|
Страници по тази тема: 1 | 2 | 3 | 4 | (покажи всички)
Тема
|
брачен договор
|
|
Автор |
XlNG (късмет) |
Публикувано | 08.02.10 10:36 |
|
От 1 октомври 2009 г. в България влезе в сила новият Семеен кодекс. За първи път има възможност да се сключват . На запад брачният договор е утвърдено средство, спестяващо доста нерви и главоболия при развод. Обаче разликите в манталитета, културата и стандарта на живот си остават, а и нашенеца си е дебелоглав…
Любопитен сам да узная от форума, дали съжалявате, че не сте имали възможност да сключите брачен договор преди и какво бихте сторили в бъдеще?
| |
Тема
|
Re: брачен договор
[re: XlNG]
|
|
Автор |
ariel$$ (стар клубар) |
Публикувано | 08.02.10 10:45 |
|
Ние нямаме брак, но ако сега тръгнем да се разделяме, никак няма да е лесно. Не само защото имаме дете, ами защото така сме се омешали, че сме по-зле и от женени.
Ако всеки пази паритет на това е мое и това е твое, това значи никога да не напреднем. Семейство се гради с общи усилия. Не съжалявам за усилията, които съм положила в първия си брак. По-скоро ми е мъчно за отношението, с което бяха посрещнати.
| |
Тема
|
|
|
Автор |
Cтpeйнджъp (змийче усойче) |
Публикувано | 08.02.10 10:48 |
|
Няма как да съжаляват, че не са сключили преди - предвид факта, че тази възможност съществува от 1.10.2009 г. Преди това нямаше възможност да се сключва брачен договор, а сключеният такъв беше нищожен!
Ако някой иска, сега може да си сключи брачен договор, независимо, че бракът е сключен преди влизането в сила на новият СК.
| |
Тема
|
|
|
Автор |
LlRA.. (мission) |
Публикувано | 08.02.10 13:33 |
|
Била съм омъжена и в странско, но не съм искала предбрачен договор!
Аз от от балъците, дето не го щат...ни преди, ни сега!
------------------------------------------------------------
Моето КА
| |
|
Ми какво да ти кажа... и със, и без... все се връщаш в "първи клас" след това.
То вярно, че има хора и хора, ама тук ще трябва да призная, че ако си хиена и без договор ще изкяриш, а ако си "будала" и със, все таз.
Честно казано, особено пък за нашите условия, по-зле е, че така и не приеха официално статута "фактическа двойка".
| |
Тема
|
|
|
Автор |
Orcad (регистриран) |
Публикувано | 08.02.10 15:08 |
|
много як въпрос
Любопитен сам да узная от форума, дали съжалявате, че не сте имали възможност да сключите брачен договор преди и какво бихте сторили в бъдеще?
хм
понеже пет годин се търкалям през корумпирани инстанции, а аз не бутам стинка под масата и съм отдавна известен покрай разни договори с проклетията си, ще си позволя да разкажа една приказка
..............
на мой приятел майка му, преди повече от 35 годин успя да се скатае от
"долната страна" на кълбото, в Оклънд,
не беше българка, ама за 100 годин женена и живяла в Бг придобила комсомолски манталитет
остана вдовица на 60 год в Бг
едвам се изнесе в другите ширини с баси напъна и простотийте от нашите милицайчета тогавашни
ожени се за натурализиран руснак, вдовец, който искал очите му да склопи славянка и прочие
20 годин си поживяха по славянски и прочие, момата пак остана вдовица,
явно яко славянско копеле е бил, както и наш`та мома
НО!
в писмата си към син си, пребиваващ в Бг и мой приятел от детинство и щур програмист беше тъжна,
мъж й давал пари защото успяла да набута съответното хапче в устата на проклетата семейна персийка и да я лекува
никой ветеринар не успявал и прочие и прочие
просто момата не свикнала на друг манталитет извън комсомолския
такаа
накарал я преди подписа в кметството да подпишат предбрачен договор,
втора причина за обида от страна на наш`та мома
съжаляваше, че се е изнесла и се канеше да се връща в "комсомола"
не щеш ли, изненадващо, на почти 90 годин, руснака си тръгва към вечните селения
нашата, на почти 79 годин изненадващо се оказва наследник единствен на
бая нещо по Зеландски стандарти, не наши стандарти,
пича преписал абсолютно всичко на почтената и топла славянска душа и прочие
тъъ
преди ........ годин и моя програмист се изнесе "от долната страна" на кълбото
с жена, деца и прочие
тъъ...
договора си е и малко до манталитет
..................
дано не съм ти досадил с дългата приказка, ама ми щукна въпрос?
е ли щях да губя толкова време и пари, ако бях подписал предбрачен договор с моята вече бивша
отговор:
НЕ!
до сега и тя и аз да си свиркаме и да не пълним гуши на бедна държава и алчни адвокати
................
благодаря за вниманието
.......................
| |
Тема
|
|
|
Автор |
DeNiro () |
Публикувано | 08.02.10 15:26 |
|
Всеки има възможността да сключи такъв и след брака. И в това няма нищо срамно. Той може да съдържа и съвсем безобидни клузи. Не е задължително в него да се опоменава за подялби на имущества, изневери идруги. В него може просто да бъде опоменато, че ако си закупиш имущество след брака и е записано на твое име, то няма да бъде семейна общност, а си остава индивидуална собственост на единият от съпрузите.
| |
Тема
|
[re: DeNiro]
|
|
Автор |
mirror_ (mirror image) |
Публикувано | 08.02.10 15:46 |
|
В него може просто да бъде опоменато, че ако си закупиш имущество след брака и е записано на твое име, то няма да бъде семейна общност, а си остава....
Много хитро! Докато си семеен, семейството ти опъва изплащането, а после си остава само твое. ГолЕм оптимист си
| |
Тема
|
[re: DeNiro]
|
|
Автор |
ЛAMБИ (25 W) |
Публикувано | 08.02.10 16:52 |
|
"...че ако си закупиш имущество след брака и е записано на твое име, то няма да бъде семейна общност, а си остава индивидуална собственост на единият от съпрузите."
Само не разбрах, защо трябва да се напише един изключително "крив" Семеен кодекс, та да сеналага изправянето му с договори!?
| |
Тема
|
[re: ЛAMБИ]
|
|
Автор |
Orcad (регистриран) |
Публикувано | 08.02.10 17:09 |
|
Само не разбрах, защо трябва да се напише един изключително "крив" Семеен кодекс, та да сеналага изправянето му с договори!?
?
за да могат да лапат адвокати стинки от балами
.............
все пак в Парламента болшинството са недояли адвокатчета
хм
тоо...
дръвцето секи може го лапне, и във всеки момент
...........
още не е момента за тоягите
викам да ги изчакаме с прислонена тояга
нека се усерът групово и по много,
и да се групират, за по-лесно отстрелване
ама па и да чакаме да се уядът, щото гладни били за чуждо?
.................
уфх
след поредното ми посещение в СГС съм малко революционен, ама ше ми мине
| |
|
Страници по тази тема: 1 | 2 | 3 | 4 | (покажи всички)
|
|
|