аз се обърнах и тръгнах без да мисля къде отивам, така стигнах до една река и седнах на брега. Егати и страданието му изстрадах тогава, изревах си душата под ромона на реката. След време минаха едни младежи с лодка – весели и видимо се кефеха. Дойдоха с лодката при мен и ме попитаха дали не искам да отида с тях, за да се разсея малко, не искаха да ме оставят сама. Попитаха ме защо рева. Едното момиче беше изумено и каза „да ревеш така заради мъж и то в чужда страна ... наистина не си заслужава”. Това ме развесели, и си дадох сметка, че наистина не си заслужаваше нито рева, нито страданието.
Наистина съм благодарна на тия младежи, че ме извадиха от дупката.

Понякога ти трябва някой да те подбутне, че да дойдеш на себе си.

Редактирано от Дapeнa :-) на 20.05.10 12:34.

Автор Harлeц ()
Публикувано20.05.10 12:40

Не знам дали ще направя това, което бих искал. Давам си сметка, че съм вече доста изтръпнал и нямам вяра на нищо почти.
Но аз съм попадал вподобни ситуации и с изненада съм виждал, че има още хора по света.
Мани, това са моментни настроения. Не е само обща теория за доброправенето.

Благодаря за "загрижеността"!

Автор Losty ()
Публикувано20.05.10 22:12

А ще кажеш ли защо плачеш?
Все едно дали по улицата,или в колата...

Страници по тази тема: 1 | 2 | 3 | 4 | (покажи всички)
*Кратък преглед
Клуб :  

Clubs.dir.bg е форум за дискусии. Dir.bg не носи отговорност за съдържанието и достоверността на публикуваните в дискусиите материали.

Никаква част от съдържанието на тази страница не може да бъде репродуцирана, записвана или предавана под каквато и да е форма или по какъвто и да е повод без писменото съгласие на Dir.bg
За Забележки, коментари и предложения ползвайте формата за Обратна връзка | Мобилна версия | Потребителско споразумение
© 2006-2025 Dir.bg Всички права запазени.