Клубове Дир.бг
powered by diri.bg
търси в Клубове diri.bg Разширено търсене

Вход
Име
Парола

Клубове
Dir.bg
Взаимопомощ
Горещи теми
Компютри и Интернет
Контакти
Култура и изкуство
Политика, Свят
Спорт
Техника
Градове
Религия и мистика
Фен клубове
Хоби, Развлечения
Общества
Я, архивите са живи
Клубове Дирене Регистрация Кой е тук Въпроси Списък Купувам / Продавам 01:09 10.11.25 
Взаимопомощ
   >> Клуб на разведените
*Кратък преглед

Страници по тази тема: 1 | 2 | 3 | 4 | 5 | (покажи всички)
Тема Как да постъпя?нови  
Автор Bepa ()
Публикувано10.04.10 15:18

Със съпруга ми живеем при моите родители. Съпругът ми обаче не се разбира с моята сестра, при което тя се премести да живее в друго жилище. В момента гледам болната си майка ( на легло почти след тежка операция), но понякога и сестра ми идва да я обслужи и да ми помогне. Та сестра ми и съпругит ми в един момент се срещнали в кухнята и се спречкали, при което съпругът ми реши, че ще излезе на квартира. Попита ме дали ще дойда с него, аз отговорих с "Да", но той ми постави условието, че ако ще го последвам, не желае повече да контактувам с родителите си. Аз категорично отказах това условие, защото както вече споменах гледам болната си майка, мия я на подлога и т.н. -грижи за болен, който се движи с патерици и не може да готви, пере...А не искам и бракът ми да се разпадне, но това условие ми се струва доста сурово. Дайте ми съвет как да постъпя, защото изпитвам обич и уважение и към двете страни. Много съм объркана и притеснена за бъдещето си.

Тема Без епитети и емоции -нови [re: Bepa]  
Автор _parvaty_ (божествена)
Публикувано10.04.10 15:24

сега ще го последваш в квартирата! А, какво ще стане един ден, когато ти самата остарееш, и - не дай си Боже - имаш нужда от грижи??? Тогава той пак ще си смени квартирата, но вече няма да си поканена... Много му слаби нервите на твоя мъж!

Тема Re: Как да постъпя?нови [re: Bepa]  
Автор Дивaнe-2 (излитащ)
Публикувано10.04.10 15:27

Все едно гледам Биг Брадър в тоя клуб.

Автор Aлиca. (Лиса)
Публикувано10.04.10 15:37

1. В момента имаш задължения към болен родител, които не можеш да пренебрегнеш и изоставиш. Това изобщо не подлежи на коментар пред съпруга ти. Единственият компромис от твоя страна би могъл да бъде настаняването на майка ти в здравно заведение, ако можеш да си го позволиш.

2. Това, че съпругът ти не се разбира със сестра ти, си е единствено и изцяло ТЕХЕН проблем. Пълнолетни хора са, да се оправят без да те замесват като страна в разправиите си. Твоето задължение свършва с това да заявиш И НА ДВАМАТА, че се дистанцираш от техните отношения. А отделно на съпруга си, че няма да търпиш да те вкарва зорлем в неговите си интриги. Той няма и право да го прави, де.

Не ми харесва начинът, по който мъжът ти те изнудва в момента да се съобразиш изцяло с неговите претенции и те поставя в пълна безизходица.
На първо място е зачитането на дълга към болния човек, чак след това идва ред на личните капризи на здравите хора. Близките ти трябва да се научат да сдържат страстите си в такива екстремни за семейството и най-вече за тебе положения.

Не позволявай да те притискат и направи това, което съвестта ти подсказва за най-правилно. Ако някой ще се фръцне и нацупи от решението ти, проблемът си е негов - значи, не е дорасъл за семейни отношения изобщо.
Постави и сестра си на мястото и. За нея важи същото.
И не позволявай да товарят теб с вина хора, които поставят собствения си егоизъм на първо място преди чувствата, уважението и разбирането, което ти дължат.
Успех!

Тема Re: Как да постъпя? [re: Aлиca.]  
Автор Cлънчeвo cиньo (пътуващ)
Публикувано10.04.10 15:39

амин !

Тема Re: Чудесно!нови [re: Bepa]  
Автор LlRA.. (мission)
Публикувано10.04.10 15:46

Да се изнася на квартира и да плаща наем и сметки в тази криза:))

По -добър не може да си го вкара:))

...а и това е супер начин да се отървеш от него! Един ден ще си му благодарна!

Прав му път...ама знаеш ли кое е най-лошото?...това, че той изобщо няма да се изнесе!

Автор esti ()
Публикувано10.04.10 15:46

но той ми постави условието, че ако ще го последвам, не желае повече да контактувам с родителите си.

Нали със сестра ти не се разбира, защо поставя условие за родителите ти?
И то при положение, че ако сте отделно те (близките ти вкл. сестра ти) няма да са му пред очите, което автоматично го лишава от дразнители?
Нещо ми е мътен този ваш казус.
Иначе с така общо нахвърлян проблем едва ли може да ти се даде съвет различен от "поговорете и се разберете, като хора"

Автор PipilotaViktualija (Бяла Тигрица)
Публикувано10.04.10 16:07

Условието наистина е доста крайно, ала аз имам нужда да знам нещо повече за естеството на конфликта между сестра ти и мъжа ти от една страна и родителите ти от друга.

Автор ha! (дрисльо)
Публикувано10.04.10 17:06

Да ти пикая на Обичта и Уважението.
Почивай в Мир Асасин.

прекрасна, ужасна - все тая, резултатът е съсипващ

Тема Re: Как да постъпя?нови [re: PipilotaViktualija]  
Автор ha! (дрисльо)
Публикувано10.04.10 17:11

Естеството на конфликта.... Натаковал я, не ще да повтори, тя му прави проблеми... стандартен вътрешно семеен конфликт.

прекрасна, ужасна - все тая, резултатът е съсипващ

Страници по тази тема: 1 | 2 | 3 | 4 | 5 | (покажи всички)
*Кратък преглед
Клуб :  

Clubs.dir.bg е форум за дискусии. Dir.bg не носи отговорност за съдържанието и достоверността на публикуваните в дискусиите материали.

Никаква част от съдържанието на тази страница не може да бъде репродуцирана, записвана или предавана под каквато и да е форма или по какъвто и да е повод без писменото съгласие на Dir.bg
За Забележки, коментари и предложения ползвайте формата за Обратна връзка | Мобилна версия | Потребителско споразумение
© 2006-2025 Dir.bg Всички права запазени.